, 2022/12/9

Az asztrológiai jegyednek köszönhetően végtelennek tűnnek azok a felfedezések, amelyeket magadról tehetsz. Olyan ez, mint a személyiségjegyek zsákbamacskája, a kozmosz alapján (mókás!).

A zodiákus levegő jegyei

Tehát, még ha a Nap-, a felkelő- és a Hold-jegyedet egy pillanat alatt meg is tudod nevezni, akkor is van rá esély, hogy nem vagy tisztában a születési horoszkópodat valójában uraló elemekkel - a földdel, a tűzzel, a vízzel és a levegővel. Minden csillagjegy, így a tiéd is, e négy külső erő valamelyikének hatása alatt áll. És mint a születési horoszkópod összes eleme, ezek is magyarázatot adhatnak arra, hogy miért vagy olyan, amilyen vagy, és miért teszed azokat a dolgokat, amiket teszel.

A legkirályabb rész: Minden uralkodó elem három jegyet irányít. Tehát bár minden jegy egyedi, azok, amelyekre ugyanaz az elem hat, figyelemre méltó értékeket és tulajdonságokat osztanak meg. Vegyük például a levegő jegyeket. Őket gyakran tartják a zodiákus legagyasabbjainak. "[A levegő jegyek] az intellektuális és mentális energiáról szólnak, és mindenről, aminek köze van a kommunikációhoz..." - mondja Narayana Montúfar, az Astrology.com vezető asztrológusa.

"Ezek azok a jegyek, akik sok időt töltenek a fejükben, gondolkodnak, és egy helyzet minden oldalát elemzik." Így nem meglepő, hogy a levegő jegyek könnyen unatkoznak. "Ha valami nem felel meg az igényeiknek, gyorsan változtatnak" - mondja Sanasjia Clervoix asztrológus. Megjegyzi, hogy a levegő jegyek általában önellátóak, ami azt jelenti, hogy más jegyek tanulhatnak a kommunikációs képességükből és abból, hogy különböző nézőpontokból látják a dolgokat.

Mint az asztrológiában minden csillagjegy esetében, itt is van néhány gyakori tévhit. "Az emberek hajlamosak azt hinni, hogy a levegő jegyek érzelemmentesek, és távolságtartóbbak a kapcsolataikban" - mondja Clervoix. "Határozottan tűnhetnek annak, de a valóságban a levegő jegyűek rendkívül ráhangolódnak arra, ami körülöttük történik, és hajlamosak arra, hogy belsőleg tagolják, amit éreznek, hogy az érzelmeiket egy logikusabb perspektívából tudják rendezni." Hozzáteszi, hogy a levegő jegyűek hajlamosak arra összpontosítani, hogyan értsék meg az érzéseiket, mielőtt kifejeznék azokat, ezért hajlamosak kissé távolságtartóak lenni, miközben központosítják magukat.

Pontosan mely jegyek számítanak levegő jegyeknek?

A három levegő jegy a Vízöntő, az Ikrek és a Mérleg. Ők általában a tanáraid, írók és szerkesztők, vagy a kommunikáció, a kereskedelem vagy a technika területén dolgoznak. "A kiemelkedő levegő-helyzetű születési horoszkóp jellemzően olyasvalakihez tartozik, aki az érzelmekkel ellentétben logikai oldalról közelíti meg a dolgokat" - mondja Valerie Mesa asztrológus. Nem annyira arról van szó, hogy ezek a jegyek mindenek felett állnak; Montúfar hangsúlyozza, hogy a levegő jegyek valójában szeretik, ha sokféle ember veszi őket körül, és a négy elem közül ők a legszociálisabbak.

Csupán arról van szó, hogy miközben azzal vannak elfoglalva, hogy ők legyenek a buli élete, teljesen hidegen hagyja őket az is, hogy mások mit gondolnak róluk.

A másik oldalról viszont a levegő jegyűek eléggé határozatlanok és ingatagok is lehetnek. Mivel a fejükben vannak (ez a levegő teszi a dolgát), nehéz számukra földet érni, mondja Mesa. Ha arról van szó, hogy a többi elem mit gondol a levegő jegyekről, akkor ez eléggé vegyes képet mutat.

Egy érzelmes víz jegyű talán kicsit ridegnek találja a levegő jegyűeket, míg a föld jegyűek túlságosan állottnak és stabilnak találják a levegő jegyűeket. De a tűzjegyek - ó, a tűzjegyek - ők mind a levegő jegyekért vannak oda. Az érzés kölcsönös, mert "a levegő táplálja a tüzet" - mondja Montúfar.

Vízöntő (január 20. - február 18.)

"A Vízöntők a zodiákus trendteremtői" - mondja Montúfar. Mivel annyira előremutatóak, van érzékük ahhoz, hogy mi lesz aktuális, és mi fog megbukni. Ez a gondolkodásmód lehetővé teszi számukra, hogy látnokok és forradalmárok legyenek - mondja Mesa. "Őszintén látják a körülöttük lévő lehetőségeket, és ezért üdvözlik a sokszínűséget minden egyes nézőpontban" - teszi hozzá, még akkor is, ha mások nem így gondolják. Egy kis szkepticizmus azonban nem zavarja a Vízöntőket.

