, 2022/12/12

Érezted már úgy, hogy végtelen mennyiségű vitamint és táplálékkiegészítőt szedsz, de esetleg nem elégíti ki a valódi szükségleteid? Nem vagy egyedül. Sajnos nem mindig olyan egyszerű, mint napi egy multivitamin bevitele, hogy biztosítsa, hogy minden alapot lefedjen.

A 7 legjobb D vitamin kiegészítő a napi szükségletek kielégítésére

Az egyik alapvető fontosságú vitamin, amelyet nem biztos, hogy eleget kap, a D-vitamin, különösen, ha íróasztalos munkát végez. Az egy dolog, hogy tisztában van a lehetséges hiányossággal, a megoldás megtalálása egy másik dolog - sok kérdésed lehet azzal kapcsolatban, hogyan válaszd ki a legjobb D-vitamin-kiegészítőt.

Először is tudnod kell, hogy a D-vitamin, amely technikailag egy hormon, az emberi szervezet egyik legerősebb tápanyaga, és Kylene Bogden, RDN, LDN, CSSD, a FWDfuel társalapítója szerint létfontosságú a csontok egészségéhez és az immunrendszer működéséhez.

A D-vitamin hiánya valójában elég gyakori, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy nem sok olyan élelmiszer van, amely tartalmazza, hacsak nem dúsítottak vele.

"A kutatások továbbra is azt mutatják, hogy a D-vitamin hiánya számos hosszú távú egészségügyi komplikációhoz vezethet" - mondja. "A legtöbb ember nem érez különbséget, ha alacsony a D-vitamin-szintje; egyesek azonban fáradtságról, derékfájásról, rossz immunrendszeri állapotról és visszatérő, nem gyógyuló sérülésekről számolnak be."

Bár mindig az a legjobb, ha először az orvossal beszéljük meg a kiegészítők szedését (különösen a gyermekek és a terhes vagy szoptató nők esetében), a D-vitamin bevitele általában a legtöbb ember számára ajánlott, különösen azok számára, akik csak korlátozottan vannak kitéve a napfénynek, mondja Bogden. Sokan a D-vitamin-szükségletük nagy részét a napfényből fedezik, így ha olyan helyen élünk, ahol hosszú, sötét tél van, akkor extra kihívást jelenthet a szükségletünk kielégítése étrend-kiegészítés nélkül.

Szerencsére, még ha kihívást jelenthet is a D-vitamin étrenddel történő pótlása, a piacon rengeteg olyan szilárd kiegészítő lehetőség van a kapszuláktól kezdve a rágókákon át a gumicukorkákig, amelyek segíthetnek a szükségletek kielégítésében.

1 Thorne

D3-vitamin-kiegészítő

Észreveheted, hogy a legtöbb D-vitamin-kiegészítő a piacon D3. Ez azért van, mert a D3-vitamin hatásosabb és jobban felszívódik, mint a D2-vitamin. Bogden azért ajánlja ezt a kiegészítőt, mert professzionális minőségű, és az apró kapszulákat könnyű bevenni. Emellett nem tartalmaz laktózt és tartósítószert sem.

2 Life Extension

D3-vitamin lágygél

Ha vegán életmódot folytatsz, Bogden ezt ajánlja, mivel 5000 NE D3-vitamint biztosít, teljesen állati melléktermékek nélkül.

3 Nordic Naturals

D3-vitamin gumicukor

Ha a kapszulák helyett inkább a gumicukrot részesíted előnyben, Bogden nagyon ajánlja ezeket, mivel ízletes vadbogyós ízűek, és egy jó hírű cégtől származnak, amelynek termékei harmadik fél által teszteltek.

4 Pure Encapsulations

D3-vitamin folyadék

Bogden ezeket a cseppeket ajánlja, ha az ajánlott adagolás valószínűleg változik az egészségügyi igényeiddel. "Ezeket a vitamincseppeket nagyon könnyű bevenni; az üveg apró, így könnyen szállítható, és nincs íze" - mondja Bogden. "Folyadékhoz adható, így nagyszerű azoknak, akik nem tudják lenyelni, vagy akár gyerekeknek is".

5 Quicksilver Scientific

Emulgeált folyékony D3 + K2 MK7 liposzómás D3-vitamin kiegészítés

Mivel a D-vitamin felszívódását néha olyan tényezők befolyásolhatják, mint az étrend, az életmód, az életkor, az egészségi állapot és a genetika, a K-vitamin-keverék biztosítja, hogy a D-vitamin jótékony hatását 100 százalékban megkapja a kiegészítőtől. Ez az emulgeált D3+ K2 keverék Bogden szerint kiváló a csontok egészségére és a felszívódásra egyaránt.

6 Garden of Life

mykind Organics Vegán D3 rágótabletta

Azok számára, akik nehezen tudják lenyelni az íztelen kapszulákat vagy lágy kapszulákat, ezek az ízesített rágókák szilárd alternatívát jelentenek.

"Ezek remek ízűek, 5000 NE D3-at tartalmaznak, és egy fantasztikus gyümölcs- és zöldségkeverékkel érkeznek az extra immunerősítés érdekében" - mondja Bogden.

7 Ancient Nutrition

Multivitamin az immunrendszer támogatására

Ha inkább ragaszkodnál egy multivitaminhoz, minthogy egy csomó különálló kiegészítőt szedj, ez egy nagyszerű választás Bogden szerint, mivel 5000 NE-t tartalmaz, ami ritka egy multivitaminban, jegyzi meg.

D-vitamin-kiegészítő kiválasztásakor figyelembe veendő tényezők

A kapszulák kézbe öntése

Bogden szerint olyan kiegészítőt érdemes választani, amely D3-vitamint tartalmaz. "A D3-vitamin kolekalciferol a legjobban felszívódó és leghatásosabb forma, [míg] a D2-vitamin (ergokalciferol) jellemzően növényi eredetű, és nem olyan hatékony a szervezet D-vitamin-szintjének emelésében, ezért kevésbé ajánlott" - magyarázza.

Ami az adagolást illeti, az egyénenként változhat, mondja Bogden. Általánosságban azonban a napi 1000-10 000 NE a standard tartomány. "Ideális esetben az orvos az éves orvosi vizsgálat során megvizsgálja a D-vitaminszintet, és konkrét ajánlásokat ad" - mondja. "A genetika, valamint az, hogy mennyi napfénynek van kitéve, nagy szerepet játszik."