, 2022/12/15

Az egyik kiegészítő, amiről valószínűleg sokat hallottál, a probiotikumok. Persze, lehet, hogy ismeri az előnyöket, de nehéz eldönteni, melyik a legjobb probiotikum a nők számára. És mint kiderült, ezek a kiegészítők nem mind egyformák. "A probiotikumok kritikus fontosságúak a [bél] egészségéhez, mivel segítenek létrehozni a bélrendszerünkben a baktériumok boldog ökoszisztémáját".

A legjobb probiotikus kiegészítők a nők számára

"Minél kiegyensúlyozottabb az ökoszisztémánk, annál jobb az immunitásunk és az általános egészségünk." Csak hogy tudd, a probiotikumok jó baktériumként működnek a tápcsatornában, lebontják az élelmiszereket és segítik az emésztést. Ők tartják mozgásban a dolgokat, és a rendszered úgy működik, ahogyan kell.

Bogden szerint a baktériumok rossz egyensúlya a szervezetedben olyan tünetekhez vezethet, mint a fáradtság, ízületi fájdalom, puffadás, és végül. betegség.

A probiotikumok fogyasztása az étrendben erjesztett ételeken keresztül azonban sokak számára egyszerűen nem reális. "Bár ideális esetben mindannyian megpróbálnánk minden nap erjesztett ételeket fogyasztani, a legtöbb ember számára ez nem a legkönnyebb feladat". "Ennek eredményeképpen egy napi probiotikum, amely több törzset tartalmaz, nagyon hasznos lehet."

Ha elgondolkodsz azon, hogy egy probiotikum megfelelő-e számodra, a legjobb, ha egy regisztrált dietetikussal vagy orvossal dolgozol együtt, aki jól ismeri a bélrendszer egészségét, mondja Bogden. Ők képesek lesznek áttekinteni a tüneteket, a kórtörténetet, és akár fejlett székletvizsgálatot is végezhetnek, hogy segítsenek eldönteni, hogy a probiotikum megfelelő-e számodra, hogy melyik probiotikum különösen, és milyen gyakran kell fogyasztani. Az alábbi nyolc étrend-kiegészítő tartalmazza az egyes probiotikumokat alkotó specifikus törzseket, amelyek közvetlenül egy adott szükségletet vagy egészségügyi problémát kezelnek.

A LEGJOBB A BÉLRENDSZER EGÉSZSÉGÉRE

Generikus

Seed DS-01 Daily Synbiotic 2 az 1-ben probiotikum + prebiotikum

Ezek a kettő az egyben probiotikus kapszulák hihetetlenül átfogóak, a legerősebb probiotikum törzseket és prebiotikumokat tartalmazzák, a bélrendszeredben lévő jó baktériumokat tápláló táplálékforrást.

"A formula a bélbélés integritását is fokozza, és további bónuszként nem igényel hűtést" - mondja Bogden.

A LEGJOBB SZÉKREKEDÉS ELLEN

Klaire Labs

Ther-Biotic Complete Napi teljes körű probiotikus étrend-kiegészítő

Ezek a nagy szilárdságú vegetáriánus kapszulák tejmentes, és az optimális bélflóra, valamint az immunrendszer és a gyomor-bélrendszer egészségének támogatása érdekében működnek. Hipoallergén és 25 milliárd CFU-t tartalmaznak, emellett védelmet nyújtanak a gyomorsavval szemben.

A LEGJOBB PUFFADÁS ELLEN

BIOHM

Total Probiotic

Ezek a vegán kapszulák az egyetlen probiotikum, amelyet úgy terveztek, hogy a jó baktériumokat és a jó gombákat egy erős enzimmel kombinálja, hogy lebontsa az emésztési lepedéket (igen, ugyanazt a fajtát, ami a fogaidra rakódik), és gátolja a káros bélbaktériumok növekedését. Az Amazon véleményezői azt mondják, hogy a puffadás gyors csökkenését észlelik, miután elkezdték használni ezt a terméket.

