, 2022/12/1

Az egyes csillagjegyek dátuma és sajátos személyiségjegyei az asztrológusok szerint. Figyelem, horoszkópok szerelmesei! Azt a csillagjegyet, amit minden hónapban (héten vagy akár minden nap) megnézel, úgy hívják, hogy a Nap-jegyed.

Az egyes csillagjegyek dátuma és sajátos személyiségjegyei

Találó a neve, mert azon alapul, hogy "hol volt a Nap abban a pillanatban, amikor megszülettél" - mondja Narayana Montúfar, a Horoscope.com és az Astrology.com vezető asztrológusa, valamint a Holdjegyek című könyv szerzője: Unlock Your Inner Luminary Power. Tizenkét napjegy alkotja az állatövi jegyeket, és mindegyikhez különleges tulajdonságok kapcsolódnak.

A Négy Triplicitás

"A triplitások fogalma arra utal, hogy a 12 állatövi jegyet [természeti] elemenként osztják fel, harmonikus trinus aspektust alkotva egymással" - mondja Montúfar. "Ez az energia könnyű és pozitív áramlását jelzi egymással."

- Föld: A Bika, a Szűz és a Bak mind a föld elem uralja. Ezáltal olyan személyiségeket testesítenek meg, akik - akárcsak maga a fizikai föld - földhözragadtak, megbízhatóak és szorgalmasak, mondja Montúfar.

- Víz: Ez az elem szimbolizálja az érzelmeket, az álmokat, a gyógyulást és az intuíciót, valamint a halál és az újjászületés körforgását - magyarázza Valerie Mesa asztrológus. A Rák, a Skorpió és a Halak mind a víz elemhez sorolhatók, és akkor virágoznak, ha sodródhatnak az árral, mivel az érzelmi vagy intuitív életszemléletet részesítik előnyben, mondja Mesa.

- Levegő: Ha valaki levegő jegyű, akkor a kommunikációról, az intelligenciáról és a sokoldalúságról ismert, magyarázza Mesa. A levegő jegyű Ikrek, Mérlegek és Vízöntők mind logikusan közelítik meg az életet, bár időnként határozatlanok vagy ingatagok lehetnek - jegyzi meg Mesa.

- Tűz: A Kos, az Oroszlán és a Nyilas jegyeket a tűz elem uralja. Ez teszi őket szenvedélyessé, energikussá és kreatívvá, ismertek spontaneitásukról és az inspirációra való képességükről - mondja Montúfar.

A három négyszeresség

A Quadruplicitások egy másik módja a 12 állatövi jegy modalitás szerinti felosztásának, mondja Montúfar. Rávilágítanak az akadályokra és kihívásokra, amelyek végül növekedést hoznak.

- Bíboros: A Kos, a Rák, a Mérleg és a Bak mind a kardinális modalitáshoz tartoznak, ami azt jelenti, hogy gyorsak és ambiciózusak. A kardinális jegyek a zodiákus kezdeményezői, mondja Montúfar.

- Fix: A Bika, az Oroszlán, a Skorpió és a Vízöntő mind a fix modalitáshoz tartoznak, ami azt jelenti, hogy határozottak és stabilak. Ezek a jegyek végigviszik a projektet, jegyzi meg Montúfar.

- Változó: Az Ikrek, a Szűz, a Nyilas és a Halak a változékony modalitást képviselik, így sokoldalúak és találékonyak. Ők azok, akik az utolsó simításokat végzik a projekteken, mondja Montúfar.

ARIES: MÁRCIUS 21 - ÁPRILIS 19.

A Kos jegyeket a kos jelképezi, és imádnak falkavezérnek lenni. "Mivel a Mars uralja őket, és ők az első tűz- és kardinális jegy, a Kosok inkább kezdeményeznek, mint befejeznek" - mondja Montúfar. Alapvetően, ha van egy projekt, amit el kell végezned, vagy egy recept, amit már nagyon szeretnél kipróbálni, hívj egy Kos-t, hogy elindítsd.

Ugyanakkor általában szórakoztatni kell őket, különben elég hamar nyugtalanná válhatnak - mondja Kerry Ward tarotolvasó. "A Kosok mindent versenynek tekintenek, és egy üres szobában is képesek veszekedni" - mondja. Ennek a jegynek fontos megjegyezni, hogy egyszerűen a csaták megválasztása is lehet győzelem.

BIKA: ÁPRILIS 20. - MÁJUS 20.

"A Vénusz által uralt Bika "a bika" - egy földi jegy, amelynek mantrája a "lassú, egyenletes győzelem a versenyben"" - magyarázza Montúfar. Ha Bika vagy, akkor teljesen az élvezeteket keresed, és egyfajta zseni vagy, ha az anyagi javak gyűjtéséről van szó.

Tekintsd magad pénzmágnesnek, köszönhetően hihetetlen manifesztációs képességednek. Föld jegyűként pedig természetes módon földhözragadt, megbízható és szorgalmas vagy. Ezek a tulajdonságok a Bikát stabil, hosszú távú kapcsolatokra építik - teszi hozzá Ward.

