, 2022/12/7

A mártott por körmök mögött álló technika valójában pontosan úgy hangzik, mint a neve; lényegében a körmöket úgy készítik elő, mint bármely manikűrözéshez (a régi lakk eltávolítása, az elhalt bőr levágása és/vagy a körömágybőr visszanyomása, és a természetes körömlemez megtisztítása az olajoktól a megfelelő tapadás érdekében).

Mik azok a Dip Powder körmök

Majd a pigmentet rétegenként alkalmazzák egy por segítségével, amelybe a körmöket szó szerint belemártják, miközben ragasztóként a ragasztóanyag rétegeit ecsettel felhordják. "A géllel ellentétben, amelyet lakkként viszünk fel, és UV-fényben szárítunk, a dip por közvetlenül a körömre kerül fel egy háromlépcsős folyamat során - alap/alapozó réteg, színező réteg a kívánt fedés eléréséig, aktivátor/fedőlakk -, és levegőn szárad, így nincs szükség UV-fényre" - mondja Juli Russell, a Sally Beauty DIY körömszakértője.

Russell azt mondja, hogy miután a speciális alap- vagy alapozó réteget felvitték a körmökre, minden egyes körmöt - amíg még nedves - egy kis edény színes akrilporba mártanak (ha kívánja, a port a körömre is szórhatja vagy kanalazhatja). "A manikűrösöd (vagy te, otthon) rétegesen fog dolgozni" - mondja Russell. "Amint elérte a kívánt fedettségi szintet (általában két-három kör mártás szükséges), fedőlakként egy aktiváló lakkot ecsetelünk fel, hogy a formula kikeményedjen." A tippjei készen állnak, amint a fedőlakk megszárad, és a dip manik mind a természetes, mind a hosszabbított körmökkel kompatibilisek.

Milyen előnyökkel jár a mártott körmök beszerzése?

A tartósság lehet a dip por körmök legnagyobb előnye. Russell szerint a dip manikűrök általában nem repedeznek vagy törnek le úgy, mint a hagyományos manikűrök. "Ez egy nagyszerű lehetőség azok számára, akik sokat dolgoznak a kezükkel, vagy nincs idejük a heti manikűr karbantartására" - mondja Russell a dip powder körmökről.

Természetesen a pontos eredmények a napi tevékenységektől függően változnak - semmi sem zavarhatja meg annyira a friss tippeket, mint például a mosogatás vagy a súlyemelés. Syreeta Aaron, a LeChat Nails oktatója és szalontulajdonosa szerint az, hogy milyen gyorsan nőnek a körmeid, itt is befolyásolja a hosszú élettartam tényezőjét, de ez a természetes körömnövekedés is a dip potenciális előnye. "A dip alkalmazása segíti a természetes körmök kinövését akril monomerek használata vagy UV-lámpában való gyógyítás nélkül" - mondja Aaron. "A dip manikűr erősíti a természetes körmöket, és szép, egyenletes színfelvitelt biztosít, amely nem halványul."

Russell szerint mivel a gyógyuláshoz nincs szükség UV-fényre, a dipporos felvitel sokkal gyorsabb, mint a zselés, és bizonyos értelemben biztonságosabb is lehet, mivel az UV-expozíció mindig a bőrrák potenciális kockázatával jár. Ami azt illeti, hogy a dip-körmök mennyire lehetnek "egészségesek", Russell szerint sok por tápláló kalciumot és vitaminokat tartalmaz, hogy megerősítse a körmöket, ami egy másik hozzáadott előnye a dipnek.

A legtöbb szakértő egyetért abban, hogy a dip körmök biztonságosabb alternatívája az akrilnak, mivel a monomer belélegzése sem jelent kockázatot a dip alkalmazásakor. Mindezek ellenére meg kell győződnöd arról, hogy biztonságos, jó hírű, a tisztaságot nagyra értékelő szalonban csináltatod a dip manikűrödet. "A higiénikus dip manikűröknél eldobható poharat kell használni a mártáshoz" - mondja Parvatova. "A maradék púdert el kell dobni, hogy elkerüljük az ügyfelek baktériumainak keresztszennyeződését. Ezenkívül győződjön meg arról, hogy az Ön által használt körömápoló termék, legyen az dippor vagy más, nem tartalmaz potenciálisan káros vegyi anyagokat, például toluol, kámfor, xilol, formaldehid, formaldehidgyanta, trifenilfoszfát (TPHP) és kolofónium."

Mennyi ideig tartanak a Dip Powder körmök?

Russell szerint a dip powder körmök általában négy-hat hétig tartanak. Parvatova egyetért ezzel, arra hivatkozva, hogy "nem ritka, hogy a jól alkalmazott, kiváló minőségű dip manikűr akár négy-öt hétig is érintetlen marad". Aaron egy kicsit konzervatívabb becslést ad, és azt javasolja, hogy nagyjából 21 naponként, azaz három hetente újítsuk fel a körmöket, valószínűleg az új növekedés miatt. "Ahogyan a természetes körmökön a géllakkozáskor a beáztatáskor, ugyanezt kell tenned a dip powderrel is" - mondja.

Egy dolgot érdemes szem előtt tartani, hogy a dip maniért egy kicsit többet kell fizetni. "A dipporos körmök általában drágábbak, mint a gél manikűr a szalonban, de megéri, ha szereted a hosszú élettartamot" - mondja Russell. "Otthon a dip általában jobban megéri a pénzedért." Ő a Nailboo Starter Dip Kit-et és a Beauty Secrets Dip Powders-t ajánlja, ha ki szeretné próbálni a DIY dipet, míg Aaron a LeChat Perfect Match French Dip Kit-et ajánlja.

Miben különbözik a Dip Powder Nails a gél manikűrtől?

"A zseléhez képest a dip por manikűröket a tartósságuk, a vibrálásuk, az irritáló füstök hiánya és az UV-sugárzás hiánya miatt szeretik a gyógyítási folyamat során" - mondja Parvatova. Fontolja meg, hogy kipróbálja a dip-púdert, ha sokat dolgozik a kezével, vagy csak egy kicsit hosszabb élettartamra van szüksége a manikűrjéhez, mondjuk az év egy forgalmas időszakában, vagy akár a közelgő utazások során való könnyebbség érdekében. Lehet, hogy imádni fogja az eredményt - és a fényes csillogást és a gazdag pigmentet -, de költségvetési okokból inkább a zselés vagy hagyományos manikűrrel akarja váltogatni.

Még egy utolsó megjegyzés: Bár a dip powder némi lehetőséget kínál a színkreativitásra (ombré, csillogás, color blocking), ha igazán bonyolult körömművészetet szeretsz, a legjobb eredmény érdekében valószínűleg a zseléhez kell ragaszkodnod.