, 2022/12/14

Ha az AuraTok-on vagy (van ilyen?) - tudod, a TikTok az aurák birodalmában -, akkor valószínűleg van egy tisztességes elképzelésed arról, hogy mik az auraszínek és a jelentésük. A legnépszerűbb TikTokok tartalmaznak oktatófilmeket arról, hogyan olvasd le a saját aurádat (alapvetően úgy, hogy a kezedre bámulsz, és várod, hogy a színek megjelenjenek a külső oldalon), valamint színtáblákat arról, hogy az egyes árnyalatok mit jelentenek.

Mit jelent az aurád színe és mit árul el a személyiségedről

Bár a közösségi médiának köszönhetően lehet, hogy ismered az auraszínek általános fogalmát, érthető, ha még mindig nem érted teljesen, mi az aura és mi a célja. Gondolj arra, amikor találkozol valakivel, és zsigeri reakciód van arra, hogy barátok lesztek-e vagy sem - ez az aurájára vezethető vissza. "Még ha az emberek nem is látják az aurát, mindannyian érezzük" - mondja Pamala Oslie, az aura szakértője és az Életszínek című könyv szerzője.

De ennél többről van szó, mert az aurák különböző színűek lehetnek, például vörös, narancssárga, indigó, barnásbarna, sőt, szivárványszínűek is. Úgy működnek, mint a csillagjegyek (mert igen, az asztrológiához hasonlóan az auraszínek is lehetnek kompatibilisek vagy inkompatibilisek), azzal a különbséggel, hogy többet érzékeltetnek arról, hogy mi történik az életed egy adott fejezetében.

A spektrum mindkét végén vannak tévhitek - hogy az aurák csak egy színűek és nem változnak, vagy hogy állandóan változnak. "Ez nem az egyik vagy a másik" - mondja Eileen Lee, auraolvasó, fotós és az AURA AURA, egy tapasztalati portré-rendelő alapítója. "Mindenki annyira különbözik attól függően, hogy valójában mit tapasztal, [és] ami még fontosabb, hogy hogyan tapasztalja meg."

Hogyan tudhatom meg az aurám színét?

A legpontosabb módja, ha "felkeresünk valakit, aki képes lefényképezni az auránkat" - mondja Lee. Léteznek olyan személyiségtesztek, amelyek azt állítják, hogy felfedik az aurádat, de ezek "nem feltétlenül pontosak, mert az auránk [idővel] változik" - magyarázza. Valójában mítosz, vagy legalábbis tévhit, hogy az aura színei pusztán a személyiségen alapulnak. Ez is egy tényező, az biztos, de az aurád inkább arról az energiáról szól, amit egy adott időpontban megtestesítesz - mondja Lee, ezért van szükség a fényképre.

Hasonlóan működik, mint egy pillanatfelvétel az életedről - inkább egy pillanatot örökít meg, minthogy az egész történetet elmesélje. Ennek ellenére "néhány ember élete nagyon következetes, így az aurájuk színei valószínűleg nem nagyon változnak" - magyarázza. "Ellentétben valakivel, akinek az élete nagyon dinamikus, és mindig más-más élményekkel rendelkezik, az ő energiája egy kicsit jobban felborulna."

Hogyan láthatom egy másik ember auráját?

Lee szerint velünk született képességünk, hogy látjuk mások auráját, de ahogy öregszünk, elkezdünk mindent kikapcsolni. Néhány ember azonban még mindig rendelkezik azzal a képességgel, hogy meglássa őket, és ennek különböző módjai vannak. A gyakorlás megkezdéséhez használd a saját (vagy valaki más) kezed, hogy "kezdd el megnézni, hogy tudsz-e valamilyen módon körbefókuszálni és legalább az energiamezőjét látni" - javasolja Lee. Eleinte fehérnek vagy szürkének tűnhet, de a színek akkor fognak megjelenni, ha már gyakorlott vagy abban, hogy megnyílj, és ne próbálj meg semmit konkrétan látni.

Arra is bátorít, hogy végezzen kutatást az interneten és olvasson könyveket, hogy többet tanuljon az auraolvasásról. "Különböző dolgok különböző embereknél működnek" - teszi hozzá, így nem feltétlenül létezik egyetlen helyes módszer. Megpróbálhatsz meditálni is, és észrevenni "a hozzád legközelebb álló színeket" - bátorít, ami hasonló ahhoz az érzéshez, amikor elalszol, és színeket látsz, amikor az alvás és a normál tudatállapot közötti állapotban vagy. Ettől eltekintve te és egy másik személy összehasonlíthatjátok az aurátokról készült fényképeket, így láthatjátok az adott pillanatban az ő aurájuk színeit.

