, 2022/12/15

Hogyan keres pénzt a szálloda örökösnő és a "Főzés Paris-szal" sztárja. Kiderült, hogy a családja vagyona nem igazán számít. Ez Paris Hilton világa, és te csak benne élsz. A 41 éves Hilton Hotels örökösnője sosem szégyellte mutogatni pazar életmódját, és könnyű megirigyelni a gyöngyöket és a Pradát, amelyek látszólag kitöltik Paris életét.

Mennyi Paris Hilton nettó vagyona

Valójában annyira gazdag, hogy egy "The Bling Ring" nevű csoport többször is kirabolta Paris-t egy sor nagy feltűnést keltő híresség betörése során a korai években. Egyébként: A Netflix új sorozatában, a The Real Bling Ring: Hollywood Heist-ben a nézők betekintést nyerhetnek abba a csoportba, amely úgy döntött, hogy rászolgál Paris gazdagságára. "Folyamatosan Paris házába jártunk" - mondja Nick Prugo, az egyik rabló a trailerben. "Olyan volt, mint a mi személyes bankautomatánk."

A Netflix doku középpontjában az RN, sokan kíváncsiak arra, mekkora Paris Hilton vagyona több mint egy évtizeddel később. És bár híres vezetéknévvel érkezik (ne feledjük, ő Nicky húga, Kathy lánya és Conrad Hilton dédunokája), Paris bankszámlájának nagy része a saját vállalkozásaiból származik. Ahogy az örökösnő mondaná: "Ez dögös". Itt van minden, amit Paris Hilton nettó vagyonáról és a sok-sok mellékes tevékenységéről tudni kell, amelyek segítettek neki, hogy ezt elérje:

Paris lehet, hogy örökösnő volt, de nem volt túl nagy vagyon, amit örökölhetett volna. A Hilton-vagyon hatalmas - a Reuters szerint 4,5 milliárd dollár körül van. De Paris nagyapja, Barron Hilton már 2004-ben bejelentette, hogy pénzének 97 százalékát jótékony célokra kívánja felajánlani.

Amikor Barron 2019-ben meghalt, pénzének 3 százalékát hagyta nyolc unokájára, 15 unokájára és négy dédunokájára - írja az Insider. A 3 százalék összesen körülbelül 135 millió dollárt tett ki, a Celebrity Net Worth szerint. Ez azonban nem kis összeg. Egyenletesen elosztva Paris 5,6 millió dollárt kapna. A többi pénzt Barron kérésére a Conrad N. Hilton Alapítványnak adományozták. Még olyan pletykák is keringtek, hogy Paris-t teljesen kihagyták a nagyapja végrendeletéből. Nem igazán rajongott Paris számos botrányáért, és úgy gondolta, hogy a lány szégyent hoz a Hilton család nevére, a Celebrity Net Worth szerint.

Úgy tűnik, minden úgy alakult, ahogy Párizs szerette volna: "Tizenéves korom óta független akartam lenni. Nem akartam, hogy bármit is kérnem kelljen a családomtól" - mondta a Refinery 29-nek még 2018-ban. "Igen, a Hilton hotelekből jöttem, de olyan hatalmas üzletet csináltam belőle, hogy még a nagyapám is azt mondta nekem: 'Régen Barron Hilton néven ismertek. Most Paris Hilton nagyapjaként ismernek"."

Az 1990-es évek végén kezdett el modellkedni.

Miután gyermekmodellként dolgozott, majd tizenévesen társasági emberként betört a New York-i színtérre, Paris 2000-ben leszerződött Donald Trump ügynökségéhez, a T Managementhez. A New York-i divathét bemutatóin különböző tervezőknek sétált, és tisztességes modellkarriert épített fel az Insider szerint.

Paris később olyan márkáknak állt modellt, mint a Guess és a Christian Dior, és időnként visszatér a kifutó gyökereihez (például amikor 2018-ban Kanye West Yeezy 6 kollekciójához állt modellt). Mindezek a korai modellkedések valószínűleg segítettek neki, hogy a bankszámlája beinduljon.

Paris a bíróságon nyert némi pénzt a szexvideó-botránya miatt.

Miután Paris szexvideója 2003-ban kiszivárgott, jogi csatája hosszú és nagyon nyilvános volt. "Ez volt a legfájdalmasabb élmény. Tényleg elvesztettem tőle a szerelembe vetett hitemet és a férfiakba vetett bizalmamat. És tényleg megszakad a szívem, hogy életem hátralévő részében egy két ember közötti privát pillanat miatt fognak megítélni, amit senkinek sem lett volna szabad látnia" - nyilatkozta nemrég a Mirrornak. Az Insider szerint Paris végül 400 ezer dollárral távozott.