IKREK: MÁJUS 21. - JÚNIUS 20.

Az "ikrek" az Ikreket képviselik, amelyeket a Merkúr bolygó ural. "Az univerzumban jelen lévő szent kettősségként felismert Ikrek intellektuális és sokoldalú jegy, végtelen kíváncsisággal és világos, gyors észjárású elmével" - jegyzi meg Montúfar. Ward azonban hangsúlyozza, hogy gyors észjárásuk a konfliktusos pillanatokban visszafelé sülhet el, ezért inkább a M.I.A.-t választják a konfrontáció helyett.

Nem mellesleg az Ikrek szuper flörtölősek és társasági emberek is. "Eltart egy darabig, amíg le tudnak nyugodni, mert annyira szociálisak, és nem bírják elviselni, ha korlátozzák őket"

RÁK: JÚNIUS 21 - JÚLIUS 22

A Rákok nagyon hűségesek. "Intuitív és kitartó, ez a jegy ragaszkodik a gyökereihez, és kiválóan eléri, amit akar, hogy megvédje a családját és a szeretteit" - magyarázza Montúfar. És btw, őket a Hold uralja, szimbólumuk pedig a rák.

Mivel a Rákok vízjegyek, ezért általában nagyon jól beszélnek és kapcsolatban vannak az érzelmeikkel. Emellett a kardinális modalitáshoz tartoznak, ami azt jelenti, hogy az intellektusukat az ambiciózus hajlamaik felé használják - mondja Montúfar.

A romantikus kapcsolatokban a Rákok a világot adják neked, de elvárják, hogy ezt azonnal visszaadd - teszi hozzá Ward. Így amikor az energiájukat nem viszonozzák, elhagyatottnak érzik magukat.

LEÓ: JÚLIUS 23. - AUGUSZTUS 22.

A dzsungel királya, az Oroszlán jegyet az "oroszlán" képviseli, és a Nap uralkodik rajta. Ha ismersz egy Oroszlánt, akkor valószínűleg azt is tudod, hogy a jó benyomás keltése az első számú prioritás. "Kreativitása és tüzes vonzereje miatt ez a jegy az élet középpontjába kerül" - mondja Montúfar.

Így aztán az is logikus, hogy az Oroszlánok a tűz elemhez kötődnek, hiszen a felpezsdítő energiájuk és szenvedélyük tökéletesen alkalmassá teszi őket arra, hogy az emberek figyelmének középpontjában álljanak. Talán nem véletlen, hogy ők a féltékeny típusok, mondja Ward. De megjegyzi, hogy ez nem rosszindulatból történik, sokkal inkább azért, mert természetes vágyuk, hogy a reflektorfényben legyenek.

SZŰZ: AUGUSZTUS 23. - SZEPTEMBER 22.

"A Merkúr által uralt Szűz a 'szűz', a teljesség és a tökéletesség ideálját képviseli" - magyarázza Montúfar. A Szüzeket szó szerint arra tervezték, hogy szorgalmasak, módszeresek és hatékonyak legyenek. Ezek a tulajdonságok lehetővé teszik számukra, hogy nagyjából bármilyen vállalkozáson keresztülmenjenek.

"Precíz, éleslátó, gyakorlatias és maximalista" - így jellemzi Ward a legjobban ezt a jegyet. A Szüzek hozzászoktak ahhoz, hogy egyszerre több kalapot is viseljenek, és gyakran azt a benyomást keltik, hogy ők a legalkalmasabbak mindenre. Ha ez a meggyőződésük megkérdőjeleződik, visszavágnak, és makacskodnak. (Nem Szüzek, óvatosan!)

MÉRLEG: SZEPTEMBER 23. - OKTÓBER 22.

Ismered azokat az igazságossági mérleg szimbólumokat? Igen, ez jelképezi a Mérlegeket. A Vénusz bolygó által uralt intellektuális jegy, alapvetően a szépség, az egyensúly, a harmónia és a fair play-érzék megtestesítője. (Érted? Mérleg? Egyensúly?)

Mivel a Mérleg a levegő elemhez kapcsolódik, jellemzően logikai szempontból közelítik meg az életet (már megint a mérlegek!). Időnként azonban határozatlanok vagy ingatagok lehetnek - magyarázza Mesa.

Emellett természetes flörtölők, és szeretik, ha szeretik őket, mondja Ward. "Sokan megégethetik magukat azzal, hogy azt hiszik, különlegesek voltak egy Mérleg számára... csakhogy kiderüljön, hogy csak egy voltak a sok közül!".

SKORPIÓ: OKTÓBER 23. - NOVEMBER 21.

A Skorpió, igen, "a skorpió". Érzelmes és rugalmas jegy, a Skorpióknak van érzékük ahhoz, hogy "a lényegi kérdésekre ráleljenek, és kiderítsék a bennük rejlő titkokat" - mondja Montúfar. Ja, és a Mars és a Plútó uralja őket (ami megmagyarázza, miért tudnak egyszerre forró és hideg lenni).

