, 2022/12/14

Á, Skorpió: a csillagjegyek sötét lova és a második legjobban flörtölő jegy (bocs, Ikrek). Ha hűséges követője vagy az asztrológiai mémoldalaknak - vagy ha valaha is felvetted a szemkontaktust egy Skorpióval, és úgy érezted, mintha egyenesen a lelkedbe bámulna -, akkor tudod, hogy ezek a Skorpiók magabiztosak, titokzatosak, szexuálisak és intenzívek.

Skorpió kompatibilitás 101

A Skorpió a születés, a halál, a szex és az átalakulás nyolcadik házát uralja. Uralkodó bolygói a Mars (az ambíció és a szenvedély bolygója) és a Plútó (a pusztítás és az újjászületés bolygója), amelyek árnyékos jelenlétet kölcsönöznek ennek a fix vízjegynek. "Szeretek úgy gondolni a Skorpióra, mint a zodiákus Darth Vaderére" - mondja Aliza Kelly, híres asztrológus, műsorvezető és a hamarosan megjelenő megnyilvánulási pakli és útmutató könyv szerzője, a There Are No Coincidences (Nincsenek véletlenek). "Nem feltétlenül a saját csatáikat vívják, hanem a parancsnoki szobában vannak, mindent felügyelnek, és megtalálják a legjobb stratégiát, hogy a világban mozogjanak, és alkalmazzák magukat."

Ha jelenleg egy Skorpióba vagy belezúgva, valószínűleg kíváncsi vagy, mennyire vagytok kompatibilisek. Nem szégyen! Egyszerűen csak tudni szeretnéd, hogy jó párost alkotnátok-e, és az asztrológia remek kiindulópont arra, hogy kiderítsd, vajon összeilletek-e a mennyben. És bár nyilvánvalóan a Nap-jegyeiteket akarjátok megnézni (vagyis azt a csillagjegyet, amelyre a horoszkópotok ellenőrzésénél hivatkoztok), rengeteg más aspektus is meghatározhatja, hogy milyen romantikus potenciál van bennetek egy új szerelemmel.

A Hold jegyeitek például segíthetnek megérteni egymás érzelmi folyamatait, mondja Liz Simmons hivatásos asztrológus. A Mars és a Vénusz helyzete is igazán fontos, mivel ezek a párkapcsolati bolygók - teszi hozzá. A Vénusz tájékoztat arról, hogy mit értékelsz egy kapcsolatban, valamint arról, hogy mire lehet szükséged a partneredtől, míg a Mars meghatározza a szexuális kompatibilitásotokat, a közös célokat, sőt még a harcstílusotokat is.

Skorpió és Kos kompatibilitás

A tűz jegyű Kos és a víz jegyű Skorpió egyaránt a Mars bolygó uralma alatt áll, ami azt jelenti, hogy mindketten osztoznak a közös marsi vonásokban, az agresszióban, az asszertivitásban és az ambícióban - mondja Simmons. Mindkettőjükben megvan az életkedv és az intenzitás, de ezeket a tulajdonságokat különböző módon élik meg - teszi hozzá Kelly.

Kelly Star Wars-metaforáját kibővítve, a Kos lenne az, aki a csatatéren harcolna, míg a Skorpió a színfalak mögött, a stratégiai lépéseket tervezné. És bár ezek a természetes tendenciák dinamikus duót alkothatnak, ha ők ketten találnak néhány összeegyeztethető területet, ez összeütközéshez is vezethet. A Skorpió úgy találhatja, hogy a Kos ügyetlenül és rövidlátóan közelíti meg a dolgokat, míg a Kos a Skorpiót túl lassúnak és túlságosan a részletekre összpontosítónak látja, nem pedig cselekvésorientáltnak - mondja Kelly.

Ha azonban összejönnek, a Kos arra ösztönözheti a Skorpiót, hogy legyen egy kicsit élénkebb és bátrabb, míg a Skorpió arra ösztönözheti a Kosokat, hogy lassítsanak és legyenek kevésbé impulzívak, amikor a céljaikat hajszolják.

Skorpió és Bika kompatibilitás: Skorpió: A legjobb párosítás

Ha Bika vagy, és azon gondolkodsz, hogy rá kellene-e mozdulnod arra a Skorpióra, aki a múlt hétvégén megragadta a szemed, a csillagok egy nagy hüvelykujjat adnak neked. "A Bika és a Skorpió között olyan szerelem van, mint senki másban" - mondja Simmons. A Bika, egy földi jegy, szemben áll a Skorpióval a csillagjegyek kerekén, így ők ketten testvérjegyek. Az asztrológiában pedig az ellentétek határozottan vonzzák egymást.

