, 2022/12/1

A HIIT edzés hype még mindig erős, és jó okkal.. Nemcsak, hogy megizzadhatsz az edzőterem költségei és az ingázás nélkül, de ez egy komolyan gyors és hatékony módja az edzésnek. Különösen akkor, ha újdonsült szülő vagy, vagy ha egy zsúfolt napod van a megbeszélésekkel.

HIIT edzések otthon

Ami azonban újdonságként érhet téged, az az, hogy a HIIT többről szól, mint a burpees és a hegymászás - olvass tovább, hogy megtudj mindent, amit tudnod kell erről a trendi edzésmódszerről. Alapvetően a nagy intenzitású intervallumos edzés nagyobb hatást gyakorol mind az aerob, mind az anaerob rendszerre.

Mi az a HIIT edzés?

A HIIT (nagy intenzitású intervallum edzés) az intervallum edzés egy olyan formája, amely rövid, szuperintenzív edzéseket tartalmaz, amelyek között pihenőidőszakok vagy alacsonyabb intenzitású edzések vannak. Bizonyítottan fokozza az anyagcserét és erősíti az erőt, és sokkal rövidebb idő alatt ugyanazokat az előnyöket nyújtja, mint az alacsonyabb és közepes intenzitású aerob edzések.

Ha csak 5 perced van:

Még ha kevés is az időd, egy gyors otthoni edzés (lásd: mikro-HIIT edzések, amelyek 3-20 percig tarthatnak) levezetheti a gőzt és felpörgetheti az anyagcserédet.

Nem győzött meg? Beszéljünk a Tabata edzésről. Dr. Izumi Tabata japán tudós és egy fitneszkutató csapat fedezte fel, és tanulmányaik kimutatták, hogy ha 20 másodpercig olyan keményen nyomod magad, amennyire csak tudod - itt most teljes erőbedobással beszélünk -, majd 10 másodpercig pihensz, és ezt négy percen keresztül ismételgeted, akkor valóban jobb kondíciót érsz el, mintha egy órán át félszegen szőnyegeznél a szőnyegen.

Mint sok más dolog az életben, itt is a minőség a mennyiséggel szemben. Mic drop

1.Kardió HIIT edzés

Egy gyors mozgáskitörés, ami feltüzel energiával és endorfinokkal. Csatlakoztassa az edzés végére, vagy végezze egyedül. Csak arra ügyelj, hogy a "bekapcsolási" időszakokban is keményen dolgozz - elvégre csak öt percről van szó!

Időtartama: 1 óra: 5 perc

Felszerelés: Az edzéshez szükséges felszerelés: .

2. 5 perces kezdő HIIT edzés

Ez a kezdőknek tökéletes, megarövid HIIT-edzés mindössze öt gyakorlatból áll, és 40 másodpercig dolgozol, a gyakorlatok között 20 másodperc pihenővel. Átfogó, praktikus időzítőkkel, amelyek minden egyes szusszanásig számolnak, így a saját tempódban haladhatsz!

Időtartam: 1: 5 perc

Felszerelés: Az edzéshez szükséges felszerelés: .

3. HIIT kör edzés

Csak öt perc hosszú, de ez ne tévesszen meg - ez még mindig egy kemény HIIT edzés. A korcsolyázóktól az oldalmászókig (a hegymászók variációja) egy öt mozdulatból álló kört kétszer is megismételsz, hogy kellően jól megizzadj.

Időtartama: 1: 5 perc

Felszerelés: Az edzéshez szükséges felszerelés a következő: 1: Nincs

4. 30-20-10 testsúlyos HIIT edzés

Egy másik Bowflex-csemege, ez a HIIT-edzés a mérsékelt intenzitású gyakorlatokat kombinálja a nagy intenzitású gyakorlatokkal a megfelelő kardióégetés érdekében. A végén izzadtan végzi = garantált.