Paris négy évig szerepelt a The Simple Life című sorozatban.

Paris első tévéműsora, a The Simple Life 2003-tól 2007-ig volt műsoron. A Fox valóságshow-sorozat Paris-t és legjobb barátnőjét, Nicole Richie-t követte, ahogy megpróbáltak eligazodni egy teljesen más világban, mint amit eddig ismertek. A műsor kiváló nézettséget ért el, és bebetonozta Paris státuszát, mint a valóságshow-k korai királynője. 2005-ben azt jelentették, hogy Paris 5 millió dollárt keresett csak azért, mert részt vett a műsor egy évadában. Ez sokkal magasabb volt, mint amit Nicole-nak ajánlottak, a People szerint.

Az Egyszerű élet után Paris néhány más, kevésbé sikeres valóságshow-sorozatban is szerepelt. A legtöbb más műsora csak egy-két évadot élt meg, köztük a The World According to Paris is. Nem világos, hogy mennyit keresett ezekért a műsorokért, de mivel egy négy epizódos vendégszereplés a Paradise Hotel című műsor dán változatában 300 000 dollárt hozott Parisnek 2013-ban, valószínű, hogy a tévés karrierje elég nagy összeget hozott neki a Radar szerint.

2004-ben Paris kiadta első könyvét.

Egy örökösnő vallomásai: A nyelves-sikkes bepillantás a póz mögé. Egy örökösnő vallomásai: A Tongue-in-Chic Peek Behind the Pose (Egy nyelves, elegáns pillantás a póz mögé) Egy örökösnő vallomásai: A Tongue-in-Cheek Peek Behind the Pose 2004-ben jelent meg, és azonnal New York Times bestseller lett. Alig egy évvel később Paris egy második könyvvel, a Your Heiress Diary (Örökösnői napló) cíművel folytatta: Confess It All To Me. Könyvei körülbelül 15 éve vannak nyomtatásban, így valószínű, hogy Paris szép summát keresett rövid írói pályafutásából.

Paris 2004-ben parfümöket is elkezdett kiadni.

Paris nettó vagyonának nagy része az illatbirodalmából származik. És micsoda birodalom ez. A Money szerint eddig több mint 25 parfümje van. 2004 óta Paris parfümjei állítólag 3 milliárd dolláros bevételt hoztak. Illatbirodalmát a Hey Discount becslései szerint a hetedik legnépszerűbb híresség illatmárkája. Paris parfümjei a büszkesége és öröme, mondta a Money-nak: "Nem tudnék csak egyet tartani! A rajongók többet akarnak, ezért meg kell felelnünk az igényeiknek. Lehet, hogy egy nap 100 parfümöm lesz" - mondta.

Paris keresett némi pénzt a fülszövegeivel.

Paris a The Simple Life című sorozatból származó híres szlogenjeivel kaszált, többek között a "sliving" (a "slaying" és az "living" szavak kombinációja) és a "that's hot" (ez dögös) szavakkal. 2007-ben beperelte a Hallmark üdvözlőkártya-gyártó céget, amiért egy kártyán a képe mellé a "that's hot" kifejezést nyomtatták. A pert három évvel később Paris javára rendezték le egy meg nem nevezett (nagy) összegért, a CNBC szerint.

2006-ban Paris felénekelte magát a slágerlistákra Paris című debütáló albumával.

Miután elindította saját kiadóját, a Heiress Records-ot, Paris 2006-ban kiadta debütáló albumát, a Paris-t. Az album 200 000 példányban kelt el, és a Billboard 200-as listáján a 6. helyig jutott. A "Stars Are Blind" című kislemeze a Billboard szerint a Hot 100-as lista 18. helyére került. Azóta Paris kilenc további promóciós kislemezt dobott ki, de más albumot még nem készített. Nem világos, hogy Paris mennyit keresett a popsztár karrierjével, de az összes eladott példány valószínűleg nagy fizetést jelent.

ztán Paris sebességet váltott, és DJ-ként milliókat keresett.

Könyvszerződések, tévéműsorok és egy sikeres popalbum után Paris kipróbálta magát a DJ-szcénában. 2012-ben Paris a Billboard szerint egy brazíliai popzenei fesztiválon debütált DJ-ként. Előadásaiért díjakat nyert, 2014-ben rezidenciát vállalt az Atlantic City-i Harrah's-ban, és még abban az évben egy 13 előadásból álló turnéra indult. A The Guardian szerint 2015-re ő lett a világ legjobban fizetett DJ-je, több mint 1 millió dollárt keresett szettenként.