Mind a Bika, mind a Skorpió nagyon érzéki, romantikus és elkötelezett a szerelemben. Mivel azonban annyira hasonlóak, vigyázniuk kell, nehogy féltékenységbe vagy megszállottságba essenek - mondja Simmons. Ahhoz, hogy ne érezzék magukat túlságosan megfulladva a "hajóban", elég szabadságot kell adniuk egymásnak ahhoz, hogy a saját dolgaikat csinálhassák. "Csodálatos a szerelmük, de nem ragaszkodhatnak túlságosan erősen ehhez a szerelemhez, különben ez egy kicsit rombolóvá válik".

Skorpió és Ikrek kompatibilitás: Valahogy működik

Az állatöv két leggyűlöltebb (khm, leginkább félreértett) jegye egyben a legváratlanabb párosítás is. Technikailag nem kellene működniük, mert az Ikrek nagyon beszédes és könnyed, és a sötét, mély, ~ titokzatos~ Skorpió egyfajta ellentéte, mondja Simmons, de ez a párosítás furcsán működik. "Az Ikrek tudja, hogyan tegye fel a megfelelő kérdéseket, hogy a beszélgetés folytatódjon, és így ki tudja rángatni a Skorpiót a sötét sarkából, és jobban be tudja vonni a társasági életbe" - magyarázza Simmons.

Bár a Skorpió eleinte talán ellenáll, és az Ikreket túlságosan huncutnak találja, ha a Skorpió elszórakoztatja az Ikreket egy beszélgetésen, rájöhetnek, hogy sok ötletet tudnak egymásról kipattintani, és a közös kommunikáció révén megteremthetik a meghittség érzését. Bár a Skorpió és az Ikrek nagyon különbözően élik meg a valóságot, Kelly szerint ez lehetővé teszi számukra, hogy kiegyensúlyozzák egymást.

"Az Ikrek segíthet a Skorpiónak abban, hogy jobban megnyíljon és kifejezze magát, míg a Skorpió segíthet az Ikreknek abban, hogy egy kicsit körültekintőbbek legyenek abban, hogy kiben bíznak és kivel osztanak meg információkat, hogy ne bántsák meg őket állandóan mások".

Skorpió és Rák kompatibilitás

Vízjegy-társaként a Rák az érzelmi intenzitásában találkozik a Skorpióval, és képes megérteni a Skorpió összetett természetét oly módon, ahogyan más elemek és jegyek nehezen, mondja Kelly. Más szóval a Rák szilárd párosítás a Skorpió számára. A Skorpiókhoz hasonlóan a Rákok is érzékeny lények. Az állatöv rákjai, a Rákok a külső páncéljukkal védik magukat, míg a Skorpiónak külső páncélja és fullánkja van. Ami azt jelenti, hogy egy kapcsolatban mindkettőjüknek nagyon fontos a kötelékük integritásának megőrzése. Egy Rák és Skorpió pár számára ez a "mi a világ ellen".

Skorpió és Oroszlán kompatibilitás

A Skorpió és az Oroszlán mindketten fix jegyek. Ezek a jegyek négyzetben is állnak egymással - az asztrológia szerint a négyzet konfliktusra és feszültségre utal -, így ők ketten valószínűleg összeütközésbe kerülnek egymással. Az Oroszlán nagyon karizmatikus és előadói, míg a Skorpió nem szereti megmutatni a kártyáit, vagyis nem érdekli, hogy megpróbálja megnyerni az embereket. Ez nagy különbségnek bizonyulhat a kettőjük között.

Ha mégis találnak valamilyen közös pontot, az minden bizonnyal a közös hűségérzetükben lesz, teszi hozzá Kelly: "Az Oroszlánnak nagyon fontos a hűség, az elkötelezettség és a kötődés, és ezek olyan tulajdonságok, amelyeket a Skorpió is nagyon értékel és osztozik bennük". Mivel az Oroszlán kreatív és melegszívű jegy, az Oroszlán segíthet a Skorpiót kilökni a burokból, és több melegséget hívhat az életébe, míg a Skorpió arra ösztönözheti az Oroszlánt, hogy mélyebb értelmet keressen a kreatív projektjeiben.

