, 2022/12/7

Nehéz kitalálni, hogyan díszítsünk fel egy teret, de ígérem, nem kell Martha Stewartnak lenned ahhoz, hogy egy aranyos, boldog teret alakíts ki magadnak. Talán a legegyszerűbb módja annak, hogy frissítsd a lakberendezési hangulatodat? Szerezzen be néhány szobanövényt, és most nem csak a zöld hüvelykujjúakra gondolok.

 A legjobb szobanövények alacsony fény mellett

A fekete hüvelykujjak is figyeljenek. Mielőtt ideges leszel, tudnod kell, hogy még csak nem is kell növényszakértőnek lenned ahhoz, hogy pompás zölddel pompázz a teredben. A jó növénynevelővé válás arról szól, hogy kiválaszd, ami neked megfelel. z alábbiakban megnézhetsz néhányat a legjobb szobanövények közül:

"A növény kiválasztásakor figyelembe kell venni az életmódot, a szokásokat és az otthoni környezetet" - mondja Lindsay Pangborn, a Bloomscape kertészeti szakértője. Így például, ha állandóan a munkába járod, érdemes olyasmit választanod, ami hosszabb ideig bírja víz nélkül, például egy ZZ növényt.

A hosszú, kocsányos, indás szobanövényektől kezdve a virágzó virágúakig, a szobanövények csodálatos lakásavató, gratulációs és születésnapi ajándékok is lehetnek. Az alábbiakban a legjobb szobanövényeket találod:

Béke liliom

Ha már van tapasztalatod a szobanövények életben tartásában (gratulálok!), itt az ideje, hogy egy békeliliomot adj a szobanövény-keverékedhez. Csak egy kicsit több törődést igényelnek - csak biztosítsd, hogy a talaj mindig nedves (nem nedves) legyen, és pillanatok alatt gyönyörű, virágzó liliomod lesz.

Dracaena Gold Star

Egy másik könnyen kezelhető, alacsony fenntartási igényű növény, a Dracaena Gold Star könnyen alkalmazkodik az alacsony és magas fényviszonyok széles skálájához. Ez egy egyszerű, szórakoztató módja annak, hogy felöltöztesse azt a kínos, üres sarkot a térben azzal, hogy (szó szerint) egy kis életet visz bele.

Bloomscape

Népszerű a Feng Shui-ban, így nagy az esélye, hogy felismered ezt a növényt. Azok a hosszú, hegyes levelek hűvös, nyugtató, trópusi hangulatot kölcsönöznek bármely otthonnak.

Monstera Deliciosa

Valószínűleg már sok ilyen trendi monstera deliciosa (mondd ezt háromszor gyorsan!) növényt láttál az egész Instán és a trendi barátod lakásán, mert trópusi hangulatot árasztanak, bárhol is vagy. Egyszerűen csak öntözd meg kéthetente, és máris készen állsz.

ZZ növény

A ZZ növény csodálatos, mivel szárazságtűrő. Egyes kultúrákban úgy tartják, hogy ez a növény barátságot és jólétet hív a térbe, így csodálatos lakásavató ajándék lehet.

Kávé növény

Oké, lehet, hogy nem helyettesíti a napi kávézást, de ennek a csinos növénynek mennyei illata van, és szuperül megbocsátja a gyenge fényviszonyokat. Hajlamos azonban kiszáradni, ezért rendszeresen öntözd meg!

Szalon pálma

Úgy fogod érezni magad, mintha a saját trópusi kertedben lennél, ha megveszel egy Parlor Palmot. És mivel csak néhány hetente egyszer kell öntöznöd, sokkal könnyebben kezelhető, mintha az esőerdőbe repülnél.

Hegedűlevelű füge

A Fiddle Leaf fügét természetes nyugalmi ciklusának köszönhetően nyáron csak kéthetente, télen pedig havonta egyszer kell öntözni. Széles, élénkzöld leveleit Ön is imádni fogja.

Madárfészek páfrány

Azt gondolhatod, hogy túl sok szobanövényed van, amíg rá nem jössz, hogy van egy egész másik helyiség, amelyre ráférne egy kis szeretet. Az egyedi formájú madárfészek páfrány közepes, közvetett fényben és párás környezetben érzi jól magát, így a zuhanyzó mellett is jól fog boldogulni.

Peperomia

A peperomia legjobb tulajdonsága, hogy nagyjából bármilyen szintű napfényt elvisel, így akkor sem kerül ki a piacról, ha nem vagy égig érő mennyezettel megáldva aprócska stúdiólakásodban. Vidám kis növény, amely évente egyszer még néhány virágtüskével is megajándékozhat.

Pók növény

Egy vicces tény a pók növényekről? Ezek a gyorsan növekvő hajtások kisebb hajtásokat hoznak létre oldalra, amelyeket aztán átültethetsz. Emellett részleges, közvetett napsütésben fejlődnek a legjobban: Elég egyszerű, igaz?

Kaliforniai trópusi növények

Kínai örökzöld

Az egyik legkönnyebben életben tartható növény télen, a kínai örökzöld nagyjából ennyi... örökzöld. Jól bírja a gyenge fényviszonyokat, és még azt is túléli, ha néha elfelejted öntözni. Ráadásul gyönyörű, vastag levelei egész évben pompás látványt nyújtanak.

Karácsonyi kaktusz

Olyan növényt keresel, amely a gondatlanságban is jól érzi magát, és vidám színei túlmutatnak a szokásos régi zöldön? A karácsonyi kaktusz a legjobb választás. Általában közvetlenül a hálaadás előtt kerül forgalomba, és tetszés szerint akár a házban, akár a házon kívül tartható.

Dracaena Marginata

Ez a választás mérgező lehet a háziállatokra, ezért ha van otthon szőrös kis szerelmed, hagyd ki. Mindenki más számára ez az egyik legkönnyebben gondozható növény, mivel szinte bármilyen fényviszonyok között is remekül boldogul.

Lófarok pálma

Funky, indaszerű leveleivel és a szárazsággal szembeni ellenálló képességével ez a szökőkútszerű növény szórakoztató kiegészítője bármely otthonnak. Nagyon kevés gondozást igényel, de ünnepi megjelenése van.

Sansevieria (Kígyónövény)

Hajlamos vagy arra, hogy minden virágot, amit a barátaid vesznek neked, pár napon belül elpusztítsd? Megértelek. A kígyónövények alacsony karbantartási igényű növények, amelyek arról ismertek, hogy túlélik a szárazságot, így szinte bármilyen környezetben élő újoncok számára tökéletesek.