, 2022/12/6

Az időszakos böjt (IF) vált a fogyókúrás étrenddé, a hírességek és sokan mások is ezt hirdetik, mint a legjobb módszert a kilók leadására és a jobb közérzetre. Egy másik ok, amiért az emberek szeretik? A böjti diétáknak számos formája és ütemezése létezik.

Alkalmazások amely megkönnyíti a szakaszos böjtölést és a fogyást

Nem akarsz minden nap ébresztőórákat beállítani, hogy emlékeztesd magad, hogy itt az ideje enni? Az időszakos böjtölő alkalmazások mindezt elvégezhetik helyetted. De annyi alkalmazás létezik, ahány IF terv. Kezdetnek keress olyanokat, amelyek az egyedi igényeidnek megfelelnek. "Amikor alkalmazást keresel az időszakos böjtölési tervedhez, először fontold meg, mik a céljaid".

"Azt akarod, hogy az alkalmazás csak a böjtölési idődet kövesse? Nyomon követni a fejlődésedet? Vagy segítsen az étkezések megtervezésében?" És ne feledd: Még mindig érdemes egy profival, például dietetikussal vagy orvossal egyeztetned, hogy az IF egyáltalán megfelelő fogyókúrás módszer-e számodra, mert ez nem feltétlenül igaz mindenkire.

"Ha bizonyos gyógyszereket szedsz, vagy bizonyos egészségügyi problémáid vannak, akkor ez valójában rendkívül veszélyes lehet". - mondja Ginger Hultin, RDN, Seattle-ben élő regisztrált dietetikus táplálkozási szakértő, Ginger Hultin, a ChampagneNutrition tulajdonosa és a Gyulladáscsökkentő étrend étkezés előkészítése és a Hogyan együnk, hogy legyőzzük a betegségeket szakácskönyv szerzője. Egy szakértő segíthet megtalálni a szervezetednek megfelelő tervet - aztán egy alkalmazás segíthet a nyomon követésben.

Egy másik dolog, amit érdemes szem előtt tartani: Hultin szerint bármennyire is hatékony az IF sok ember számára, nincs meghatározott számú kiló, amit a koplaló diétától elvárhatsz. Ráadásul nem biztos, hogy ugyanazokat az eredményeket kapod, mint valaki más, aki az általad választott IF-tervet követi.

1 Ha egy IF újonc vagy: Ablak

ablak időszakos böjtölés app

APP STORE

Az Ablak tele van olyan funkciókkal, amelyek a lehető legegyszerűbbé teszik az időszakos böjtölést. Lehetővé teszi az étkezési ablakok ütemezését, értesít, amikor az étkezési ablakok megnyílnak és bezárulnak, lehetővé teszi az adatok szinkronizálását az Apple Health alkalmazással és az Apple Watch-csal, és egy blogot biztosít tippekkel az egészségesebb életmódhoz.

"Ha nem vagy biztos abban, hogy hol kezdd el, az Ablak alkalmazás segíthet ebben" - mondja Colleen Moltzen, RD, a New York-i Keatley MNT munkatársa, hozzátéve, hogy az alkalmazás "vizuális képekkel motiválhat", amelyek segítségével könnyen nyomon követheted a fogyásod előrehaladását.

Az alap alkalmazás ingyenes, de a prémium verzióra is előfizethetsz havi 9,99 dollárért vagy évi 39,99 dollárért. A frissítés feloldja az összes IF-tervet, az egyéni étkezési terveket, az új szokások kialakítását segítő kihívásokat, valamint a táplálkozás- és hangulatkövetőket.

2 Ha extra motivációra vágysz: Femométeres időszakos böjtölés

A legjobb időszakos böjtölő alkalmazások

APP STORE

A Femometer kifejezetten nők számára készült, és különböző képességekkel rendelkezik, hogy táplálja az IF sikerét, beleértve egy lépésről-lépésre történő útmutatót az időszakos böjtöléshez, egy átfogó nyomonkövetési készletet, beleértve a súlyt, a vizet, az alvást és az aktivitást, valamint emlékeztetőket, hogy segítsen elérni a céljaidat.

"A sikert a motiváció vezérli" - mondja Moltzen, és ezek a mini emlékeztetők "éberen és érdeklődően tarthatnak".