Időtartam: 1: 5 perc

Felszerelés: Az edzés időtartama: 1 óra: .

Ha csak 10 perced van:

5. 10 perces Body Coach HIIT edzés:

Ha egy villámgyors és könnyen követhető HIIT edzést keresel a HIIT királyától, ne keress tovább. Öt gyakorlat négyszer ismételve, 20 másodpercig dolgozva, 10 másodperc pihenővel, plusz Joe jó hangulatú felpörgetése. A 10 perc nem hangzik hosszúnak, de égetni fog. Bízz bennünk.

Időtartam: 10 perc

Felszerelés: Nincs felszerelés

6. 10 perces HIIT edzés kezdőknek

Nem számít, hol tartasz a fitneszutadon, ez az edzés kötelező. Ez a rövid HIIT-robbanás kezdőknek és azoknak is alkalmas, akik a burpeeseket számolják, hogy elaludjanak, felpörgeti az izmaidat és felpezsdíti a véredet. Szeretnél még több HIIT edzést kezdőknek? Csak tartsd meg hamarabb a regenerációs szünetet, majd kapcsolódj be a következő gyakorlatba.

Időtartam: A következő edzéseket a következő időpontban végezze el: 1: 10 perc

Felszerelés: Az edzéshez szükséges felszerelés: Felszerelés: Nincs felszerelés. .

7. Teljes test HIIT edzés

Emi Wong teljes testes HIIT edzése segít a zsírégetésben, a tónusnövelésben és a szív- és érrendszeri fittség növelésében - mindezt kényelmesen, otthonról! Számíts ugrálótámaszokra, oldalsó plank forgatásokra, fél-burpe-okra és egy jó kis homlokráncolódásra is.

Időtartam: 1: 10 perc

Felszerelés: Az edzés időtartama: 1 óra: Nincs felszerelés

Ha csak 15 perced van:

8. 15 perces HIIT edzés elfoglalt szülőknek

Kifejezetten nőknek, és különösen friss anyukáknak készült ez a 15 perces HIIT-edzés, amely élet- és időspórolást jelent. Nyolc gyakorlaton fogsz végigmenni 15 és 10 ismétlésből álló körökben. Kihívást jelentő, de kivitelezhető.

Időtartama: 1: 15 perc

Felszerelés: Az edzés időtartama: 1 óra: Nincs felszerelés.

9. Egész testes HIIT edzés Heather Robertsonnal

Ő a PT, akit a YouTube imád, és nem ejt foglyokat, ha otthoni edzésekről van szó. Heather Robertson gyors HIIT edzése a test minden nagyobb izomcsoportját megcélozza, hogy zsírt égessen és a sovány izmokat feszesítse. Győződj meg róla, hogy mindent beleadsz, ami a tartályban maradt!

Időtartama: 1: 15 perc

Felszerelés: 1: Nincs felszerelés

10. 15 perces kardió HIIT edzés

A Nourish Move Love-nak köszönhetően soha nem volt még ilyen egyszerű egy gyors HIIT-edzés beiktatása otthon. A testsúlyos erőgyakorlatok és kardiógyakorlatok keverékével keményen dolgozhatsz, miközben erőt építesz. De vigyázz, a gyakorlatok között nincs pihenő, így a saját tempódban haladj. Ha nem tudod tartani a tempót, csak lassíts olyan ritmusra, amit tartani tudsz.

Időtartam: Az edzés időtartama: 1 óra: 15 perc

Felszerelés: Nincs felszerelés

Ha van 20 perced:

11. 20 perces HIIT edzés Krissy Cela-val

Egy igazi fitnesz szupersztár, a PT Krissy Cela készen áll, hogy elégessen néhány komoly kalóriát ebben a rövid HIIT edzésben. Egy-egy percig fogsz dolgozni, az intervallumok között rövid pihenővel, ezért mindenképpen figyeld a képernyő jobb alsó sarkát, hogy lásd, mi következik.

