, 2022/12/9

Ha új vagy az asztrológiában, azt gondolhatod, hogy a Napjegyed mindent elárul. De bár általában ezt tekintik a "fő" csillagjegyednek (és valószínűleg ezt használod a leggyakrabban), nem árul el mindent a személyiségedről. Ehhez a teljes születési horoszkópodat kell elolvasnod.

Hogyan kell olvasni a születési horoszkópot

Az asztrológiai horoszkóp - más néven születési horoszkóp vagy születési horoszkóp - technikailag egy pillanatfelvétel a bolygók helyzetéről a születésed napján. Nagy jelentőségű információkat tartalmaz arról, hogy milyen típusú energiáknak voltál kitéve születésed pontos pillanatában. Személyes szinten az erősségeidről és gyengeségeidről, a fejlődési lehetőségeidről, valamint az abszolút legjobb (és legrosszabb) időpontokról is beszél, amikor nagy életmódbeli változásokat kell végrehajtanod. Egyes asztrológiai ágak még azt is állítják, hogy az asztrológiai születési horoszkópod ablak a lelked útjára.

Miért olyan fontos ismerni a születési horoszkópodat?

Az egyik fő ok, amiért a születési horoszkópod ismerete elég nagy dolog: ez egyedi Y-O-U. A születési horoszkópokkal kapcsolatos nagy hiedelem az, hogy olyanok, mint a horoszkópok, de egyénre szabottak. Tehát míg a napi, heti, havi, sőt éves horoszkópod olvasása útmutatást adhat, a horoszkópod olvasása azt jelenti, hogy célzott és hiper-személyre szabott útmutatást kapsz az életedhez (hasznosnak hangzik... nem igaz?).

Az asztrológiában az egyik legnagyobb tévhit az, hogy mindenki, aki ugyanabban a napjegyben született, ugyanúgy közelíti meg az életet, de a születési horoszkópok megmutatják - és megmagyarázzák, miért -, hogy ez nem igaz. Egy születési horoszkóp elemzésekor az asztrológusok számos technikát alkalmaznak, hogy kitalálják, hogyan testesíti meg egy személy egyedülálló módon a teljes születési horoszkópjának rezgéseit. Az első ilyen módszer a következő: Nézd meg a bolygók helyzetét a horoszkópban.

Például valaki, akinek Skorpió Napja és Bika Holdja van, egészen másképp fog viselkedni, mint valaki, akinek Skorpió Napja és Vízöntő Holdja van. Ugyanez vonatkozik egy újholdkor született Skorpióra is, ami azt jelenti, hogy a Napja és a Holdja is a Skorpióban áll. Mivel a horoszkópjukban dupla adagot kapnak e jegy energiájából, ez a személy sokkal inkább Skorpiónak érzi és viselkedik, mint az, akinek a Holdja más jegyben áll.

Egy másik technika az, hogy kitaláljuk, mely bolygókkal kapcsolódik a Nap egy adott születési horoszkópban, mivel a bolygók ritkán állnak egyedül. Vagy ütköznek, vagy harmonizálnak egymással, és ezek a kapcsolatok nagymértékben színezik azt, ahogyan valaki a Nap jegyéhez viszonyul. Ha például valakinek a Napja közvetlenül a Mars, a cselekvés és a férfias energia bolygója mellett áll, akkor az illető ambiciózusabban fog közelíteni az élethez, mint az, akinek a Napja nem a Mars mellett áll.

Mivel az asztrológiában tíz bolygó és tizenkét állatövi jegy van, az energiák kombinációi végtelenek, ezért kulcsfontosságú, hogy a születési horoszkópodon keresztül kiderítsd, melyik kombináció a tiéd. Ha egyszer megértetted a horoszkópod belső működését, nem kell szeretned azt, amit találsz - tudatosan vagy tudattalanul mindenki úgy dönt, hogy pozitívan vagy negatívan reagál az egyéni horoszkópjára.

