, 2022/12/9

Mi az a szivárványos csók? Egy szexterapeuta és nőgyógyász elmagyarázza, hogyan lehet biztonságosan csinálni Nem, ez nem a legújabb smink trend. A szivárványos csókban általában egy méhvel és egy pénisszel rendelkező személy vesz részt, bár vannak variációi is. Az aktus magában foglalja a testnedvek - konkrétan a menstruációs vér és az ondó - cseréjét a két partner között.

Mi az a szivárványos csók

Bár egyesek talán elfordulnak a gondolattól, hogy menstruációs vért vegyenek bele a szexbe, Carolanne Marcantonio, LMSW, az AASECT minősített szexterapeuta és a Wise Sex Therapy Associates társalapítója szerint az olyan aktusok, amelyek ezt a folyadékot tartalmazzák, valójában közelebb hozhatják egymáshoz az embereket. "A vérrel való játék összeköti az embereket, mert egy ilyen aktushoz bizalomra van szükség".

Mások azonban egyszerűen azért vesznek részt szivárványcsókokban, mert örömüket lelik az új dolgok kipróbálásában. "Természetesen a különböző szexuális élmények szórakoztatóak és izgalmasak lehetnek, ezért is van a szexnek annyi változata". Fontos megjegyezni, hogy a testnedvek cseréje bizonyos egészségügyi kockázatokkal jár, ezért mindig óvatosan kell eljárni, ha nem egy megbízható partnerrel csináljuk, teszi hozzá Tanouye. "A legfontosabb, hogy biztonságosan és okosan döntsünk".

Oké, szóval mi is az a szivárványos csók pontosan?

A szivárványos csók hagyományosan azt jelenti, hogy két ember egyszerre ad és kap orális szexet, miközben az egyiküknek éppen menstruál. "A cél az, hogy együtt érjenek el csúcspontra és csókolózzanak, miután a csók során az egyik partner menstruációs vére a másik partner spermájával keveredik a szájukban" - magyarázza Tanouye. A vér és az ondó keveredése hozza létre a szivárványos csókot, teszi hozzá Marcantonio.

Hogyan adhatsz szivárványos csókot?

Ehhez mindkét partnernek egyszerre kellene orális szexben részesülnie, így a 69-es pózban kezdhetitek. Az egyiküknek emellett menstruálnia is kellene az adott időpontban. Ahogy az egyik partner lejjebb megy, vérrel a szájában, míg a másik partner ejakulációja után ondóval a szájában fog végezni. Ezután mindkét partner megcsókolhatja egymást, létrehozva ezzel egy szivárványos csókot.

A szivárványos csóknak van néhány változata, ha az aktusban nem vesz részt pénisz és méh is. Például abban az esetben, ha mindkét partnernek van méhe, mindkettőnek lehet menstruációja, vagy esetleg az egyik partnernek menstruációja van, a másiknak pedig nincs, de hüvelyi váladékot bocsát ki, amelyet fel lehet használni a csókban - magyarázza Tanouye.

Az aktus akkor is elvégezhető, ha mindkét partnernek van pénisze. "[Ez úgy nézhet ki, hogy] két partner spermával rendelkezik, és a csók után szájon át cserélnek spermát a csókban" - mondja Tanouye.

Miért csinálják az emberek?

Egyszerűen fogalmazva - egyes szexpartnerek élvezik, vagy felizgulnak tőle. "Néhányan úgy gondolják, hogy a vér forró. Ez lehet egy perverzió" - mondja Marcantonio. Azt is megjegyzi, hogy egyesek számára ez erősítheti a köteléküket. Ez hasonló koncepció, mint amikor valakivel "vértestvérek" lesznek, ahol mindkét személy megszúrja az ujját, majd mindketten összehozzák őket - teszi hozzá Marcantonio.

Ez egy másfajta aktus, de mindkét esetben a bizalom megnyilvánulása lehet.

Biztonságos a szivárványos csókot csinálni?

Ami a szivárványos csókkal járó egészségügyi kockázatokat illeti, Tanouye szerint ezek hasonlóak a fertőzések átvitelének kockázataihoz, amelyek bármilyen védekezés nélküli szexszel járnak - így átviheted a HIV-et, a hepatitiszt, a gonorrheát, a herpeszt, a szifiliszt és a klamídiát. Ezek mind átvihetők az orális szex során a testnedveken keresztül, és a vérrel való érintkezés növelheti a fertőzés kockázatát - magyarázza Tanouye.

Ezért fontos, hogy a szivárványcsókot csak megbízható partnerrel vagy olyan személlyel végezzük el, aki nemrégiben STD/STI-tesztelésen esett át. "Önnek és a partnerének is [naprakésznek kell lennie] a nemi úton terjedő fertőzések szűrésén. Valószínűleg nem lenne jó ötlet kipróbálni valakivel, aki új, vagy akivel még nem beszéltétek meg ezeket a kérdéseket" - tanácsolja Tanouye.

Marcantonio azt is javasolja, hogy ne használjunk fogselymet az ilyen jellegű szexuális játék előtt: "Néha vérzik az ínyünk, amikor fogselymet használunk. Ez belépési pontokat hagyhat a nemi betegségek számára". Ha pedig végeztetek a hálószobában, mossátok ki a szátokat fertőtlenítő szájvízzel, majd mossatok fogat, javasolja Neil Cannon, az AASECT által minősített szexterapeuta és szupervizor.

Fontos, hogy nyitott és átlátható legyen a partnerrel, legyen szó akár egyszeri együttlétről, akár hosszú távú kapcsolatról, teszi hozzá Marcantonio. "Ha egy szivárványos csóknak az ilyen beszélgetések után van értelme, akkor hajrá".

Mit kell még tudni az időszakos orális szexről?

A menstruáció és a menstruációs szex körül feleslegesen sok a szégyenérzet, pedig ennek nem kellene így lennie. És mivel "tabunak" számít, sokan vannak, akik sok jó szexről maradnak le, mondja Cannon. A menstruáló partner fizikai komfortérzetétől függően a ciklus első két napja nem feltétlenül ideális az intim együttlétre. Miután azonban ez az időszak letelt, nem szabad hagyni, hogy a folyadékoktól való félelem kizökkentsen a szexuális A-játékból.

"Ha szexről van szó, minden út a szégyenhez vezet. Amikor a menstruációval kapcsolatos szégyenérzetről van szó, tekintsük a vért csak egy újabb testnedvnek, és nem több, mint amit mi teszünk belőle" - magyarázza Cannon. Ha a szivárványos csók nem a te világod, az sem baj. De ha kíváncsi vagy, van egy megbízható partnered, aki beleegyezik, és megteszed a megfelelő óvintézkedéseket, akkor teljesen biztonságos megkóstolni a szivárványt.