Időtartam: 20 perc

Felszerelés: Az edzés időtartama: 1 óra: Nincs felszerelés

12. HIIT kardió edzés

Ha olyan HIIT-edzésre van szükséged, amely különböző tudásszintekhez módosítható - esetleg egy lakótársaddal vagy családtagoddal együtt edzel -, akkor ez neked való. Két oktató, az egyik a könnyebb módosítást mutatja be, a másik pedig a nagyobb kihívást jelentő módosítást végzi, így a képességeidnek megfelelően skálázhatsz. Imádom ezt a befogadó jelleget.

Időtartam: 20 perc

Felszerelés: Nincs felszerelés

Ha van 30 perced:

13. 28 perces súlyzós HIIT

Erősítsd meg az erődet és a mobilitásodat tetőtől talpig egy teljes testre kiterjedő súlyzós edzéssel, amelyet úgy terveztek, hogy izzasztó és erős legyél. A legjobb. Melissa két körön keresztül vezet végig két kört, amelyek egyenként három gyakorlatból állnak. Győződj meg róla, hogy a végén maradsz a lazító nyújtásra - WH utasítása.

Időtartama: 1: 30 perc

14. Teljes test HIIT edzés MarC-vel

Ez a HIIT-edzés az egész testedben erőt épít, miközben felpörgeti a pulzusszámodat és zsírt éget. MarC mega-erős, így ne tántorítson el, ha nem tudsz minden mozdulatot elvégezni, és szükség szerint módosíthatsz.

Időtartam: Az edzés időtartama: 1 óra: 30 perc

Felszerelés: Az edzés időtartama: 1 óra: Néhány súly szükséges

15. 30 perces kezdő HIIT edzés Alice Liveinggel

Belekezdesz az edzésbe, és nem tudod, hol kezdd? A Women's Health Collective edzője, Alice Liveing HIIT-edzése kezdőknek tökéletes hely. Az edzés öt mozgásból áll, amelyeket 30 másodpercig végzünk, majd 20 másodperc pihenő következik. Figyeld Alice-t a tökéletes formára vonatkozó tippekért, és figyelj a szóbeli jelzéseire, hogy tudd, mikor kell mozdulatot váltani. Meg tudod csinálni!

Időtartam: 1: 31 perc

Felszerelés: Az edzéshez szükséges felszerelés: .

16. 30 perces teljes testre kiterjedő HIIT edzés otthon:

Készülj fel egy intenzív és változatos HIIT-edzésre 28 különböző testsúlyos gyakorlattal 30 perc alatt. Lábujjhegyen leszel, az biztos.

Időtartama: 1: 30 perc

Felszerelés nélkül

17. 28 perces HIIT otthoni edzés Krissy Cela-val

Krissy egy formáló, kör alapú HIIT edzéssel készül. Minden egyes kör öt percig tart, és annyi kört kell teljesítened a gyakorlatokból, amennyit csak tudsz ennyi idő alatt. Rövid, nagy megterheléssel teli szakaszok, majd pihenés, mi mást is kívánhatnál? (Valószínűleg egy kis vizet.)

Időtartam: 28 perc

Felszerelés: Az edzés időtartama: 10 perc: Felszerelés: Nincs felszerelés

Nem számít, hol tartasz a fitnesz utadon, ez az edzés kötelező. Kezdőknek és azoknak is alkalmas, akik a burpeeseket számolják, hogy elaludjanak, ez a rövid HIIT robbanás felpörgeti az izmaidat és felpörgeti a véredet. Szeretnél még több HIIT edzést kezdőknek? Csak tartsd meg hamarabb a regenerációs szünetet, majd kapcsolódj be a következő gyakorlatba.

Időtartam: A következő edzéseket a következő időpontban végezze el: 1: 10 perc

Felszerelés: Az edzéshez szükséges felszerelés: Felszerelés: Nincs felszerelés.