Mit képviselnek az egyes bolygók a születési horoszkópodban?

Születési horoszkópod megértése egy teljesen új univerzumot nyithat meg benned. A Naprendszer tíz fő bolygójának mindegyike megtalálható a horoszkópodban is, és mindegyikük önmagad egy-egy különböző részét képviseli.

A Napjegyed az "önérzetedhez" kapcsolódik, amely az identitásodról és arról a fényről beszél, amelyet azért jöttél, hogy a világnak ragyogtass.

A Hold-jegyed az érzelmeidhez kapcsolódik, ami a személyiségednek az a része, amely csak a magánéletben és "zárt ajtók mögött" jön elő.

A Merkúr-jegyed a gondolkodásodat, valamint a külvilággal való kommunikációd módját ábrázolja.

A Vénusz-jegyed arról beszél, hogyan vonzod magadhoz, amit akarsz, valamint arról, hogy mit (és kit) szeretsz vagy nem szeretsz.

A Mars jegyed arról beszél, hogyan fejezed ki ambícióidat, és hogyan törekszel arra, amit akarsz.

A Jupiter-jegyed az életfilozófiádat, valamint azt mutatja meg, hogyan vonzod a szerencsét és a bőséget.

A Szaturnusz-jegyed a felelősségtudatodról beszél, valamint arról, hogy az élet mely területén válsz mesterré.

Uránusz-jegyed a szellemi ragyogásodat jelzi, valamint az életnek azt a területét, ahol a szabadságra törekszel.

A Neptunusz-jegyed a zenei és művészeti ízlésedről, valamint a vakfoltokról beszél, amelyeket tapasztalhatsz.

Plútó-jegyed a lelked fejlődéséről, valamint arról beszél, hogy milyen módon fogsz átalakulni ebben az életben.

Mit néz egy asztrológus, amikor a születési horoszkópot olvassa?

Tehát, beütötte a születési dátumát, időpontját és helyét egy születési horoszkóp kalkulátorba, és megkapta az eredményt - és most mi lesz? A születési horoszkópod öntésekor egy kört fogsz látni, amelyben sok különböző szimbólum és vonal található. És bár számos asztrológiai alkalmazás és weboldal segíthet megfejteni ezeket, semmi sem hasonlítható ahhoz, mintha egy profi asztrológussal olvasnád le a horoszkópodat.

Az asztrológia annyira összetett, hogy csak egy ember képes figyelembe venni az Ön megélt tapasztalatait, és pontosan meghatározni, hogy mi a különleges az egyes születési horoszkópokban. Mivel az asztrológiai alkalmazások és weboldalak speciális algoritmusoktól függenek, a számítógép által generált meglátásaik nagyon általánosak, és azon az elképzelésen alapulnak, hogy minden Skorpió ugyanúgy viselkedik. Bár ezek a csúcstechnológiás és gyakran ingyenes lehetőségek jó általános képet nyújtanak a horoszkóp egyes részeiről, kimaradnak a születési horoszkópon belüli bolygókapcsolatok mélyebb megismeréséből.

Mit keres tehát egy asztrológus, amikor egy születési horoszkópot olvas?

Az alábbiakban néhány kulcsfontosságú elemet mutatunk be:

A három nagy jegy: Nap, Hold és felkelés.

A tizenkét állatövi jegy közül melyikben és a tizenkét ház közül melyikben van az egyes bolygók helye.

A bolygók által alkotott minta vagy alakzat

A horoszkóp általános elemi (tűz, víz, föld és levegő) összetétele: Van-e egyensúly vagy egyensúlyhiány? Ha igen, hogyan lehet ezt helyrehozni?

A horoszkóp általános minőségi (kardinális, állandó és változékony) összetétele: Van-e egyensúly vagy egyensúlyhiány? Ha igen, hogyan lehet ezt helyrehozni?