Skorpió és Szűz kompatibilitás

A Simmons szerint a Szűz, egy változékony földjegy, és a Skorpió kivételesen élénkítő lehet együtt. A Szűz nagyon analitikus, pragmatikus, megfontolt és logikus, a Skorpió pedig nagyra értékeli a Szűz pontosságát és a részletekre való odafigyelését. "A Skorpió, aki nagyon érzékeny, a Szűz romantikához való hozzáállását nagyon megnyugtatónak és jó szándékúnak látja, mert a Skorpió érzelmi szinten mindig észreveszi az apró részleteket" - teszi hozzá Kelly.

Ahol azonban összeakadhatnak, az a Szűz kritikája. A Szűz arról ismert, hogy kritikus, és a Skorpió úgy érezheti, hogy ez megbotránkoztatja - magyarázza Simmons. Általában a Szűz kritikája jó szándékból fakad - segíteni és szolgálni próbál -, de nem mindig jön át így. Ennek eredményeképpen a Skorpió időnként kissé érzékenyen reagálhat a Szűz visszajelzéseire, de amíg a Skorpió megérti, hogy a Szűz jót akar (és a Szűz megpróbál egy kicsit gyengédebben fogalmazni a kritikáival), addig a dolgok jól alakulnak majd közöttük - teszi hozzá Simmons.

Skorpió és Mérleg kompatibilitás: FWB-k: A legjobb FWB-k

A Mérleg, egy kardinális levegő jegy, közvetlenül a Skorpió mellett van a csillagjegyek kerekén, és konjunkciót alkotnak, mondja Kelly. Lefordítva: A Vízöntő és a Vízöntő a Vízöntő és a Vízöntő között áll: Nem igazán értik egymást. Ezek ketten teljes ellentétek, és nem az "ellentétek vonzzák egymást" módon. A Mérleg küzd az emberek iránti szeretettel, és nagyon társaságkedvelő, míg a Skorpió zárkózottabb, és nehezen nyílik meg.

Ráadásul a Skorpió a Mérlegeket sekélyesnek és túlságosan is habozósnak találhatja (a khm, a Mérlegek köztudottan határozatlanok), így ezeknek a kettőnek gondot okozhat a közös döntéshozatal, teszi hozzá Simmons. Emellett a Skorpió, mint fix vízjegy, mélységet és intimitást igényel egy kapcsolatban, és lehet, hogy a Mérleg nem találja elég mélynek a kedvére valót.

De bár a romantika talán nem mindig van meg, ezeknek a kettőnek nagyszerű a szexuális kémiája, mondja Simmons: "A Mérleg egy Vénusz-jegy, így általában nagyon vonzóak, mind szociálisan, mind fizikailag, míg a Skorpiónak van ez a mágnessége, ami szirénként vonzza az embereket". Ha azonban ez a kettő mégis működőképes kapcsolatot alakít ki, a Mérleg mindenképpen segíthet egy kicsit meglágyítani a Skorpiót, míg a Skorpió segíthet a Mérlegnek abban, hogy a saját igényeit helyezze előtérbe ahelyett, hogy mindenki más érdekeivel foglalkozna.

Skorpió és Skorpió kompatibilitás

Nem meglepő, a Skorpió és a Skorpió rendkívül kompatibilis páros. Gondoljatok bele! Olyan, mintha önmagad egy másik változatával randiznál. Más szóval, egyszerűen megértik egymást. "A Skorpió és a Skorpió kompatibilitása nagyon intenzív" - magyarázza Kelly. "Nagyon érzelmes, spirituális és mély lehet." Mivel azonban a Skorpiók hajlamosak a titkolózásra, ha ennek a párnak a kommunikációja nem szilárd, és nem tudnak teljesen megbízni egymásban, nehéz lesz megnyílniuk, ami problémákat okozhat a "hajón", teszi hozzá Kelly.

Ennek a párnak meg kell tanulnia, hogyan legyen sebezhető egymással, és hogyan engedje be a másikat az érzelmi világába. Amíg mindketten hajlandóak kommunikálni az érzéseiket, addig ezt a duót mély intimitás és szerelem köti össze.