Hozzászoktak ahhoz, hogy szembe menjenek az árral, és megvárják, amíg mindenki más is felzárkózik. A Vízöntő évszak segít a visszaállításban és a feltöltődésben

Gondolj erre így: Ha egy csomó ember ugyanazt csinálja, nem fogsz ott találni egy Vízöntőt. Vagy azért, mert ők vezetik a csapatot, vagy mert soha nem látták értelmét annak, hogy energiát fektessenek egy olyan ügybe, amihez nem igazán fűlik a foguk. "A Vízöntők minden környezetben kitűnnek, akár próbálkoznak, akár nem, ami általában mindenféle embert vonz, akik rendkívül értékes erőforrásokká válnak" - mondja Clervoix.

"A Vízöntő a lázadó" - mondja Montúfar. Mindenben, amit tesznek, van egyfajta kívülállóság és eredetiség - teszi hozzá. Egyedülállóak, különcök, innovatívak, és csak úgy hemzsegnek a ragyogó ötletektől. De mivel erős önérzetük van, nehéz lenne rávenni ezt a fix jegyet, hogy megváltoztassa a véleményét. A Vízöntők nem reagálnak jól arra, ha megmondják nekik, mit tegyenek vagy hogyan gondolkodjanak. De ez nem jelenti azt, hogy természetesnek veszik az embereket, mondja Mesa.

Épp ellenkezőleg, ez a jegy emberbaráti szellemmel és együttműködő gondolkodásmóddal rendelkezik" - magyarázza. "Az ő szemükben az egész nagyobb, mint a részek összessége. Nincs olyan, hogy egyén közösség nélkül." Clervoix hozzáteszi, hogy ez azért van, mert a Vízöntők hajlamosak egzisztenciálisabban gondolkodni az emberiség egészének megújításáról.

Ikrek (május 21. - június 20.)

Ez a jegy a zodiákus kaméleonja. Az Ikrek szinte bármilyen helyzethez képesek alkalmazkodni. "Akár egy baráti társasággal találkozol, hogy megünnepeld a születésnapodat, akár egy munkahelyi kolléga estélyén teszel egy gyors cameo-t, több mint valószínű, hogy egy Ikrek szervezi valamelyik társasági eseményt (ha nem mindkettőt)" - mondja Mesa.

És persze, az Ikrek rossz hírnévre tesznek szert, mert kétarcúak, de ez nem tükrözi pontosan az ebben a jegyben született embereket. Az Ikrek kommunikátorok, problémamegoldók és kíváncsi emberek. Mivel folyamatosan szívják magukba az információkat, a jót és a rosszat egyaránt, ők a legkevésbé ítélkező emberek közé tartoznak - mondja Montúfar: "Az Ikrek sokoldalúak, nagyszerűek az alkalmazkodóképességben, és minden szempontból elemeznek egy helyzetet". Ez teszi lehetővé számukra, hogy szinte bárkivel jól kijöjjenek... nos, amíg az illető nem untatja őket.

Mivel az Ikrek általában az innovációra és az intellektusra koncentrálnak, tudják, hogyan kell hatékonyan mozogni a társasági életben. "Az Ikrek tudják, hogyan dolgozzanak egy szobában, és hogyan találják meg a megfelelő embereket, akiket megszólíthatnak annak érdekében, hogy szakmai vagy társadalmi lehetőségeket teremtsenek maguknak" - mondja Clervoix.

Mivel az állatövi jegyek közül a legváltozékonyabbak, az Ikrek nem a rutinokért vagy a hétköznapi időbeosztásért vannak itt. Számítsanak arra, hogy sokat változtatják a véleményüket, mert ott akarnak lenni, ahol a legjobban érzik magukat. Túlságosan gyors észjárásúak és izgatottak ahhoz, hogy ennél kevesebbet tegyenek.

Mérleg (szeptember 23 - október 22)

Báj és vonzerő, így ismerheted fel a Mérlegeket. Ez a jegy ugyanolyan társasági pillangó, mint az Ikrek, de válogatósabb, ha az ismerkedésről van szó - mondja a Montúfar. Értékelnek mindent, ami szép - a művészetet, a dizájnt és minden olyan örömöt, amit az élet kínál, "mivel ők az egyetlen légjegy, amelyet az élvezetek istennője, a Vénusz ural" - teszi hozzá.

Mivel ők is diplomatikusak, számíts arra, hogy egy Mérleg mindent megtesz azért, hogy más helyébe képzelje magát - mondja Mesa. Keményen kiállnak az esélytelenebbek mellett, és néha jobban megvédik őket, mint saját magukat - jegyzi meg Montúfar. Mindenben, amibe belekeveredik, a Mérlegek a méltányosságra és a harmóniára törekednek.

És hasonlóan az Ikrek környezetvédő társadalmi játékához, a Mérlegek ragályos energiájukat a kapcsolataikba és a partnerkapcsolataikba is beleviszik. "A Mérlegek rendkívül kompromisszumkészek és adakozóak, ha a szerelemről van szó, és képesek szépséget vinni minden térbe, amit elfoglalnak". Más szóval, keményen szeretnek.

Azonban bármennyire is meghatja őket az igazságtalanság, a Mérlegek nagyon nem szeretik a konfrontációt. Valószínűleg elbújnak előle, hogy elkerüljék a belekeveredést. És ha mégis belekeverednek egy kellemetlen helyzetbe? Ne kérd tőlük, hogy döntsenek, mert azt is utálni fogják.

A Mérlegek akkor a legboldogabbak, ha az élet finomabb dolgai veszik körül őket - mondja Montúfar. A jó ételekről, a jó zenéről és az optimizmusról szól minden ennek a levegő jegyűnek.