, 2022/12/16

Nem kell beérned azzal, amit anyukád adott a kezedbe, amikor először láttál piros foltot a fehérneműdön. Lehet, hogy önmagában nem feltétlenül létezik a legjobb márka, de Dr. Stephanie McClellan, a Tia nevű női egészségügyi alkalmazás vezető orvosigazgatója mindig a bio termékeket ajánlja. "Intuitívan arra gondolni, hogy olyasmit használjunk, amiben kevesebb vegyszer van, számomra ésszerűnek tűnik, hiszen szó szerint a testedbe juttatod őket".

A 10 legjobb tamponmárka a nőgyógyászok szerint

A hüvely rendkívül nedvszívó. Amit úgy döntesz, hogy beleteszel, annak a lehető legtisztábbnak kell lennie. De valójában nem sok tudomány van a háttérben, hogy mi teszi az egyik márkát jobbá a másiknál, Dr. Gianni Rodriguez-Ayala szerint, aki a Northwell Health szülészet-nőgyógyászaton dolgozik. "A két legfontosabb tényező, amit figyelembe kell venni a tampon kiválasztásakor, hogy kényelmesen érezzük-e magunkat, és hogy a lehető legkevesebb nedvszívó képességet kínálja-e, miközben megfelelő védelmet nyújt.

A nedvszívó képesség tényező az, amire igazán érdemes odafigyelni. Dr. Rodriguez-Ayala és McClellan szerint a nagyobb nedvszívó képességű tamponok összefüggésbe hozhatók a toxikus sokk szindróma - egy bakteriális fertőzés, amely halálos lehet - megnövekedett kockázatával. "Fontos, hogy a tamponokat ne hagyjuk bent nyolc óránál tovább" - mondja Dr. Rodriguez-Ayala.

"Az adott testalkatnak és folyásnak megfelelő tampon kiválasztása megkönnyítheti az ilyen nem biztonságos szokások elkerülését." Íme a 10 legjobb tamponmárka jelenleg. De ne feledje! Ez egy személyes választás. Ha elégedett vagy ugyanazzal a tamponnal, amit 13 éves korod óta használsz, csak rajta, és maradj annál!

1 LOLA tamponok

A Lola egy újabb márka, amely 100 százalékban organikus pamutból készül. Ezeket a tamponokat karton vagy műanyag applikátorral, vagy applikátor nélkül (az ujjadat kell használnod) kaphatod. Könnyű, normál, szuper vagy szuper+ nedvszívó képességgel kaphatók. De a legjobb az egészben az, hogy havi előfizetésre is feliratkozhatsz, így a tamponokat minden hónapban közvetlenül az ajtódhoz szállítják, mielőtt szükséged lenne rájuk.

2 U by Kotex

Először is, egy klasszikus. Az U by Kotex hagyományos, sima műanyag applikátorral rendelkezik, és normál, szuper és szuper plusz nedvszívó képességgel rendelkezik. Van egy sportos és egy biztonsági változatuk is (ami azt jelenti, hogy extra nedvszívók).

3 Cora tamponok

Egy másik organikus tampon cég, a Cora azzal különbözteti meg magát, hogy "BPA-mentes műanyag applikátorokat" és klór- és toxinmentes pamutot határoz meg. Ha a Cora-t használod, a cég "kényelmet és alacsony környezeti hatást" ígér.

4 Tampax

Egy másik ismerős: A Tampax hasonló a Kotexhez abban, hogy ezek a mindennapi, tipikus tamponok. A Tampax könnyű, normál és szuper nedvszívó képességgel rendelkezik, és büszkélkedhet a "LeakGuard fonattal", amely "megállítja a szivárgást, mielőtt megtörténne".

5 o.b. Tamponok

Ha környezetbarát vagy, akkor az o.b. az a márka, amit keresel. Ez a márka többnyire applikátor nélküli tamponokat forgalmaz, ami hasznos, ha csökkenteni szeretné a hulladék mennyiségét. De ha tényleg szükséged van applikátorra, van növényi alapú változatuk is. Ezek háromféle nedvszívó képességgel készülnek: normál, szuper és szuper plusz.

6 Playtex Sport tamponok

Egy másik név, amit valószínűleg ismer. Ennek a márkának vannak sporttamponjai, valamint "gentle glide" tamponjai is. Bár a tamponválasztás teljesen személyes kérdés, a Playtex által forgalmazott illatosított tamponoktól érdemes távol maradni. A hüvelye érzékeny, és az illatanyagok irritálóak lehetnek.

7 Hetedik generációs tamponok

A Hetedik Generáció számos környezettudatos háztartási terméket, köztük tamponokat is forgalmaz. Ezek klórmentesek és organikus pamutból készülnek, és újrahasznosított anyagokból készült csomagolásban kerülnek forgalomba.

8 Rael tamponok

Szivárgásmentes védelem, klórmentes fehérített pamut, 100 százalékban organikus pamut és biológiailag lebomló applikátor - ez az, amire aláírod, ha Rael tampont vásárolsz. A dél-kaliforniai székhelyű céget azzal a küldetéssel alapították, hogy "minden nő számára biztonságosabb és egészségesebb alternatívákat nyújtson".

9 L. Tamponok

Az egyik legtermészetesebb lehetőség, ezek a tamponok organikus pamutból készülnek, és "nincs olyan összetevő, amit ne lehetne kimondani". Ha megveszed őket, jót teszel a világgal is, mert minden vásárlással egy másik ember számára is elérhetővé teszel egyet, akinek szüksége van rá.

10 NATRACARE tamponok

Ez a cég egyel jobban teljesít, mint a tipikus környezetbarát márkák - a termékeik teljesen biológiailag lebomlóak és műanyagmentesek. Még jobb: Minden évben nyereségük egy százalékát környezetvédelmi célokra ajánlják fel.