És rengeteg pénzt keres a márkaszerződésekből is.

Paris 19 termékcsaládja évente körülbelül 10 millió dollárt hoz neki - írja a Daily Mail. A neve az ingatlanoktól kezdve a táplálékkiegészítőkön át a virágokig mindenhol szerepel, nem is beszélve az 50 kiskereskedelmi üzletről világszerte, a Bloomberg szerint. Rengeteg reklámban is szerepelt már, például a Carl's Jr. híres reklámjában 2014-ben. Legutóbbi megjelenésében pedig egy felfújható kanapén ült egy mocsár közepén egy Uber Eats reklámhoz Steve Irwin gyerekeivel, ami valószínűleg nagyon jól fizetett. De Paris nagyon is pontosan tudja, hogy kivel szeret üzletelni. A menedzsere szerint naponta 12-20 márkakapcsolatot utasít vissza - írja a The Guardian. Persze, azok az üzletek, amiket elfogad, szintén segítik a pénzét.

Az évek során filmekben és tévéműsorokban is szerzett színészi érdemeket.

Paris a valóságshow-ból a képernyőn tucatnyi forgatókönyves szerepre váltott. Olyan filmekben játszott, mint a House of Wax, és kisebb szerepeket kapott olyan filmekben, mint a Zoolander és A macska a kalapban, bár színészi fizetéséről kevés részletet tudunk. Ami a televíziót illeti, Paris vendégszerepelt néhány elég jól ismert sorozat epizódjaiban, köztük a Supernatural, a The O.C. és a Veronica Mars epizódjaiban.

Most pedig felbérelheted Paris-t, hogy $$$-ért megjelenjen a bulidon. Amikor nem modellkedik, nem DJ-zik, vagy nem a számos cégét vezeti, Paris "megjelenési díjat" kér azért, hogy megjelenjen a partikon. A Daily Mail szerint 300 000 dollárért megjelenik a partidon, bár valószínűleg kevesebb, mint két óra múlva távozik.

Új főzőműsora, a Cooking With Paris pedig 2021-ben jelent meg a Netflixen.

Paris executive producere volt a Cooking With Paris című műsorának, amelyet azután döntött úgy, hogy életre kelti, miután egy YouTube-videó, amelyben a konyhában van, 5 millió megtekintést ért el. A rengeteg celeb vendégszerepléssel, köztük Kim Kardashiannal és Nikki Glaserrel, a műsora azonnali sikert aratott a streaming szolgáltatáson.

"Ez határozottan nem egy átlagos főzőműsor" - mondta Paris a Delishnek. "Nem vagyok profi vagy képzett szakács, így a konyhában is sokat tanulok, ahogy haladok". A Cooking With Paris egyes aspektusait sokba kerül fenntartani, ami megmagyarázza, hogy miért nem hosszabbították meg a második évaddal. Ha láttad a műsort, észrevehetted, hogy Paris elegáns ruhákat visel, és nem hord kötényt, ami a Mashed szerint 2000 dolláros vegytisztítási számlát eredményezett. Arról azonban nincs szó, hogy a cipőüzlet mennyivel gyarapította a pénzét.

Paris és férje a Paris in Love című filmben szerepeltek.

A 2021 novemberében bemutatott esküvői showműsor Paris és akkori vőlegénye, mostani férje, Carter Reum útját követte, ahogy együtt tervezték a nagy napot, írja a Delish. "Ő olyan, mint senki más, akivel még életemben nem találkoztam, az első ember, akit beengedtem a szívembe, és akiben teljesen megbízom. Ő a legnagyobb támogatóm, felemel és biztonságban érzem magam tőle" - mondta Paris. "Most már inkább a babákra koncentrálok, mint a milliárdokra" - tette hozzá. Az évadfinálét 2022 elején sugározták, de egyelőre nem érkeztek friss hírek arról, hogy lesz-e második évad.

Mennyi Paris Hilton nettó vagyona?

Paris számos mellékes tevékenysége mind együttesen 300 millió dollár körüli nettó értéket eredményez a Celebrity Net Worth szerint. A bankszámlája még tovább fog nőni az új műsorával és a jövedelmező üzletekkel, amelyekből a csekkek kikerülnek. Igen, ez dögös.