Az alkalmazás alapfunkcióit ingyenesen élvezheti. Emellett 9,99 dolláros havi előfizetést, 14,99 dolláros negyedéves előfizetést vagy 49,99 dolláros éves előfizetést is vásárolhat. A frissítéssel hozzáférhetsz egy személyre szabott böjttervhez, amely tartalmaz egy táplálkozási útmutatót is.

3 Ha segítséget szeretnél a jobb táplálkozáshoz is: Fastic

A legjobb időszakos böjtölő alkalmazások

APP STORE

Az időszakos böjtölés többről szól, mint a fogyásról - ettől még a jó dolgokat is be akarod tölteni. A Fastic több mint 400 receptet tartalmaz, amelyek számos egészséges, laktató ételt tartalmaznak, hogy segítsen a legtöbbet kihozni az étkezési ablakokból. Azt is megmondja, hogy mit csinál a tested a böjt alatt, és böjtidőzítőt és lépésszámlálót kínál, valamint kapcsolatot teremt a böjtölők nagy közösségével.

A közösségi elem azért kapaszkodó, mondja Moltzen, mert egymás motiválása megkönnyítheti a sikert.

Az alkalmazás ingyenes, de a Fastic PLUS-hoz is csatlakozhatsz 11,99 dolláros tagságért egy hónapra, 27,99 dollárért három hónapra, 45,99 dollárért hat hónapra vagy 74,99 dollárért egy évre. Ezzel hozzáférést kapsz a teljes receptkönyvhöz, valamint napi és heti kihívásokhoz, hogy motivált maradj.

4 Ha szeretnél egy egyszerű emlékeztetőt, amikor eljött az étkezés ideje: Zero

termék, szöveg, mobiltelefon, technológia, elektronikus eszköz, kommunikációs eszköz, kütyü, okostelefon, vonal, vonal, mobileszköz,

APP STORE

A Zero testre szabható, hogy nyomon kövesse a böjtölési idődet, ami azt jelenti, hogy attól függetlenül működik, hogy milyen IF-terv szerint élsz (még akkor is, ha úgymond saját magad találtad ki a menetrendet). És ez biztosíthatja, hogy következetes maradj, mondja Palinski-Wade. Számos előre beállított böjtölési ablak közül választhatsz, vagy akár hét napra is összeállíthatod a saját menetrendedet.

A felület tiszta és egyszerű, így szuper könnyű navigálni. Az alkalmazásnak van egy műszerfala is, amely segíthet elemezni a böjtölési szokásaidat az idő múlásával.

5 Ha jegyzetelni akarsz menet közben: Fastient

APP STORE

Ha nyomon akarod követni a böjtölési idődet és szemmel akarod tartani a diétádat, a Fastient az egyik legátfogóbb nyomonkövetési funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy nyilvántartást vezess a táplálékbeviteledről és nyomon tudd követni az általános fejlődésedet. Széles, nyitott felülettel rendelkezik, amely rengeteg helyet hagy Önnek a naplózásra, az adatok könnyen olvasható grafikonokon való megtekintésére, és az információ elérésére az alkalmazáson belül vagy az asztali számítógépén.

"Amikor egy étkezési terv eredményes követéséről van szó, a nyomon követés kulcsfontosságú a fejlődés és az elszámoltathatóság szempontjából" - mondja Palinski-Wade, aki szereti, hogy a Fastient lehetővé teszi, hogy az összes célt egy helyen kezelje, és szükség szerint beállítsa a különböző böjtölési stílusokhoz.

Ez ingyenesen letölthető, és lehetőség van a Fastient Premium megvásárlására. Az éves előfizetés 4,99 dollárba kerül, míg az élethosszig tartó előfizetés 11,99 dollárba. A vásárlás hozzáférést biztosít a sötét üzemmódhoz, és lehetővé teszi a haladásról készült képek feltöltését.

6 Ha étkezés-tervezési tanácsokat szeretnél: BodyFast

APP STORE

A BodyFast 10 különböző IF terv közül választhatsz - és rengeteg coaching és étkezés-tervezési tippet is kínál. Ha elkötelezted magad az IF mellett, de küzdesz a napi mechanikával, ez az alkalmazás megadhatja neked, amire szükséged van a kihívások elhárításához.

Palinski-Wade azt mondja, hogy imádja a BodyFast által nyújtott támogatást, de figyelmeztet, hogy ez egy kicsit félrevezető lehet. "A BodyFast coach olyan adatok alapján ad tippeket, mint az életkorod és a súlycsökkentési céljaid, de ez nem helyettesíti az olyan egészségügyi szakemberrel való együttműködést, mint egy regisztrált dietetikus, aki valóban az egyedi igényeidhez tudja igazítani az étkezési tervedet" - jegyzi meg.