Melyek a legerősebb bolygók, és melyek a gyenge bolygók?

Mely bolygók vannak harmóniában egymással, és melyek ütköznek egymással?

Mit árulhat el a születési horoszkópod a jövődről?

Ne feledd, a jövő még nem történt meg. Az asztrológia kevésbé a konkrét jövendőmondás módszere, mint inkább az energia nyelve. Gyakorlata jobban használható, amikor holisztikusan olvassuk le a számtalan lehetséges hatást, amit egyes bolygóhatások rád gyakorolhatnak.

A rövid távú jövőd megjóslása az időjárás-előrejelzéshez hasonlóan működik - bizonyos napok és hetek remekül alkalmasak lesznek arra, hogy nagy lépéseket tegyél és érvényesülj. Mások jobbak a visszafogottságra.

A hosszú távú jövő megjóslása a születési horoszkópod olvasásával tanulságos lehet, mert a születési horoszkópod nem statikus - veled együtt tanul és fejlődik. A horoszkópot a jelen pillanatba hozva az asztrológusok meglátják, hogy mi érhet véget, kezdődik, változik vagy fejlődik az évek során. Bár az asztrológia nem tudja pontosan megjósolni, hogy mi fog történni (végül is még mindig van szabad akaratod!), előre jelezheti a lehetőségek időszakát, a nagy érzelmi változásokat, valamint azt, hogy melyek lesznek életed legsikeresebb és legnehezebb időszakai.

Egy dolog biztos: Miután alaposan átlátod a születési horoszkópodat, soha többé nem fogod ugyanúgy olvasni a horoszkópodat.

Milyen gyakran kell elolvasnod a születési horoszkópodat?

A születési horoszkópod olvasása bármikor elvégezhető, hiszen ez az a kozmikus lenyomat, amellyel erre a világra jöttél. Bonyolultabbá válnak a dolgok, amikor azt olvasod, hogy az aktuális asztrológiai időjárás hogyan hat a horoszkópodra, és ehhez az asztrológusok másfajta horoszkópokat használnak.

Két erőteljes alkalom van a születési horoszkóp elolvasására - minden év elején és a szoláris visszatérés (azaz a születésnap) környékén. Mint már tudjátok, az év eleje egy energetikai újraindítás. Ilyenkor a legtöbb asztrológus megrajzolja az előttünk álló év nagy képét, a "Tranzitok Chartját". A "Tranzitdiagram" a születési horoszkópra helyezi rá az aktuális bolygóállásokat, hogy kiderüljön, hogyan hatnak rá ezek a változások.

A Nap éves ciklusa alapján a Nap visszatérési ábrák azért fontosak, mert a születésnapodat körülvevő napszakban, plusz vagy mínusz egy nap, a horoszkópodat átitatja a Nap fénye, amely pontosan oda megy vissza, ahol születésedkor volt.

Milyen típusú asztrológiai leolvasásokat kaphatsz?

A Napvisszatérési horoszkópon kívül az asztrológusok használják a szinasztriai horoszkópot, a progresszív horoszkópot, a választási horoszkópot, a horoszkópot és még sok mást. A szinasztria-ábrák két ember közötti mélyreható kompatibilitást rajzolnak ki, és olvashatók a romantika, az üzlet, a család vagy a barátság terén. A Progresszív horoszkópok a születési horoszkópot a jelen pillanatba hozzák. Végül a horoszkópok inkább a konkrét kérdések megválaszolására és a jövő megjóslására összpontosítanak.

De függetlenül attól, hogy melyik horoszkóp mellett döntesz, hogy milyen horoszkóp segítségével kezded asztrológiai utazásodat, ne feledd, hogy légy türelmes és nyitott arra, amit a horoszkóp a személyiségedről, a kompatibilitásodról és egyebekről elárul.

Azok számára, akik most kezdik asztrológiai útjukat, néhány alapvető asztrológiai könyv.