A BŐRÖK JAVÁRA

Love Wellness

Clear Skin Probiotikumok

Ez a probiotikum a bőr mikrobiomjának kiegyensúlyozásán dolgozik, hogy csökkentse a pattanások kitörését, miközben minimalizálja a pórusokat és javítja a bőrpírt és a szárazságot. Formulája tartalmazza a Bifidobacterium longum BB536-ot, amely egy klinikailag tesztelt baktériumtörzs, amely támogatja a tiszta bőrt, valamint a chasteberry-t, amely a klinikai vizsgálatokban részt vevő nők és férfiak 70 százalékánál javította a pattanásokat a weboldal szerint.

A LEGJOBB TERMÉSZETES

Progurt

Ez a nyugtató, szupererős probiotikum segíti az emésztés egészségét és helyreállítja a bélflórát, vagyis a természetes baktériumegyensúlyt. Ezek a probiotikus tasakok kiválóan alkalmasak gyümölcslébe keverésre vagy probiotikus joghurt készítésére a márka külön megvásárolható inkubátorával.

A LEGJOBB 50 ÉV FELETTI NŐKNEK

Garden of Life

RAW probiotikumok

Ez a 85 milliárd CFU-t tartalmazó probiotikus étrend-kiegészítő Lactobacillus acidophilus, plantarum és fermentum, valamint Bifidobacterium (Bifidobacterium) bifidum, lactis és longum bifidum baktériumokat tartalmaz, hogy elősegítse az emésztés egészségét. Kifejezetten elősegíti a bélrendszer rendszerességét, az emésztési funkciókat és az egészséges tápanyagfelszívódást a székrekedés, a vastagbél és a hüvely egészségét támogató probiotikumokkal, valamint az immunrendszer egészségét és a pajzsmirigy támogatását szolgáló 33 probiotikus törzzsel.

A LEGJOBB VEGÁN

Microbiome Labs

MegaSporeBioticProbiotikum-kiegészítő

Ez a vegán probiotikum egy antioxidánsokat termelő, minden spórát tartalmazó probiotikus étrend-kiegészítő, amely 5 Bacillus spórából álló, széles hatású probiotikus keveréket tartalmaz, amelyek bizonyítottan hozzájárulnak az egészséges bélgát és az immunrendszer működésének fenntartásához. Az emésztőrendszeren keresztül 99,99 százalékos túlélőképességet biztosítva a Bacillus spórák életciklusa lehetővé teszi számukra, hogy kemény környezetben is nyugalmi állapotban maradjanak, végül aktív formájukká alakulva elkezdenek kolonizálni a bélben.

A LEGJOBB A HÜVELYI EGÉSZSÉGÉRT

Love Wellness

Good Girl Probiotikumok

Ez a probiotikum a kiegyensúlyozott hüvelyi pH fenntartásán dolgozik, valamint elősegíti a húgyúti funkciókat és a hüvelyi élesztőgombák és baktériumok egészséges szintjét. Nyolc jó baktériumtörzzsel készül, hogy támogassa a hüvelyi egészséget és a mikrobiomot, támogatva a reproduktív egészségügyi szerveket, a bélrendszert és az immunrendszert.

Hogyan válassz probiotikus kiegészítőt?

probiotikus tabletták és joghurt

"Általánosságban elmondható, hogy anélkül, hogy ismernénk valakinek a kórtörténetét, olyan többtörzsű probiotikumot szeretnénk választani, amelyben legalább három-négy különböző törzs van, de ötnél magasabb érték is kiváló" - mondja Bogden. "Általában minimum 15 milliárd CFU-t tudnánk ajánlani".

Bogden azt is tanácsolja az embereknek, hogy figyeljenek az összetevőkre, mivel egyes probiotikumok tejtermékeket tartalmaznak, amelyeket sok rossz bélrendszeri egészséggel és immunrendszeri zavarokkal küzdő egyén nem tolerál jól.

"Ami azt illeti, hogy mi a legjobb az Ön igényeinek, a legjobb, ha egy képzett szakemberrel dolgozik együtt, vagy maga kezd bele a kutatásokba, mivel bizonyos baktériumtörzsek bizonyítottan jobbak bizonyos állapotokra" - mondja. "Vegyük például a Bifidobacterium longumot, amelyet erősen összefüggésbe hoztak a bőr egészségének javításával".