Milyen gyakran változnak az aura színei?

Nos, ez attól függ. "Nem feltétlenül létezik egy meghatározott szabály arra vonatkozóan, hogy mennyi ideig lesz ilyen az aurád" - mondja Lee. Például két ember, akik együtt mennek keresztül ugyanazon az élményen, például egy új helyre költöznek, Lee szerint mindkettőjük aurájában valószínűleg sok lesz a piros, mivel ez az új életfejezetek elkezdéséhez kapcsolódik. De az aurájuk még így is változhat különböző időpontokban, mert "az, hogy egyénileg hogyan dolgozzuk fel ezt a [közös] élményt, nagyon különböző lehet" - magyarázza. Alapvetően az aurád ugyanolyan különleges és egyedi, mint te magad!

Az aurád színének ismerete, beleértve azt is, ha/amikor változik, kulcsfontosságú, mondja Oslie, mert ez nemcsak abban segíthet, hogy megértsd, ki vagy, hanem tényleges engedélyt is adhat arra, hogy az legyél, aki vagy. (Úgy érzed, hogy megrekedtél egy zsákutcás munkában? Ellenőrizd az aurád színét. Folyton veszekedsz a pároddal? Hasonlítsd össze az aurákat. Jobban kell gazdálkodnod a pénzeddel? Használja. A te. Aura.)

Mit jelent, ha vörös az aurád:

A piros gyakran kézzelfogható életváltozásokat jelez, vagyis bármit, ami olyan érzés, mintha új fejezetet kezdenénk - mondja Lee, megjegyezve, hogy a párkapcsolati változások, a munkahelyi vagy karrier váltás, és szó szerint a költözés is mind beleillik a képbe. Mivel az auraszínek a testünkben lévő csakrarendszerhez kapcsolódnak (amiről valószínűleg emlékszel, hogy hallottál valamit egy jógaórán), "a piros az alapunk" - mondja Lee. "A gyökércsakránk funkciója az, hogy földeljen minket, hogy biztonságban érezzük magunkat önmagunkban, de aztán szó szerint [abban] az életben is, amelyet megpróbálsz valamilyen módon formálni és alakítani".

A probléma? "Amikor sok vörös energiánk van, azt hajlamosak vagyunk félreérteni. Azt hallottam a múltban, hogy ha az aurád csupa vörös, az egy negatív dolog, mintha nem lennél egyensúlyban" - magyarázza. "De nekem úgy tűnik, hogy ilyenkor sok vörös energiára van szükséged, mert ha belegondolsz, amikor sok változáson mész keresztül, az néha kaotikusnak tűnik". A vörös auraszín, a gyökércsakra jóvoltából földelő energiájával pont az lehet, amire szükséged van.

A személyiségjegyek tekintetében azonban a vörös a cselekvést és a vezetést jelenti, mondja Lee: "Ez a vezető energetikai archetípusa - valaki, aki kezdeményez -, mert a kézzelfogható változás szó szerint sosem jön létre úgy, hogy csak ülünk otthon és kívánjuk, hogy történjen meg, igaz?". Érdekes módon azok, akik ezt a kalandvágyó, cselekvő szellemiséget testesítik meg, mindig hajlamosak arra, hogy az aurájukban vörös színű legyen, bármit is hozzon számukra az élet.

Mit jelent, ha narancssárga van az aurádban:

Mivel Lee a csakrarendszert használja, a második auraszín a narancs, ami a szakrális csakránkhoz kapcsolódik. "Ez foglalkozik az érzelmeinkkel, a kapcsolatokkal, azzal, ahogyan megéljük a dolgokat" - mondja Lee. "Ez szó szerint az élet megtapasztalásának színe."

Mit jelent, ha sárga az aurádban:

A napsárga árnyalat a napfonathoz igazodik. "A nagy kép szempontjából ez a szín a hatalmunkkal, az önbizalmunkkal, az egó énünkkel és az intellektusunkkal is foglalkozik" - mondja Lee.

Mit jelent, ha zöld van az aurádban:

"A zöld a szívcsakrát tükrözi, és azt vettem észre, hogy amikor sok szívcsakra energiánk van, az az önszeretetről, az öngondoskodó energiáról szól" - mondja Lee, megjegyezve, hogy gyakran jelzi, hogy másokkal szemben is nagylelkűbbek és nyitottabbak vagyunk. (Gondoljatok bele! Ha szereted magad, könnyebb ezt a szeretetet szétosztani).

