, 2022/12/6

Rengeteg oka van annak, hogy miért van a telefonodon egy időszakot követő alkalmazás. Az első és legfontosabb, hogy ha valami más követi a ciklusodat, az leveszi a terhet a memóriádról. Megkímél attól, hogy valami kódszót kelljen belecsempészned a naptáradba. Az értesítések pedig rengeteg időt adnak a felkészülésre!

A  legjobb menstruációkövető alkalmazások a ciklusod megismeréséhez

De nem csak erre jók ezek az alkalmazások. A menstruációd az egyik legfontosabb életjel a női egészség szempontjából, mondja Dr. Apurva Shah, a Saint Vincent Kórház Women's Wellness Associates szülész-nőgyógyásza és a Mira orvosi tanácsadója. Azáltal, hogy nyomon követi, a nyomon követő alkalmazások jelezhetik az esetleges mögöttes egészségügyi problémákat.

A nyomot általában a ciklusban bekövetkező bármilyen változás vagy rendellenesség jelenti - mint például a szabálytalan vagy erős vérzés és a súlyos fájdalom -, mondja Dr. Rashmi Kudesia, a Houston Methodist reproduktív endokrinológus és a szülészet és nőgyógyászat klinikai adjunktusa. "Ha valami hirtelen megváltozik a ciklusodban, vagy késik a menstruációd, lehet, hogy nem veszed észre azonnal, ha nem követed nyomon" - mondja.

A menstruációs alkalmazások pedig szuper egyszerűvé teszik a nyomon követést. "A legtöbb ember általános értelemben követi a menstruációját, vagyis azoknak az embereknek, akik vagy, ahogy mi nevezzük, rendszeres vagy szabálytalanul rendszeres", ami azt jelenti, hogy két-három havonta következetesen menstruálsz , mondja Dr. Jessica Shepherd, nőgyógyász és a Verywell Health vezető orvosigazgatója. Ezek az egyének az utolsó ciklusuk kezdetétől számított 28-32 nap múlva tapasztalják a menstruációt.

Ezek az alkalmazások azonban nem biztos, hogy alkalmasak azok számára, akiknek "szabálytalanul szabálytalan ciklusuk van", vagyis szórványosan jön meg a menstruációjuk. Most, hogy a Roe v. Wade ítéletet hatályon kívül helyezték, számos lappangó kérdés merül fel a nők fejében, különösen ezeknek a menstruációkövető alkalmazásoknak a biztonságával kapcsolatban. Spoiler alert: ha az általad használt alkalmazás nem adja el az adataidat (és ezt közli is veled), akkor valószínűleg minden rendben van. Az alábbiakban felsorolt menstruációkövető alkalmazások mindegyike nem adja el az adatait, és biztonságos a használatuk.

1 Clue

A Clue azt állítja, hogy az alkalmazása megtanít a testedre (mert valljuk be őszintén, nem figyeltél oda a szexuális felvilágosítás órán). A szó szerint mindenhez kapcsolódó nyomon követési lehetőségekkel, ami a ciklusod alatt a testedben történik, mint például a menstruáció okozta kiütések vagy a PMS okozta fejfájás, ez az alkalmazás eléggé legális. Ez Dr. Kudesia kedvenc alkalmazása is, amelyet ő maga is használ.

"Szeretem a letisztult, modern kezelőfelületét, a mögötte álló kifogástalan tudományt, a támogató adatok átlátható idézését, és a rengeteg lehetőséget, hogy mit követhetsz nyomon" - magyarázza.

A Clue alkalmazás ingyenes, de ha még több funkciót szeretne, akkor feliratkozhat a Clue Plusra. Ez továbbfejlesztett menstruációs előrejelzéseket és részletesebb elemzést kínál a ciklusodról.

2 lo

Ha még nem használod a Flo alkalmazást, valószínűleg ismersz valakit, aki igen - annyira népszerű.

Szó szerint felhasználók milliói jelentkeznek be naponta, hogy rögzítsék az ovulációs és menstruációs tüneteket, és az adataikat szuper hasznos grafikonokká alakítsák, amelyek pontosan megmutatják, hogy mit csinál a tested és mikor. (Ezek az orvosi találkozókon is jól jönnek, akár úgy gondolod, hogy valami baj van a reproduktív ciklusoddal, akár nem).

Bónusz: a Flo terhességkövetővé is átalakul, ha és amennyiben valaha is szükséged lesz rá, így eléggé all-in-one.

