, 2022/12/12

Így keres ennyit a Szabadság Érdemérem-díjas tornász. Simone Biles egy élő legenda. A torna GOAT-ja minden idők legtöbb érmét szerezte, köztük az Elnöki Szabadság Érmet, amelyet Joe Biden elnök tegnap adományozott neki.

Mennyi Simone Biles nettó vagyona

25 évesen Simone a legfiatalabb ember, aki valaha megkapta ezt a rangos kitüntetést, amelyet a szexuális erőszak túlélőiért és a mentális egészségügyi stigmák leküzdéséért tett erőfeszítéseinek köszönhetően nyert el. "Ma tovább növeli kitüntetéseinek számát" - mondta Biden elnök csütörtökön a Yahoo! Sports szerint. "Nem tudom, hogyan fog helyet találni".

Egyértelmű, hogy Simone számára nem idegen a siker és minden, ami vele jár. De vajon mennyit ér mindez valójában? Hét olimpiai érmével és sok-sok eredményével, amelyekkel felhívta a figyelmet a társadalmi problémákra, nehéz nem elgondolkodni azon, hogy vajon mennyi lehet most Simone Biles nettó értéke.

Mondjuk csak annyit: Nem szorul pénzre. Íme, hogyan keresi Simone a pénzt.

Simone egy kis pénzt keresett az olimpiai érmeivel.

Bontjuk le az egészet, jó? Simone-nak hét olimpiai érme van. A 2016-os riói játékokról négy arany- és egy bronzérmet szerzett, a 2021-es tokiói olimpiáról pedig ezüst- és bronzérmet hozott haza a PopSugar szerint.

Az amerikai olimpikonok kapnak egy kis pénzt azért, mert aranyat (és ezüstöt, és bronzot) hoztak haza. Íme, a Forbes szerint a 2022-es számok:

37 500 dollár minden aranyéremért

22 500 dollár minden egyes ezüstéremért

15 000 dollár minden egyes bronzéremért.

De Simone valójában a reklámszerződések révén keres pénzt.

Simone-nak már van néhány komoly támogatói szerződése. Íme néhány, de nem az összes (!) nagyvállalat, amelyekkel kapcsolatban áll:

Athleta

Beats by Dre

Candid Dental

Core Power Fitness Shakes

GK Elite

Hershey's

Kellogg's

MasterClass

Mattress Firm

SK-II

Uber Eats

United Airlines

Visa

A szerződéseinek részleteit nem hozták nyilvánosságra, de mivel rendszeresen futnak a reklámjai (köztük a Jonathan Van Ness-szel közös, vicces Uber Eats-reklámok), nyugodtan mondhatjuk, hogy jól megy neki a RN. A Forbes szerint Simone évente legalább 5 millió dollárt keres a reklámokkal. Ezzel az összeggel megelőz egy csomó más híres sportolót, például Katie Ledeckyt, aki 3 millió dollárt keres, és Sue Birdöt, aki 1 millió dollárral követi az éves reklámbevételek terén.

Simone a közösségi médiában is szponzorál.

Mert persze - mindenki ezt csinálja. Simone-nak 6,8 millió követője van az Instagramon, és ez a hirdetők álma. Rengeteg szponzorált tartalommal jelentkezett, köztük ezzel a Kellog's Wheaties reklámmal:

2020-ban vett egy házat.

A tornász 2021-ben vásárolt egy 4000 négyzetméteres házat a texasi Houston közelében - számolt be a NY Post. Négy hálószobával, három és fél fürdőszobával és egy medencével rendelkezik, amelyet Simone a vásárlás után szereltetett fel. Nekem nagyon szépnek tűnik!

Maga a ház a NY Post szerint kevesebb mint 750 ezer dollárba került az ingatlannyilvántartás szerint.

Simone ott él vőlegényével, Jonathan Owens NFL-focistával és Zeus nevű angol bulldogjával.

Az eljegyzési gyűrűje becslések szerint 300 ezer dollárt ér.

Igen, a gyűrűje rengeteget ér.

A híres olimpikon és a Houston Texans Safety tavaly februárban jegyezte el egymást. Jonathan Owens egy nyolc karátos eljegyzési gyűrűvel kérte meg a kezét, ami körülbelül 300 ezer dollárba kerül - írja a Us Magazine.

Mennyit ér Jonathan Owens nettó vagyona?

A sportoló nettó vagyona a Life And Style szerint körülbelül 5 millió dollárra tehető. Jonathan 2020-ban kétéves szerződést írt alá jelenlegi futballcsapatával, a Houston Texans-szal, amelynek értéke 1 390 000 dollár volt. Azonban 2021-ben a Sportrac szerint az átlagos éves alapfizetése 780.000 dollár lesz. Az oldal arra számít, hogy 2022-ben 895 000 dollárt fog keresni.

Mennyi tehát Simone Biles nettó értéke?

Simone 16 millió dollárt ér (a tavalyi 6 millió dollárról!) a Celebrity Net Worth szerint. De ismétlem, ez a szám még tovább nőhet a Simone által keresett sikerekkel.