, 2022/11/30

Valószínűleg meg tudod nevezni a csillagjegyedet és a hozzá kapcsolódó személyiségjegyeket, és talán még az érzelmeidet irányító bolygókról is tudsz valamit, arról, hogyan szeretsz, és hogyan kezeled a konfliktusokat. Az örökkévalóságot azzal tölthetnéd, hogy kibontakoztasd, hogyan diktálja a kozmosz, hogy ki vagy, és miért teszed azokat a dolgokat, amelyeket teszel.

Mit jelent Föld jegyűnek lenni az asztrológusok szerint

És végül a négy természeti elemnél kötnél ki: tűz, levegő, víz és föld. Mindegyik három asztrológiai jegyet ural. És bár az a mód, ahogyan egy adott elem hat mindhárom jegyre, eltérő, mégis van néhány közös alapvonásuk és értékük. Ezért tartják mindhárom földi jegyet - a Bikát, a Szüzet és a Bakot - a zodiákus legföldhözragadtabbjának.

"A Föld az az elem, amely megtanítja az embert arra a bölcsességre, hogy olyan nehéz döntéseket hozzon, amelyek hosszú távú és tartós eredményeket hoznak" - mondja Linda Joyce, hivatásos asztrológus és a The Star Within című könyv szerzője: Tapping the Power of the Zodiac. Ennek eredményeképpen a föld jegyűek magukévá teszik a kemény munkát, az elkötelezettséget és az igazságot. Büszkék önfegyelmükre és megbízható hírnevükre - teszi hozzá.

Ha ez rád hasonlít, akkor jó eséllyel a Föld nagyobb hatással volt az életedre, mint azt eddig gondoltad volna. De a föld jegyűek nem csak dolgoznak és nem szórakoznak, akik - legyünk őszinték - arról híresek, hogy kissé hevesek és, nos, egy kicsit unalmasak. Értjük, a Bakok szeretik az analitikát. De az utcán és a táblázatokban is szörnyszülöttek tudnak lenni.

A földi jegyek nagyon érzékiek és hedonisták. Keményen dolgoznak, ezért keményen játszanak, és ebben a játékban nincs szégyen" - mondja Lisa Stardust asztrológus, a The Love Deck: 70 kártya a vonzalom, a szenvedély és a romantika fellobbantásához című könyv szerzője. Különösen a Tauruszok dolgoznak napi 14 órát, és egy 20 dolláros koktélt akarnak, amikor (végre) eljön a munkaidő - magyarázza. "Azért dolgoznak, hogy megengedhessék maguknak a luxust az életben".

Mindez azt jelenti, hogy a földjegyek rétegesek, aminek van értelme - ők a zodiákus építői, mondja Stardust.

A következőkben az asztrológusok elmagyarázzák, hogy pontosan mit jelent, ha valaki a föld uralma alatt áll, és mely csillagjegyek csatornázzák ezt a földelő erőt. És mivel az uralkodó elemed ismerete megmagyarázhatja, hogy miért értékeled azokat a dolgokat, amelyeket teszel, és még olyan aspektusokat is felfedhetsz magadból, amelyeket eddig talán figyelmen kívül hagytál, készülj fel arra, hogy teljesen új megvilágításba helyezd a csillagjegyedet.

Melyek a föld jegyek közös jellemzői?

Először is, mindhárom földjegy gyakorlatias és módszeres, mondja Joyce. Őket tartják a "világegyetem építőinek", mert a struktúra személyes nagy dolog. De ne értsd félre! Bár ezek a jegyek szeretik a cselekvési tervet, nem mega-komoly botok a sárban. (Egyikük különösen hajlamos a lázadásra, úgyhogy maradj résen.) A földjegyek egyszerűen csak értékelik a stabilitást. Joyce még elég szexinek is tartja ezeket a jegyeket.

"Kapcsolatban állnak a testükkel és a vágyaikkal" - mondja. "Arra törekszenek, hogy megértsék a céljukat, és azért erősek, mert az egójuk nem áll a kemény munka és a nehéz döntések útjába, amelyeket a sikerhez vezető úton meg kell hozni." A romantikus és szexuális kapcsolatokban is hajlamosak az elköteleződésre - vagy legalábbis szeretik tudni, hogy hol tartanak. "Szeretik, ha vannak címkék. Tehát egy kapcsolatban szeretik a struktúrát és a hagyományt" - mondja Stardust. "Vagy a partnerem vagy, vagy nem".

