, 2022/12/5

A melltartóméret mérésének ismeretét meg kellene tanítani, nem igaz? De milyen gyakran akadunk el a melltartók, pánt nélküli melltartók és sportmelltartók online nézegetésében, és nem tudjuk, hogy melyik méretet kellene választanunk?

Hogyan mérd meg a melltartó méretét otthon

Valószínűleg, hacsak nem volt egy figyelmes szülőd, aki rendszeresen elvitt a kissé kínos melltartópróbákra (aminek mindig egy új, ésszerű póló-melltartó lett a vége), akkor a méretválasztásod nem a méretek alapján történt - ahogy annak lennie kellene -, hanem a tükör előtti megjelenés, tapintás és esetleges tartás alapján. Ami működhet olyan felszerelésekhez, mint a tornatermi leggings vagy az edzőnadrág, de egy melltartó? Nem annyira.

Miért fontos a jól illeszkedő melltartó?

Amellett, hogy sokkal kényelmesebb viselet, a jól illeszkedő melltartó egészségi kérdés is, és a rossz melltartóméret viselése hozzájárulhat a hát-, váll- és nyakfájdalmakhoz. Michael Thomson, a Pour Moi Ltd. vezérigazgatója és alapítója kifejtette: "A rossz méretű melltartó viselése számos problémához vezethet, a rossz testtartástól kezdve a fájdalomtól a megereszkedésig. A minden irányban 4 cm-es ingadozási tartományban még egy olyan gyengéd dolog is, mint a lépcsőn való felsétálás melltartó nélkül, elég lehet ahhoz, hogy megnyújtsa az érzékeny bőrt". Baljós, igaz? Nem kell aggódnod, hamarosan mindent megkapsz, amire szükséged van ahhoz, hogy felvértezd magad a számodra megfelelő melltartóval.

Milyen gyakran kell megméretni a melltartót?

Biztos, hogy gyakrabban, mint gondolnád! Pontos időpont nincs, de a legtöbb fehérneműmárka azt javasolja, hogy a 6 hónapos korszak körül, vagy amikor új melltartót szeretnél vásárolni, méress meg. A Marks & Spencer azt ajánlja, hogy akár 6-12 havonta is rendszeresen méreteztesd magad, hogy figyelembe vedd a mellek természetes ingadozását, legyen az a súlyváltozás vagy a hormonális változások miatt, különösen a terhesség alatt. Úgy tűnik, itt az ideje, hogy megmérettessük magunkat!

Hogyan kell megmérni a melltartó méretét

Jó néhány fehérneműmárka, köztük a Beija London és a Marks & Spencer, már nem használ mérőszalagot. Számukra a melltartóméret mérésének legjobb módja a szemmel történő mérés, ami annak ellenére, hogy manapság már eléggé elterjedt, még mindig eléggé lenyűgözőnek tűnik. Akár az üzletben, akár online, szakértő szerelőik képesek megnézni Önt, miközben a szokásos melltartóját viseli, vagy olyat, amiben különösen jól érzi magát, és 20 perccel később már a megfelelő melltartómérettel felszerelkezve küldhetik útjára.

A Freya-nál a dolgok hasonlóan mennek, és az illesztési szakemberek ritkán vesznek mérőszalagot a kezükbe, hogy méréseket végezzenek. Azonban a virtuális ruhapróbák iránti megnövekedett igénynek köszönhetően a zárás alatt úgy döntöttek, hogy megvizsgálják, hogyan lehet a legpontosabban mérni a melltartóméretet mérőszalaggal, és azt kell mondanunk, hogy örülünk, hogy megtették.

Suzanne Pentland, a Freya egyik ilyen szabásszakértője, kedvesen lemondott természetfeletti méretmérő képességeiről nekünk, egyszerű halandóknak, és az eredmény egy egyszerű, négylépéses módszer a melltartóméret megmérésére, ha csak egy mérőszalag áll rendelkezésedre.

Hogyan mérjük meg a melltartó méretét mérőszalaggal?

Mielőtt belevágnánk, győződj meg róla, hogy egy egyszerű, nem párnázott melltartót viselsz, hogy a melleid a megfelelő helyzetben legyenek, és hogy van kéznél egy puha mérőszalag.

1. Mérd meg a sáv méretét

Helyezd a mérőszalagot a mellkasod köré, közvetlenül a melltartó pántja alá.

Győződjömeg róla, hogy feszesen van meghúzva, de nem kényelmetlen, és hogy a szalag vízszintesen van.

Jegyezd fel, hány centiméteres vagy.

Ha páros számnál kötsz ki, ez a sávmérete.

Ha páratlan számot kapsz, akkor kerekíts felfelé vagy lefelé a legközelebbi páros számra a testalkatától függően.

Kerekíts lefelé, ha puhább a pántja, és kerekítsn felfelé, ha karcsúbb, és a pántja körül nem sok engedés van. Ez a ten pántméreted.

2. Mérd meg a kosárméretét

Helyezd a mérőszalagot a mellkasod legteljesebb része köré.

Ehhez a méréshez nem kell különösen szorosan meghúznod a mérőszalagot, csak laposan kell ülnie, de ettől függetlenül meg kell győződnöd róla, hogy vízszintes.

Jegyezze fel, hány centiméteres.

Ez a kosárméreted.

3. Számítsd ki a csészéjét

Ne aggódj, ehhez nem kell visszamenned az időben, és felidézned az összes matematikai ismeretet, amit állítólag az iskolában tanultál. Egyszerű kivonás is megteszi.

Mínusz a pántméreted a kosárméretedből, és jegyezd fel ezt az értéket.

Ez a különbség jelzi a kosárméretedet

hogyan kell megmérni a melltartóméretet

4. Határozd meg a melltartóméretét

Végül fogd a sávméretedet és a kosárméretedet, és tedd össze őket, hogy megkapd a melltartóméretedet.

Csak hogy biztosak legyünk benne, hogy mindannyian egy oldalon állunk, van egy példánk, hogy megerősítsük az újonnan szerzett melltartó tudásodat.

Ha a pántméreted 34 hüvelyk, a kosárméreted pedig 37 hüvelyk, akkor a kettő közötti különbség 3 hüvelyk. Ez azt jelenti, hogy C kosárméreted van, és a melltartód mérete 34C.

Voila! Kész! És még csak elő sem kellett venned a számológépet, hogy eljuss oda. Vagy legalábbis mi úgy gondoljuk, hogy nem kellett... nem ítélkezünk.