Skorpió és Nyilas kompatibilitás:

Víz és olaj: Mint a víz és az olaj. A Nyilas az a jegy, amely közvetlenül a Skorpió után következik, így a Mérleghez hasonlóan egy újabb konjunkciót alkot, mondja Kelly. Alapvetően nem ez a legkönnyebb párosítás, de ha működik, akkor működik. A Skorpió egy kicsit óvatosnak érezheti magát a Nyilas mellett, de nem azért, mert a Nyilasok nem jókedvűek (uh, teljesen azok), hanem mert a Nyilasok néha túl közvetlenek és nyersek tudnak lenni, ami a Skorpiót rossz irányba dörgölheti, mondja Simmons.

"A Nyilas abszolút képes leszólni a Skorpiót, és átlátni a tettein, ami sok lehet a Skorpiónak, ha nem áll készen arra, hogy ilyen fényben lássák". Ahol azonban ez a kettő megegyezik, az az, hogy mindketten mennyire kíváncsiak, mondja Kelly. "A Skorpió meg akarja érteni mindennek az érzelmi kapacitásait, míg a Nyilas mindennek a filozófiai és tapasztalati kapacitásait".

Skorpió és Bak kompatibilitás: Skorpió: Erőpár

A Skorpió és a Bak nagyon klasszikus párosítás - mondja Simmons. "A Bak talán a legambiciózusabb és leghajtásosabb csillagjegy, a Skorpió pedig szintén rendkívül céltudatos, így ők ketten tényleg egy hatalmi páros" - mondja Kelly. Más szavakkal, ez a páros sz*rt csinál. Mivel azonban ezek ketten ennyire önfejűek, egy dologtól kell tartaniuk: a versengéstől.

Ha a Skorpió és a Bak ahelyett, hogy csapatként dolgoznának együtt, végül egymás ellen versengenek, az tönkreteheti a "hajójukat" - mondja Kelly. Bár igen, szeretnél felvágni a partnered előtt, hogy emlékeztesd, mekkora fogás vagy, vannak határok. Továbbá, mivel mindkét jegyet a Szaturnusz (a Bak esetében) és a Mars (a Skorpió esetében) rosszindulatú bolygók uralják, a túl cinikus és pesszimista oldalra hajolhatnak együtt. Mindaddig, amíg ők ketten megtanulják, hogy időnként könnyedén tartsák a hangulatot, és nem akarnak egymásnak esni, ez a pár igazán nagyszerűt építhet együtt.

Skorpió és Vízöntő kompatibilitás

A Skorpióhoz és az Oroszlánhoz hasonlóan a Skorpió és a Vízöntő is fix jegyek, vagyis négyszögben állnak egymással. Ez nem a legjobb párosítás. Bár a feszültség és a konfliktus valóban mozgásba hozhatja a dolgokat, "elég, ha csak annyit mondok, hogy nem mindig könnyű egy olyan dinamikában lenni, ahol két ember mindkettő rendkívül makacs és nem hajlandó megváltoztatni a véleményét".

Mindkét csillagjegy filozofikus és emberbarát, de míg a Vízöntő a nagyobb összefüggésekre (azaz az emberiségre és a társadalom egészére) gondol, addig a Skorpió inkább önmagára és a közvetlen közösségére koncentrál - mondja Kelly. Szóval, itt lehetnek némi eltérések. Ráadásul, mivel a Vízöntő egy fix levegő jegy, egy kicsit túl logikus és racionális lehet az érzékeny vízjegyű Skorpió számára. Ez a kettő nagyon is fej és szív közötti helyzet.

Skorpió és Halak kompatibilitás

A Skorpió és a Halak egyaránt vízjegy - azonban a Skorpió fix víz, míg a Halak változékony víz, ami azt jelenti, hogy a Halak időnként túlságosan bizonytalanok lehetnek a Skorpió számára, mondja Simmons. A Skorpió nagyon megragadt a saját útjain, míg a Halak sokkal misztikusabb és nyitottabb - teszi hozzá Kelly.

Ennek ellenére ez egy igazán jó párosítás lehet a Skorpió számára (sőt, spirituális is).

A Mars és a Plútó rosszindulatú bolygók által uralt jegyként a Skorpió néha nehezen látja a dolgok reményteli oldalát, így a Halak valóban hozhat valamit ebből a jóhiszeműségből és az élet áramlatába való belehajlás képességéből, valamint segíthet a Skorpiónak elengedni néhány kontrollproblémát, mondja Simmons.

Ha a Skorpió nyitott rá, a Halak segíthetnek neki tágítani a látókörét, és könnyedebbé és könnyedebbé válni, ami egészen varázslatos partnerséghez vezethet.