Hogyan kommunikálj jobban a munkatársaiddal, a csillagjegyed szerint

hogyan lehet kijönni a Kos munkatárssal

Amikor a dolgok nehezebbre fordulnak, a föld jegyűek bölcsen tudják, hogy milyen stratégiákkal lehet őket felpörgetni és tartósan gyümölcsözni. Ráadásul, mivel nem félnek attól, hogy bepiszkolják a kezüket, félreteszik a zavaró tényezőket, és mindent megtesznek a munka elvégzéséért. De még ha fel is nőnek az alkalmakhoz, a föld jegyűek még mindig jobban szeretik a jó, régimódi útvonaltervet.

"Szeretik átgondolni a dolgokat" - mondja Stardust. Például: "Nem mennek véletlenszerű autós kirándulásra - tudni akarják, hol szállnak meg, kivel mennek, minden részletet". Csak hogy tudd: A földjegyed kapcsolatban áll a napjegyeddel. Tudj meg többet erről az állatövi szektorról.

Milyen módozatok tartoznak az egyes földjegyekhez?

Minden állatövi jegy nemcsak a négy természeti elem valamelyikébe tartozik, hanem mindegyiket három különböző modalitáskategória egyikébe is besorolják: kardinális, fix és változékony. A három földi jegyet az évszakok alapján bontják fel ezekre a modalitásokra.

A Bak kardinális földjegy, ami azt jelenti, hogy az évszak kezdetéhez kapcsolódik. A Bika fix föld, ami azt jelenti, hogy a jegye az évszak közepéhez kapcsolódik. Végül a Szűz a változékony föld, tehát a jegye az évszak legvégéhez kapcsolódik, ami ellenőrizhető. "A Szüzek a nyári időszak befejezéséről és a visszatérésről szólnak" - mondja Stardust. "Nem véletlenül van a Szűz évszak, amikor az iskola elkezdődik."

Miben különböznek az egyes földjegyek tulajdonságai egymástól?

Bár van néhány igencsak félelmetes közös tulajdonságuk, az egyes földjegyek mind valami különlegeset tesznek le az asztrológiai asztalra. Íme minden, amit még tudnod kell az egyes jegyekről:

Bika (április 20-május 20.)

Ha egy Bikát próbálsz kiszúrni, csak azt keresd, aki a leginkább kilóg a tömegből. A három földi jegy közül a Bika a lázadó, ösztönös és egyedi. "Ez az a jegy, ahol az egyéniség kezd kibontakozni" - mondja Joyce. És ha valaki egy Bika útjába mer állni? Durva ébredés vár rá - a Bika végül mindig eléri, amit akar. Egyesek ezt makacsságnak nevezik, de egy Bika valószínűleg ezt készségnek tartaná, és igazuk is lenne. Ez a jegy nagyon meggyőző tud lenni, ha túlfejlődött keményfejű természetén.

A Bika az a barát, aki segít neked megtervezni az otthonodat, mert mindig van véleményük, különösen, ha esztétikáról van szó. Ez az a barát is, akit felkeresel, ha jól akarsz enni. "Nagyon szeretik az ételeket, a luxust, a szép ruhákat és a szöveteket" - mondja Stardust. A Bika jegyűek szeretnek kényeztetni - legyen szó akár egy bonyolult házi lakomáról, akár a város új, divatos helyéről, amit alig várják, hogy kipróbálhassanak - teszi hozzá Narayana Montúfar, az Astrology.com vezető asztrológusa.

Mindezek mellett "a Bika a megszokás teremtménye" - jegyzi meg Montúfar, hozzátéve, hogy ez a jegy nagy valószínűséggel hosszú távú kapcsolatban él. Tehát mindenképpen keresd meg a Bika barátodat is a szerelmi bánatoddal. Ők már elsajátították a hosszú távú párkapcsolatot, és általában elég jó tanácsaik vannak arra vonatkozóan, hogyan tartsuk fenn a stabil, sikeres kapcsolatot.

Összességében a Bika élete az azonnali kielégülés és az önfegyelem közötti egyensúly elsajátítását jelenti. Nehéz, de aztán megint csak a Bika szereti a kihívásokat. Sosem fogynak ki a kitartásból, a kitartásból és az igazság tisztaságából - mondja Joyce. És még ha a dolgok nehézzé válnak is, egy Bika valószínűleg úgyis sikerrel jár, mert olyan ereje van, mint a bikának - a Bika szimbólumának.

Szűz (augusztus 23-szeptember 22.)

Figyelem a részletekre? Megvan. Szervezőkészség? Pipa. Probléma? Egy Szűz tudja a megoldást.

