, 2022/12/2

A 33 éves Adele először nyíltan beszél 100 kilós fogyókúrájáról. "Magamért tettem, nem másért." A 33 éves Adele egy vadonatúj interjúban nyílt meg Oprah Winfrey-nek a nemrégiben történt fogyásáról.

Most először nyíltan beszél 100 kilós fogyókúrájáról

Újabb részleteket osztott meg edzésprogramjáról, és elmagyarázta, hogy a testmozgás hogyan tette őt erősebbé, mind fizikailag, mind mentálisan.

Az énekesnő-dalszerző két év alatt 100 kilót fogyott súlyemeléssel és köredzéssel. A 33 éves Adele hat év szünet után készül következő albumának kiadására. Régóta a legjobb életét éli, de a rajongók észrevették rajta a változást az elmúlt években.

Úgy tűnik, hogy szuper boldog, és most megnyílt az egészséges életmódváltásról, aminek köszönhetően két év alatt 100 kilótól szabadult meg. Adele most nyilvánosan is beszél a fogyásáról. Megosztja azokat a stratégiákat, amelyek segítettek neki elérni a célsúlyát és leküzdeni a szorongását. Az Oprah Winfreyvel készített vadonatúj interjúban pedig Adele még több részletet osztott meg a feljavított fitneszprogramjáról.

Íme minden, amit Adele egészséges életmódjáról tudni kell - és arról, hogyan jutott el idáig:

Adele 2019 végén kezdett címlapokra kerülni fogyásával.

Adele először Drake októberi születésnapi partiján keltett feltűnést - írja a Page Six -, és egy fotóra, amelyen feltehetően a mulatságon szerepelt, azt írta: "Régebben sírtam, de most izzadok ".

Aztán a 2020 májusában, a 32. születésnapjára Adele egy drámaibb fotót posztolt, hogy megköszönje a rajongóinak a sok szeretetet és jókívánságot, valamint az elsősegélynyújtóknak és az alapvető dolgozóknak, hogy "biztonságban tartanak minket".

A rajongók alig ismerték fel az énekesnőt 2020 augusztusában, amikor egy fotót posztolt, hogy gratuláljon Beyoncénak a Black Is King megjelenéséhez. "Köszönjük, Queen, hogy a művészeteddel mindig olyan szeretetté teszel minket ♥️♥️" - írta a képaláíráshoz.

Azóta Adele-t a Notting Hill-i karnevál tiszteletére egy jamaikai zászlóval díszített bikini felsőben látták. "Boldog, mi lenne Notting Hill Karnevál az én szeretett Londonom 🇬🇧🇯" - írta a képaláíráshoz. Egy kommentelő hozzátette: "Boldogok vagyunk, hogy itt van kint és a legjobb életét éli..... Nagyszerűen nézel ki hun...."

Adele 2020 októberében lépett fel az SNL-ben, és a rajongók gyorsan kommentálták az énekesnő fogyását.

A nyitó monológjában is viccelődött ezzel. "Tudom, hogy nagyon-nagyon másképp nézek ki, mióta utoljára láttatok" - mondta Adele. "De valójában a Covid-korlátozások miatt... könnyűnek kellett utaznom, és csak a felemet hozhattam magammal, és ezt a felet választottam."

Adele mostanában nem sokat osztott meg az Instagramon, de május 5-én egy képsorozatot dobott le a 33. születésnapja alkalmából. A képaláíráshoz két szót fűzött: "Harminc szabad".

Adele fogyása elsősorban a fitneszrutinjának köszönhető.

Adele edzésprogramjába súlyemelés és köredzés is beletartozik - a Vogue szerint három éve dolgozik ezen a mozgásformán.

A brit Vogue-nak adott másik interjújában Adele elmondta, hogy a karantén ideje alatt naponta háromszor edzett: "Szóval reggel súlyzózom, aztán délután általában túrázom vagy bokszolok, majd este megyek és kardiózom" - mondta. Hozzátette, hogy olyan edzőkkel dolgozik együtt, mint Greg Miele a Heart & Hustle edzőteremben Los Angelesben, Kaliforniában, hogy a legtöbbet hozza ki az izzasztó edzésekből - írja a Vogue.