Az alkalmazás egy sor ingyenes funkcióval rendelkezik. A BodyFast Coach beszerzése még több eszközt szabadít fel. Az árazás változó, de választhatsz egyhónapos, háromhónapos, féléves és éves tervezetek közül. Több mint 100 recepthez, heti kihívásokhoz és személyes terv összeállításának lehetőségéhez férhetsz hozzá.

7 Ha szereted, ha van közösségi támogatásod: Vora

APP STORE

Ez egy eléggé standard IF követő alkalmazás (napi böjt vagy cél időzítés és fogyás előrehaladásának biztosítása). De Palinski-Wade rámutat, hogy tartalmaz egy egyedülálló - és fontos - komponenst: a közösségi támogatást.

"Kutatások kimutatták, hogy az elszámoltathatóság és a társadalmi támogatás nagyobb sikerhez vezet, amikor a viselkedés megváltoztatásáról van szó" - mondja. "Azáltal, hogy hasonló célokat kitűző emberek közösségében vesz részt, ez az alkalmazás segíthet abban, hogy hosszú távon ragaszkodjon az IF-tervéhez a legjobb eredmények elérése érdekében."

Tehát, ha te vagy az egyetlen a barátaid közül, aki IF-et csinál, és jól jönne egy kis társas támogatás, a Vora tökéletes választás lehet számodra.

Egy másik nagyszerű dolog ezzel az alkalmazással kapcsolatban, hogy ingyenesen használhatod, vagy mindössze 4,99 dollárért frissíthetsz a Vora Pro-ra. A frissítéssel több lehetőséget kapsz a fejlődésed nyomon követésére, hozzáférést a közösségi fórumhoz, valamint a saját statisztikáid mérésére.

8 Ha az összes IF-tanácsot egy helyen szeretnéd tudni: DoFasting

A DoFasting hét IF terv közül választhatsz, egy könyvtárnyi oktatócikket és edzést, valamint több mint 5000 receptet kínál. "Egy csomó edzésvideót is beágyaztak" - teszi hozzá Hultin, így az összes fitnesz- és wellness-tanács egy helyen található.

Még napi, heti vagy havi étkezési tervet is készíthet közvetlenül az alkalmazásban, és összehasonlíthatja azt az ajánlott napi kalóriabevitellel. Ráadásul az alkalmazás segít nyomon követni a testsúlyodat, a vízfogyasztásodat és a lépéseidet.

Ez egy ingyenes alkalmazás, amely több előfizetési lehetőséggel is rendelkezik: Egy hónap jelenleg 33,00 dollárba, három hónap 15,33 dollárba, hat hónap pedig 11,00 dollárba kerül havonta.

9 Ha különböző böjtterveket szeretnél kipróbálni: FastHabit

Ha állandóan változtatod a böjtölési céljaidat (például egyik héten 5:2, a következőn pedig váltott napos böjtöt tartasz), akkor a FastHabit az egyik legjobb módja annak, hogy lépést tarts a változó preferenciáiddal. Csak állítsd be a kívánt böjtölési ablakot az alkalmazásban, amikor készen állsz a kezdésre, és már mehetsz is.

Emlékeztetőket és értesítéseket is beállíthatsz magadnak, vagy az egyszerű műszerfalon keresztül megnézheted az elmúlt 10 nap böjtölési statisztikáit, de ennél több dolog követéséhez prémium tagságra van szükség.

10 Ha te is keto diétán vagy: LIFE Intermittent Fast Tracker

A LIFE Intermittent Fast Tracker bármilyen IF tervvel működik, mivel lehetővé teszi, hogy beállítsd a böjtölési időszakok kezdetének és végének időpontját és a célokat. Ha ezzel párhuzamosan a keto diétát is követed, ez az alkalmazás abban is segít, hogy nyomon tudd követni, hogy valószínűleg mennyi ideig voltál ketózisban. Ráadásul kapcsolatba léphetsz másokkal, akik az alkalmazást használják, hogy együtt böjtöljenek, és tartsák egymást mozgásban.

Az alapfunkciók ingyenesek. A havi 2,99 dolláros előfizetéssel feloldhatod az egyéni böjti menetrendeket, az értesítéseket, amikor ideje elkezdeni és befejezni a böjtöt, és hozzáférhetsz a havi és éves IF-történetedhez.