A Flo ingyenes és fizetős változatban is elérhető. Az alapfunkciók ingyenesen elérhetők, míg a Flo Premium opcionális. A havi díjjal napi jóléti tervet, szakértői tartalmat, prémium ügyfélszolgálatot, korlátlan hozzáférést a Flo Health Assistanthoz és videótanfolyamokat is kap.

3 Ovia Fertilitás

ovia fertility tracker, a legjobb menstruációkövető alkalmazás

GOOGLE PLAY

Ha nagyon reméled, hogy nem jön meg a menstruációd (vagyis teherbe szeretnél esni), az Ovia alkalmazás lehet a legjobb választásod. Ez technikailag egy termékenységi nyomkövető, így igazán abban jeleskedik, hogy segít feltérképezni a bazális testhőmérsékletedet, a méhnyak helyzetét és a méhnyak nyálkáját. Lehetővé teszi, hogy a menstruációdat is feltérképezd, és az általad megadott adatok alapján előrejelzéseket ad a menstruációdra vagy a termékenységedre vonatkozóan.

Az egyes egészségügyi tervek és munkáltatók által fedezett, prémium kategóriás Ovia alkalmazás személyre szabott egészségügyi támogatást nyújt. Nem jogosult? Ne aggódjon, az ingyenes változathoz továbbra is hozzáférhet, ugyanazokkal a nagyszerű nyomkövetőkkel és tartalmakkal.

4 Eve by Glow

eve by glow, a legjobb menstruációkövető alkalmazás

GOOGLE PLAY

Az eredeti Glow alkalmazás az egyik legjobban értékelt termékenységkövető alkalmazás, de az Eve verziója elsősorban a menstruáció követésére összpontosít, amellett, hogy lehetővé teszi a szexuális életed és az edzőtermi szokásaid nyomon követését. Dr. Kudesia megdicséri a letisztult és vonzó kezelőfelületet, amely színes, figyelemfelkeltő grafikákkal és ikonokkal rendelkezik.

Az Eve by Glow ingyenesen letölthető és használható. Ha úgy dönt, hogy prémiumot választ, extra tartalmakat, összehasonlító betekintést, egyéni profilt, prémium támogatást és privát üzenetküldési lehetőségeket kaphat.

5 MagicGirl

Ha még nem ismered a havi menstruációdat (vagy ismersz valakit, aki igen), a gondolat, hogy egy alkalmazásban nyomon követed a menstruációdat, kissé ijesztő lehet.

Szerencsére a MagicGirl Period Tracker a tizenéveseket szem előtt tartva lett tervezve, így a ciklusod digitális belső és külsőségeinek megtanulása elég egyszerűvé válik. Az alkalmazás abban is segít, hogy megismerd a higiéniai termékek lehetőségeit, csevegj más lányokkal, és tanácsokat kapj a menstruációról, és ne felejtsd el bevenni a fogamzásgátló tablettát (amiben mindannyiunknak jól jönne egy kis segítség).

A világos felület a legtöbb tizenéves számára azonnal vonzó lesz, de ez egy teljesen működő menstruációkövető, így nincs minimális vagy maximális életkor a használatához. Egy másik előnye? Ingyenes.

6 MyFlo

A szabálytalan menstruációval küzdő nőknek, a menopauza kezdetén álló nőknek, vagy azoknak, akik azon tűnődnek, hogy miért tapasztalnak egyéb véletlenszerű ciklustüneteket (gondoljunk csak a túlzott puffadásra, migrénre, székrekedésre vagy alacsony energiára), a MyFlo alkalmazás sokkal többet ígér, mint a menstruáció egyszerű nyomon követése: A feljegyzett tüneteket hasznos információkká alakítja át az általános egészségi állapotáról.

A My Flo felismerheti a lehetséges hormonális egyensúlyhiányt, és életmódbeli változtatásokat javasol (például a legjobb ételeket vagy tevékenységeket), amelyek révén jobban érezheti magát a ciklus különböző szakaszaiban. Az alkalmazás remekül működik a tankönyvi menstruációval rendelkező nők számára is. Ráadásul az összes funkciót mindössze 1,99 dollárral tudod feloldani.

7 Cycles

A Cycles ultra testreszabható, de emellett egyszerűen csak jól néz ki. Egyszerű grafikával és megnyugtató színekkel ez az a menzakövető alkalmazás, amit akkor érdemes letöltened, ha nem akarod, hogy bárki megtudja, hogy letöltöttél egy menzakövető alkalmazást (így félig diszkréten frissítheted a nyilvánosság előtt, amikor szükséged van rá).

Azzal is kitűnik a tömegből, hogy a partneredet is bevonja a nyomon követési akcióba: Meghívhatod őt, hogy szinkronizálódjon az alkalmazással az ő készülékén, így ő is tudja, mi a helyzet a havi hangulatingadozásaiddal és a furcsa sóvárgásaiddal.