Az Oprah-val folytatott beszélgetése során Adele elmondta, hogy a deadliftinggel is elkezdett foglalkozni. Mindössze tíz kilóval kezdte, majd szép lassan felküzdötte magát az igencsak impozáns 170 kilóig, amit rendszeresen emelget. "Sportoló vagyok" - mondta. "Imádom." A "Rolling In The Deep" énekesnője pedig megemlítette, hogy szeret bokszolni. "Van egy balhorgom, amivel meg tudnálak ölni" - mondta Oprah-nak.

Adele azt is megerősítette, hogy hamisak azok a pletykák, amelyek szerint fogyókúrával fogyott volna. "Nincs időszakos böjtölés. Semmi. Ha valamit, akkor többet eszem, mint korábban, mert olyan keményen edzek" - mondta a brit Vogue-nak.

A testmozgás segített a mentális egészségén is javítani.

Adele számára az egészséges életmód felkarolása nem csak a célsúly eléréséről szólt. "A szorongásom miatt volt" - mondta a brit Vogue-nak. "Ha edzettem, egyszerűen jobban éreztem magam". Az énekesnő azt is elmondta, hogy "sosem a fogyásról szólt, mindig arról szólt, hogy erős legyek, és minden nap minél több időt adjak magamnak a telefonom nélkül. Eléggé függővé váltam tőle".

Adele elmagyarázta Oprahnak, hogy szorongása a válásában gyökerezik. "A legszörnyűbb szorongásos rohamaim voltak, miután kiléptem a házasságomból. Teljesen megbénítottak, és annyira összezavartak, mert nem tudtam volna semmilyen kontrollt gyakorolni a testem felett, de tudatában voltam annak, hogy ez történik, mert valahogy még mindig nagyon ott volt, miközben az egész testem olyan volt, mintha egy másik bolygón éreztem volna magam" - mondta.

Elmondta, hogy nagyon bízott az edzőjében, és sokkal nyugodtabban érezte magát az edzőteremben. A mindennapos edzés "fegyelmet" adott Adele-nek, és segített kitölteni az egyébként üres napirendjét.

Miele egyetért azzal, hogy Adele célja "az volt, hogy fizikailag és mentálisan is erősebb legyen. Nagyon rákattant a mozgásra, és különösen az erőnléti edzésre. Annyira beindult, hogy dupla edzésekbe kezdett" - magyarázta a Vogue-nak.

Magabiztosnak és testpozitívnak érzi magát, annak ellenére, amit a kritikusok mondanak.

Amikor megkérdezték tőle, miért nem osztott meg többet a fogyókúrás útjáról a közösségi médiában, Adele így nyilatkozott a brit Vogue-nak: "Magamért tettem, és nem másért. Szóval miért is osztanám meg? Nem találom lenyűgözőnek. Ez az én testem."

De tudja, hogy rengeteg negatív megjegyzés látott napvilágot az új külsejével kapcsolatban. "A testemet egész karrierem során tárgyiasították. Nem csak most. Megértem, hogy ez miért sokkoló. Megértem, hogy néhány nőt különösen megbántott. Vizuálisan sok nőt képviseltem. De még mindig ugyanaz az ember vagyok" - magyarázta a Vogue-nak.

Adele mégis azt mondta, hogy ő továbbra is magabiztos és testpozitív marad, bármi történjen is. "Az emberek 12 éve beszélnek a testemről. Azelőtt is beszéltek róla, mielőtt lefogytam. De igen, mindegy, nem érdekel" - mondta. "Nem kell túlsúlyosnak lenned ahhoz, hogy testpozitív legyél, bármilyen alakú vagy méretű lehetsz."

Oprah-nak pedig Adele kifejtette, hogy "nem az én dolgom, hogy érvényesítsem, hogyan éreznek az emberek a testükkel kapcsolatban. Rosszul érzem magam, ha valaki emiatt szörnyen érzi magát, de ez nem az én dolgom. Próbálom rendezni a saját életemet. Nem tudok még egy gondot hozzátenni".

Fogyás ide vagy oda, Adele hihetetlenül boldognak tűnik mostanában. És tényleg, csak ez számít.