, 2022/12/2

Két évvel ezelőtt abbahagytam a szempillaspirál használatát, miután nem találtam olyat, ami megmaradt volna. Ezzel nem csak időt spóroltam reggelente, de a szempilláim is igazán jó formába kerültek. Ne érts félre, határozottan hiányzott a szempillaspirál kinézete. Szőke hajam és világos bőröm van, így a szempilláim természetesen világosak, és a szempillaspirál nagy különbséget jelent.

Minden amit valaha is tudni akartál a szempilla-felvarrásról

Azonnal "csinosnak" érzem magam, ha rajtam van. Aztán egy hónappal ezelőtt, miközben egy olyan kezelésekről írtam, amelyek hosszú távon időt takarítanak meg - gondoljunk csak a microbladingre vagy a keratinos kezelésekre -, rábukkantam a szempillafelvarrásra és -festésre. Ezek a szempillaspirál kinézetét ígérik elkenődés, maszatolás vagy kihullás nélkül. Túl jól hangzott, hogy igaz legyen. Természetesen ki kellett próbálnom - elvégre ez egy kutatás!

Időpontot foglaltam a New York-i Envious Lashes-nél, ahol egy szempilla-felvarrás 175 dollárba, egy festés pedig 45 dollárba kerül. Az alapító Clementina Richardson 2007 óta szempilla-technikus és -szakértő, az Enviousnek pedig olyan hírességek voltak az ügyfelei, mint Jenna Dewan, Naomi Campbell és Mary J. Blige - így tudtam, hogy jó kezekben leszek.

Mi történik a szempillafelvarrás során?

Az egész folyamat körülbelül egy órát vesz igénybe, így hátradőltem a székben, és kényelembe helyeztem magam, miközben a technikus azzal kezdte, hogy a szempilláimat egy szilikon göndörítő rúdra fésülte (minden szempillahosszhoz és göndörítési preferenciához van különböző méret). Ezután szemkímélő daueroló oldatot vitt fel a szempilláim tövére. "Ez segít megbontani a hajad kötését, hogy az a göndörséghez tudjon formálódni. Ezután egy fixáló oldat következett, hogy segítsen újra a helyére strukturálni a hajat. Az utolsó lépés volt a tónus, egy kék-fekete festék, amelyet a tövétől a végéig felkenek.

Ezt követően a tanácsadód néhány fontos tanáccsal útjára bocsát. Önt: 24 órán keresztül ne nedvesítsd a szempilláid. Bár a szempillafelvarrás és -festés nem igényel annyi karbantartást, mint a hosszabbítás (például soha nem lehet vizes, és ne aludj közvetlenül rajta), a találkozót követő első 24 órában kerüld a nedvesítést, hogy a kötésnek legyen ideje megkötni - hasonlóan a valódi dauerhoz.

Fáj a szempillafelvarrás?

Tudom, hogy ezek a képek talán kicsit ijesztőnek tűnnek, de biztosíthatlak, hogy a folyamat nem fájdalmas. Végig csukva kell tartanod a szemed, ami egyesek számára kellemetlen lehet - különösen, ha érzékeny a szemed -, de a technikusom azt mondta, hogy a legtöbb ügyfele végül elalszik, mert annyira pihentető.

Mennyi ideig tart a szempillafelvarrás?

A szempillafelvarrás körülbelül négy-hat hétig tart, de a festék csak körülbelül négy hétig. A technikusom azt is elmondta, hogy az időtartam a bőrtípustól függően változik. Ha zsíros a bőröd, vagy sok olajat használsz az arcodon, az gyorsabban lebonthatja a keratinos kezelést.

A szempillafelvarrás károsítja a szempillákat?

Talán elgondolkodsz ezen: Jól hangzik, de valóban biztonságos? A legtöbb ember szempillái elviselik a szempillafelvarrást, de a túlzásba vitt ilyen típusú kezelések idővel gyengíthetik a szempillákat, mondja Kunin.

Ráadásul minden alkalommal, amikor vegyszereket használsz a szemed közelében, fennáll az allergiás reakció kockázata, mondja Carrasco. A dermatitis, egy bőrbetegség kockázata is fennállhat, amely bőrpírt, duzzanatot és akár hólyagokat is okozhat, különösen, ha az emelőoldat a szembe vagy a környező bőrre kerül.

Hogy biztos legyen benne, hogy jó kezekben van, keressen olyan szakembert, aki a szem körüli kezelésekre is szakosodott (például szempillahosszabbítás, színezés vagy szemöldökformálás). Ha pedig hajlamos vagy a szépségápolási termékek okozta allergiás reakciókra, vagy érzékeny vagy bizonyos összetevőkre, mindig jó ötlet egy tapaszpróbát kérni.

Szóval, megéri a szempillafelvarrás?

Összességében úgy gondolom, hogy ez a kezelés mindenki számára előnyös. A reggeli sminkelési rutinomba még mindig nem kell egy lépést beiktatnom a szempillaspirálhoz, de megvan az előnye, hogy úgy nézek ki, ahogyan eddig. Bár én szeretem a természetes kinézetet, ha jobban szereted a nagyobb volument, egy réteg szempillaspirált is felvihetsz. Sokan, akikkel beszéltem, akik megcsináltatják, egyszerűen csak az extra emelés miatt teszik, hogy ne kelljen szempillagöndörítőt használniuk. Nekik nincs szükségük annyi szempillaspirálra sem, ha emelést és színezést végeztetnek.