A Cycles ingyenesen letölthető, több szintű prémium hozzáféréssel. Az extra funkciók lehetővé teszik, hogy a partneri kapcsolaton keresztül kapcsolatba lépj a partnereiddel, személyre szabott előrejelzéseket kapj a tested közelgő változásairól, és személyre szabott emlékeztetőket állíts be a fogamzásgátlásra, a termékeny napokra vagy a menstruációra.

8 Glow

A fent említett Eve előtt ott volt a Glow - egy bevált menstruációs alkalmazás, amelyet olyan szakértők támogatnak, mint Dr. Sheeva Talebian, a New York-i CCRM reproduktív endokrinológus és a Women's Health tanácsadó testületének tagja, aki szerint az egyik leghasznosabb menstruációs alkalmazás a piacon, mivel az összes adatpontot összegyűjti. A Glow lehetővé teszi 40 különböző egészségügyi jel nyomon követését, beleértve, de nem kizárólagosan a szexuális aktivitást és a test alaphőmérsékletét, mindezt az egyszerű napi napló segítségével.

Nemcsak a terhesség elkerülésében vagy annak megkísérlésében segíthet, hanem online közösségei és elérhető forrásai révén azoknak is, akik termékenységi kezelésen vesznek részt - mondja Dr. Alyssa Dweck, a New York-i Westchester megyében működő szülész-nőgyógyász.

Ez az alkalmazás ingyenes, de az Eve by glow-hoz hasonlóan frissítenie kell, hogy hozzáférjen a prémium tartalmakhoz, az összehasonlító betekintésekhez, az egyéni profilhoz, a prémium támogatáshoz és a privát üzenetküldési lehetőségekhez.

9 Apple Cycle Tracking

Manapság úgy tűnik, hogy szinte mindent és bármit megtehetsz a csuklódról. Ebbe beletartozik a menstruációd nyomon követése is, hála az Apple Watch-hoz készült Cycle Tracking alkalmazásnak.

Az iPhone-odba már beépített iPhone Health alkalmazáson keresztül elérhető Cycle Tracking lehetővé teszi a ciklusoddal kapcsolatos információk naplózását, beleértve a menstruáció szintjét, az olyan tüneteket, mint a görcsök és a hangulatváltozás, valamint a bazális testhőmérsékletet, ha teherbe szeretnél esni.

"Egyedülálló képessége, hogy az Apple Watch-on keresztül naplózza az adatokat, ami javítja az adatbevitel pontosságát" - jegyzi meg Dr. Shah. Ráadásul az órád képernyőjén értesítést is kaphatsz, amely figyelmeztet, hogy mikor jön a következő előre jelzett menstruációd, és mikor vagy a termékeny ablakban (nagy nyereség a fogamzással próbálkozók számára).

10 Természetes ciklusok

Bár nem éppen egy menstruációkövető alkalmazás, Dr. Shepherd a Natural Cycles-t ajánlja a pozitív vélemények miatt, amelyeket a pácienseitől hallott. Ez tulajdonképpen egy termékenységi alkalmazás, amely menstruációkövetőként is funkcionál. Naplózhatod a PMS-tüneteidet is, és értesítést küld, hogy hamarosan jön a menstruációd.

Az alkalmazást azért hozták létre, hogy meghatározza a nő ciklusának legtermékenyebb pontját, ami nyilván az ovulációs időszakra is vonatkozik. A Natural Cycles pedig nem adja el a felhasználók személyes adatait.

11 Ōura időszak előrejelzése

Ha a Ōura gyűrű rajongója vagy, akkor örömmel hallhatod, hogy a sok más megfigyelő funkció mellett a gyűrű a ciklusodat is meg tudja jósolni. Mivel a monitort az ujjadon viseled, nyomon követi a testhőmérsékleted emelkedéseit és csökkenéseit a ciklusod során. Az egyetlen hátránya: Az alkalmazás legalább két hónapnyi következetesen rögzített adatot igényel a pontos előrejelzéshez.

Ōura nem adja el az adatait, és csak akkor osztja meg azokat megbízható szolgáltatókkal, ha erre az Ön engedélyével rendelkeznek: "Amikor adatokat osztunk meg harmadik fél szolgáltatókkal, például egy kutatási partnerrel, megköveteljük, hogy csak az Ön által engedélyezett célokra használják fel az Ön adatait. Azt is megköveteljük ezektől a szolgáltatóktól, hogy az Ön személyes adatait legalább ugyanolyan színvonalon védjék, mint mi."