Vízjegyként a Skorpiók ékesszólóak, intellektuálisak és kíváncsiak. És mivel a fix modalitáshoz kapcsolódnak, általában határozottak és stabilak.

Ezek a tulajdonságok a Skorpiókat szuperfüggetlenné is teszik. Nem kérnek segítséget - leginkább a büszkeségük miatt -, ami bajba sodorhatja őket, magyarázza Ward. Emellett keményen szeretnek, ezért számíthatsz arra, hogy egy Skorpió a végsőkig harcolni fog azokért, akik fontosak számára.

NYILAS: NOVEMBER 22. - DECEMBER 21.

A Nyilas "az íjász", akit a hatalmas Jupiter bolygó ural. A Nyilasok tüzesek, sokoldalúak, és ami a legfontosabb, igazságkeresők. A válaszok megszerzésének legjobb módja számukra, ha rengeteg kapcsolatot keresnek másokkal. Ennek ellenére a Nyilasok a legerősebb kapcsolatot a kreatív és ravasz tűzjegyű társaikkal, a Kosokkal és az Oroszlánokkal érzik.

Emellett hajlamosak szabad szelleműek és kalandvágyóak is lenni, így ha egy Nyilast szeretnél lekötni, és rávenni, hogy bizonyos tervek és randevúk mellett kötelezze el magát, sok szerencsét! Ez a szabadságvágy összeütközésbe kerülhet egyéb kötelezettségeikkel is, mondja Ward.

BAK: DECEMBER 22 - JANUÁR 19.

Hallottál már a "tengeri kecskéről"? Most már igen - ez egy mitológiai vízi lény, amely a Bak jegyet jelképezi. "A Szaturnusz által uralt Bakok ambiciózus és határozott kezdeményezők" - mondja Montúfar. Ha Bak vagy, akkor biztosan szuperkemény vagy. (Mintha akkor lennél a legjobb formában, amikor a legnagyobb akadályokkal kell szembenézned.)

Ez a keménység határozottan szerepet játszik, mivel a Bakok kardinális jegyek, amelyek történetesen a zodiákus gyors és kezdeményező tagjai.

És mivel a Bakok földjegyek, ezért földhözragadtak, megbízhatóak és szorgalmasak - mondja Montúfar. Ezek a tulajdonságok hatással vannak arra, ahogyan a romantikus kapcsolatokra tekintenek. A Bakok nem akarnak csak úgy szerelembe esni, mondja Ward. Ehelyett olyasvalakit akarnak, aki ugyanolyan ambiciózus - ők a hatalmi páros életet akarják. A siker iránti vágyuk azonban a személyes kapcsolataik útjába állhat, ezért az egyensúlyra mindenképpen szükség van.

VÍZÖNTŐ: JANUÁR 20. - FEBRUÁR 18.

A Vízöntő a "vízhordó". A Szaturnusz és az Uránusz uralja, az ebben a jegyben született emberek gyakran humanitárius beállítottságúak, látnokok és progresszív lelkek, akiket érdekel, hogy a világot sokkal jobb hellyé tegyék. (Lehet őket hibáztatni?)

Levegő jegyként a Vízöntő ékesszóló, kíváncsi és intellektuális. Ez a napjegy arról ismert, hogy nagyon őszinte - szinte hibájáig. "A Vízöntők nem szeretik a konfliktusokat, de kimondják a véleményüket, gyakran erőteljes őszinteséggel" - mondja Ward. "Nem fogják vissza magukat, hogy mások érzéseit kíméljék."

A Vízöntők azért is lehetnek kényesek a kapcsolatokban, mert nagyra értékelik az egyedül töltött időt, és nem fogják lekötni a partnerüket.

HALAK: FEBRUÁR 19. - MÁRCIUS 20.

A Jupiter és a Neptunusz által uralt Halakat a "két hal" jelképezi (aminek van értelme, hiszen vízjegyről van szó). "Álmodozó és spirituális, ez a jegy az állatövi utazás végét jelképezi" - magyarázza Montúfar. "A Halak az előző tizenegy jegy tulajdonságait foglalja magába, hogy a szellemet a teljesség tökéletes állapotába hozza." Nem rossz csillagjegy, nem igaz?

Ez a teljesség abban is benne foglaltatik, hogy a Halak a víz elem kíváncsiságával és szenvedélyes természetével rendelkeznek, valamint a változékony jegyek modalitásában, amely lehetővé teszi számukra a rugalmasságot az állatöv teljessé tételéhez.

Egy másik plusz a Halak számára: Gondoskodó, hűséges és szeretetteljes természetük miatt ők a jegy szülötteik álompartnerei - mondja Ward. Nem szeretik a konfliktusokat, és hajlamosak visszafogni a dolgokat, de ha eléggé feszegeted őket, szarkazmussal harapnak vissza..