, 2022/12/13

Az Amazon Prime doku-sorozat, a Falling for a Killer, számos olyan nővel készít interjút, akik ismerték a hírhedt sorozatgyilkost, Ted Bundyt, vagy azért, mert romantikus kapcsolatban álltak vele, mint például Liz Kendall volt barátnője, vagy azért, mert, mint Karen Sparks, túlélték az egyik kegyetlen támadását.

Ki Ted Bundy lánya

Egyetlen nővel azonban nem készített interjút a női rendezésű dokumentumfilm: Ted Bundy valódi lányával, Rosa Bundyval, akit szintén "Rose"-nak hívnak.

Bár az ötrészes igaz bűnügyi sorozatban látható néhány régi családi fotó Rosa, Bundy és édesanyja/Bundy felesége, Carole Ann Boone között, Rosa arca minden képen elmosódott.

Boone az egész tárgyalás alatt, sőt még a halálsoron töltött idő alatt is meg volt győződve Bundy ártatlanságáról. A pár már az első letartóztatása előtt randevúzott, és 1980-ban egy tárgyalóteremben összeházasodtak (miután a férfi a nagy nyilvánosságot kapott per közepén megkérte a lány kezét), írja Ann Rule, egy Bundyt ismerő író a róla szóló életrajzában, a The Stranger Beside Me (Az idegen mellettem) című könyvben. Kapcsolatuk nagy része - beleértve Rosa fogantatását is - akkor történt, amikor Bundy a halálsoron volt.

Mikor született Ted Bundy lánya, Rosa?

Rosa Bundy 1982. október 24-én született. Boone az E! News szerint akkor esett teherbe, amikor meglátogatta Bundyt, amikor az a halálsoron volt. Hogy ez hogyan történt... az emberek még mindig nem tudják biztosan. Bundynak gyakorlatilag nem engedélyezték a házastársi látogatásokat, így miután Boone terhes lett, pletykák kezdtek felszínre kerülni arról, hogyan is történt ez (és hogy a gyermeke egyáltalán tényleg Bundyé-e). Egy 1981-es újságcikkben, a The Deseret News-ban Boone azt mondta, hogy "senkinek semmi köze hozzá", hogyan fogant meg a gyermeke Bundyval.

Nem ez az egyetlen kérdés, amit Ted Bundy megválaszolatlanul hagyott. Íme néhány másik:

A The Sun mégis spekulált Rosa lehetséges fogantatásáról, azt találgatva, hogy Boone talán "egy csók útján átadott egy üres óvszert Bundynak, amit az megtöltött, majd ugyanígy visszaadta". (Blech.) Ann Rule azonban azt mondta, hogy Bundynak és Boone-nak nem kellett volna ilyen kétségbeesett lépésekre szánnia magát. Ehelyett gyakori volt, hogy a rabok megvesztegették a börtönőröket, hogy a párok a börtön különböző részein szexelhessenek, és valószínűleg ezt tette Bundy és Boone is.

Sőt, Boone azt mondja a Netflix Beszélgetések egy gyilkossal című műsorában: The Ted Bundy Tapes, hogy az első nap után "egyszerűen nem érdekelte őket", sőt, "néhányszor még be is sétáltak hozzánk". Szóval ez választ ad erre a kérdésre. Nyilvánvaló, hogy Boone akkor szülte meg Rosát, amikor Bundy még börtönben volt. Nagy nyilvánosságot kapott, hogy Boone úgy vélte, Bundy ártatlan, és még az is lehet, hogy ő segített neki megszökni a coloradói börtönből, és 1977-ben Floridába menekült, a Rolling Stone szerint.

Ja, és mellesleg Rosa nem Boone első gyermeke volt, volt egy James nevű tinédzser fia is egy korábbi házasságából. És nem Rosa volt Bundy első gyermeke - bár ő volt az első biológiai gyermeke. Bundy egyszer apafiguraként szolgált volt barátnője, Elizabeth Kloepfer (alias Liz Kendall) korábbi házasságából származó lányának, Mollynak.

Mit lehet tudni Rosa Bundyról?

Nem sokat. Eléggé radar alatti életet élt (mármint tisztességes), és csak foszlányokat tudunk róla. Az Oxygen szerint például Rosa-t a Rule "kedvesnek és intelligensnek" nevezte. Valójában a Rule-tól származó teljes idézet, amelyet a weboldalán tett közzé, megmagyarázza, hogyan tudhatott ennyi mindent Bundyról, de ilyen keveset a családjáról: "Szándékosan kerültem, hogy bármit is tudjak Ted volt feleségének és lányának hollétéről, mert megérdemlik a magánéletet. Nem akarom tudni, hogy hol vannak; soha nem akarom, hogy egy riporter róluk kérdezzen. Csak annyit tudok, hogy Ted lánya egy remek fiatal nő lett."

Hol van most Rosa Bundy?

1986-ban Boone és Bundy elváltak, ő és Rosa pedig Floridából Washingtonba költöztek. Állítólag Boone-t annyira megviselte, hogy Bundy halálraítéltként vallotta be a gyilkosságait, hogy még egy utolsó telefonhívást is visszautasított tőle. Három évvel a válásuk után Bundyt 1989. január 24-én kivégezték. Az E! szerint Rose most 37 éves, és távol tartja magát a reflektorfénytől.

A The Sun megjegyzi, hogy a 6 éves Rose valószínűleg soha nem léphetett kapcsolatba az apjával a kivégzése előtt. Az is valószínű, hogy Boone azóta megváltoztatta az ő és Rosa nevét. És ki hibáztathatja őket?