Az avokádó-szerű árnyalat általában akkor jelenik meg az aurádban, amikor növekedésen vagy átalakuláson mész keresztül, mert sok önszeretet energiát használsz fel egy kihívást jelentő helyzet leküzdésére - mondja Lee. Ez lehet bármi, a gyásztól kezdve egy új munka megkezdéséig. Vagy ha egy új szerepbe lépsz, például az első szülőségbe. Kiderült, hogy Kermit mondta a legjobban: Nem könnyű zöldnek lenni. De lehetőséget kínál az önreflexióra, a tanulásra és a fejlődésre - jegyzi meg Lee.

Mit jelent, ha kék az aurád:

A pontos árnyalat itt fontos - egy igazi ciánkék (nem túl világos, nem túl sötét) a torokcsakrát tükrözi, amely "azt szabályozza, hogyan kommunikálunk és hogyan fejezzük ki magunkat" - mondja Lee. De ez nem csak beszéd. Lee kiemeli, hogy az emberek az egyszerű csevegésen túl más módon is ki tudják fejezni magukat.

Mit jelent, ha az aurádban indigó van:

Ez összhangban van a harmadik szem csakrával (más néven a szemöldökcsakrával), amely a tudatossággal, a megértéssel és az önmagunkkal való mélyebb kapcsolattal foglalkozik, mondja Lee.

Mit jelent, ha az aurádban ibolyaszínű van:

Ez a szép lila a koronacsakrához kapcsolódik, ami Lee szerint az álmainkról és a lehetőségeinkről szól. Ha az aurádban megjelenik az ibolya, valószínűleg olyan energiát testesítesz meg, amely megpróbál (vagy remélhetőleg sikerrel!) egy fantáziadúsabb térbe jutni.

Valószínűleg vizuális kifejezésekben beszélsz, például "van egy vízióm" és "van egy álmom" - teszi hozzá Oslie. Néha azonban az álmaid olyan nagyok, hogy elgondolkodsz azon, vajon valaha is megvalósíthatod-e őket. (Ne aggódjon, ez a legjobbakkal is megtörténik.)

Mit jelent, ha fehér az aurád:

A fehér egy kicsit trükkös, de pont ettől lesz érdekes. Olyan, mint az összes szín, de technikailag a koronacsakra kiterjesztése is, mondja Lee. "Az emberek mindig azt mondják... a fehér azt jelenti, hogy spirituális vagy. De én azt vettem észre, hogy a fehér valójában jobban tükrözi a kapcsolódást ehhez a fajta energiához, de nem csak azt jelenti, hogy spirituális vagy" - magyarázza.

"Általában olyasvalakit jelképez, akit ahelyett, hogy a logika irányítana, és mindig a fejében járna, megérti, hogy vannak nála nagyobb dolgok is. Ők csak hajlamosabbak nyitottabbak lenni, így kapcsolódnak bele ebbe a fajta spirituális energiába." Ahelyett, hogy a kis (és közepes és nagy) dolgokon izzadnának, bíznak abban, hogy a tisztánlátás magától jön.

"Azt is észrevettem, hogy az emberek aurájában lévő sok fehér szín valójában olyan állapotokat tükrözhet, amikor nagyon zavarodottnak érzik magukat, vagy a dolgok mentálisan egy kicsit túlterhelőek, de ez nem olyan, mintha túl sokat gondolkodnának rajta" - teszi hozzá Lee. "Ez csak olyan, mintha túl sok mindent kellene egyszerre feldolgozni... [Olyan], mintha ködben lennél, és ahelyett, hogy megpróbálnál átgázolni rajta, csak arra vársz, hogy a köd eloszoljon."

Mit jelent, ha barnaság van az aurádban:

Most már tudom, mire gondolsz (mert tbh, én is ezt gondoltam): A barnaság egy auraszín? Lee és Oslie szerint biztosan az, méghozzá elég szolidan. Majdnem olyan, mint a sárga sötétebb árnyalata, a barnaság "inkább a lineáris gondolkodási folyamatot tükrözi" - mondja Lee. Akinek sok barnaság van az aurájában, az inkább analitikusabb, és a bal agyféltekés energiát testesíti meg - teszi hozzá. Ismered a szuperracionális barátodat, aki minden alkalommal lebeszél, amikor arra gondolsz, hogy az egész fizetésedet egy igazán csinos csizmára költöd? Igen, ők egy egészséges adag barnasággal rendelkeznek.