"A Szűz uralja a szolgálatot, a céltudatosságot és az egészséget" - mondja Joyce. "Ez a felelősség és a következmények jegye." A részletek iránti éles figyelmüknek köszönhetően a Szüzek pontosan tudják, mire van szükséged ahhoz, hogy a célon tartsd a szemed, és elhessegesd a zavaró tényezőket. Valójában a szemük ritkán lankad. De ha a tiéd mégis, akkor valószínűleg lemaradsz. (Bocsánat, nem bocsánat.)

Minden funkcionális csapatnak szüksége van egy Szűzre, mondja Montúfar. Nagy vezetői energiával rendelkeznek, ami a munkában és a szórakozásban egyaránt hasznos lehet. De ez nem minden, amit ez a jegy nyújtani tud.

Mivel ezt a jegyet a Merkúr uralja (a bolygó, amely a kommunikációt, az információfeldolgozást és a kreativitást szabályozza), ravaszak lehetnek, akárcsak a másik Merkúr által uralt jegy, az Ikrek.

"A Szűz nagyon okos, ezért nem mindig vesszük észre, hogy kijátszanak minket" - mondja Montúfar. De olyan erős az intuíciójuk és a kommunikációs stílusuk, hogy könnyű belemerülni a Szűz történetébe. Ez is a Szűz azon képességéről szól, hogy képes elemezni a dolgokat, és minden oldalról látni egy problémát. Ez határozottan az a barát, akit akkor hívsz, ha egy kis távolságtartó, elemző tanácsra van szükséged. (Csak akkor ne hívd fel, amikor érzelmes vagy, mert azt nem akarja.)

Egy Szűz pontosan tudja, mi kell ahhoz, hogy nagyszerű legyen, mert ismeri az erősségeit - teszi hozzá Joyce. És az összes képességük lézerfókuszú ismeretének köszönhetően, ha hibáznak, a Szűz pontosan tudja, hol rontották el, és hogyan kell kijavítani.

Ha kihívások merülnek fel, a Szűz képes elviselni a feszültséget. Sőt, valószínűleg még vagy hét másik dolog is a nyakukon van. Tapsoljuk meg a multitasking királynőt.

Bak (december 22-január 19.)

Egy Bak született vezető. Ő az a barát, aki megtervezi az összes csoportos kirándulásodat, ő az első, aki megérkezik a vacsorára, és ő az, aki emlékeztet, hogy vedd be a gyógyszeredet. Egyszerűen mindenben a csúcson vannak. Stardust szavaival élve ők a "zodiákus vezérigazgatója", ha úgy tetszik.

"A tapasztalat megtanította [a Bakot] arra, hogy egyenletes tempó, önkorlátozás és kemény munka szükséges az előrejutáshoz" - mondja Joyce. Ezért élnek az elkötelezettségért és a tervekért. Tehát, ha nem vagy az a típus, aki tartja magát a szavához, készülj fel arra, hogy a Bak az életedben nagyon csalódottan fog rád nézni.

Még akkor is, ha azzal vannak elfoglalva, hogy mindenki mást a pályán tartsanak, a Baknak jó eséllyel vannak még nagyobb tervei is, mert az ambíció sosincs híján. Végül is nem dicséretre vagy egy felturbózott önéletrajzra vágynak, hanem a szenvedély hajtja őket.

És ha a dolgok nem a terv szerint alakulnak (ami ritkaság, de előfordul), egy Bakot nem sokáig találsz majd magad alatt. Ők "nem félnek attól, hogy újra feltalálják magukat" - mondja Joyce. "Nyitott szívvel és a céljaik eléréséhez szükséges áldozatok meghozatalára való hajlandósággal találkoznak a pillanattal. Ez a kulcs a sikerhez, amely nem szűnik meg."

De a Baknak van egy mélyen érzelmi oldala is, amiről az emberek hajlamosak megfeledkezni, mondja Montúfar.

"Az emberek a Bak munkamorálját látva azt gondolják, hogy csak munka, munka, munka, munka és unalmas, de én nem értek egyet" - mondja Montúfar. A Bakok érzékenyek, csak nem hordják ezt a fejükön.

A Bakok abban is nagyszerűek, hogy egy helyzetet magasabb perspektívából lássanak. Ha Bak-állású vagy, előfordulhat, hogy az emberek az élet olyan nagy kérdéseivel fordulnak hozzád, mint például: "Hová tartozom?" vagy "Mi az igazi célom?". És az a nagyszerű a Bakokban, hogy valóban hatékonyan és őszintén tudnak válaszolni.

A Bakok emellett kiváló társadalmi felemelkedők is. Tudják, hogyan kell kapcsolatot teremteniük és bejutni azokba a szobákba és terekbe, ahol szükségük van rá, hogy tovább növeljék a profiljukat és a vagyonukat. Nem szabad őket alábecsülni.