"A barnák biztonságot és stabilitást akarnak" - teszi hozzá Oslie. Emellett értékelik a praktikusságot is - és minél többet akarnak belőle az életükben. Ha barnaság van az aurádban, akkor valószínűleg te vagy a "részletorientált" tankönyvi definíciója, és a "lassan és biztosan győz a verseny" mottó szerint élsz.

Mit jelent, ha magenta szín van az aurádban:

Amikor Lee magenta színt lát valakinek az aurafényképén, hajlamos arra is, hogy fehéret lásson rajta. "[Ez] majdnem olyan, mintha az aurádra úgy gondolnál, mint egy emeletes születésnapi tortára" - magyarázza. "A magenta egy olyan szín, amely szó szerint a vörös és az indigókék között helyezkedik el, így olyan dolgokat tükröz, mint például az intuíciód alapján való cselekvés."

A fehérrel szemben ez úgy értelmezhető, mintha az intuíciót használnád az álmaid megvalósítására. Önmagában a magenta energia azzal társul, hogy valaki önmagát helyezi előtérbe, és a saját dobjának ütemére menetel. Az auraszínnek egy kicsit lázadó híre is van, de Lee szerint "abban az értelemben lázadó, hogy nincs szüksége senkitől külső megerősítésre önmagán kívül". Valaki, akinek pokolian sok magenta van a tarka színében, hitelesen önmaga, és nem kér bocsánatot emiatt.

Lee szerint az a legérdekesebb ebben az auraszínben az, hogy amikor nem szoktál magenta színű lenni, de ez megjelenik az energiameződben, az azt jelzi, hogy megpróbálsz jobban kapcsolódni ahhoz, amilyen gyerekkorodban voltál - amikor szabadon azt csináltál, amit akartál, és nem érdekelt, mit gondolnak mások. "Mindig szeretem látni a magenta színt az emberek aurájában, mert azt csinálják, ami feldobja őket" - teszi hozzá.

Mit jelent, ha úgy tűnik, hogy fekete az aurád:

Sajnálom, hogy kipukkasztom a buborékodat, de... kiégtél. "Valójában nincs olyan, hogy fekete az aurádban" - mondja Lee, és elmagyarázza, hogy ez az energiahiány jeleként jelenik meg. Ha fekete szín jelenik meg az aurádban, vagy az aurád színei halványnak tűnnek, az azt jelentheti, hogy kimerült vagy, mert sok mindenféle dolog miatt, például ha vitatkozol valakivel, vagy olyan ember közelében vagy, aki kimeríti az energiádat. "Néha az a környezet, amiben vagyunk, vagy a körülöttünk lévő emberek, vagy helyzetek, amelyekben minden igazán megmutatkozik" - magyarázza. Ez inkább egy lyuk az aurádban, mint maga a szín.

Mit jelent, ha szivárványszínű az aurád:

Amikor "szivárványos" vagy, ahogy Lee nevezi (vicces új kifejezés riasztás!), hajlamos vagy úgy érezni, hogy az élet egy kicsit kaotikus. Igaz, ez általában egy csomó jó dolog, ami egyszerre történik, mondja, de még így is sok, amit kezelni kell. Szó szerint sokféle irányba húznak, szemben azokkal, akiknek kevesebb szín van az aurájukban, ők inkább csak néhány aspektusra koncentrálnak az életükben.

"Ha tényleg úgy gondolsz minden egyes színre, mint egy másik tudatállapotra, amiben vagy, vagy önmagad egy másik dimenziójára, akkor egyszerre működsz ezeken a szinteken, ami a legtöbb ember számára egy kicsit nyomasztóbb lehet" - magyarázza Lee. "...Mindig azt mondom, hogy ez olyan, mint egy kétélű kard. Bár a szivárványok gyönyörűnek tűnnek, nem feltétlenül érzed magad olyan gyönyörűnek, amikor megtapasztalod őket"."

Melyik a legritkább auraszín?

"Igazi rózsaszínt nem látok túl gyakran" - mondja Lee, ami a magentánál világosabb, rágógumiszerű árnyalatot jelent.

"Azt hiszem, hogy az igazi rózsaszín miért tükröz valakit, aki természetét tekintve szinte olyan, mint egy ártatlan gyermek - aki nagyon egyszerűen csak nyitott szívű, nagyon gyengéd, nagyon együttérző" - magyarázza. "Szinte szentekhez hasonló tulajdonságok. Valaki, mint például Teréz anya, valószínűleg rózsaszín energiával rendelkezne."