, 2022/12/7

27 évesen valószínűleg már kipróbáltam a hajhosszabbítás minden létező formáját. A középiskolában és a húszas éveim elején végig bevarrt hajfonatokat viseltem, és akkor dobtam be a törülközőt, amikor belefáradtam, hogy az alatta lévő hajfonatok miatt olyan sok feszültséget jelent a hajam és a fejbőröm számára.

Amit tudni kell a Microlink hajhosszabbítás előtt

Aztán ott volt az az idő, amikor tinédzserként egyszer horgolt hajhosszabbítást viseltem, de nem voltam elégedett azzal, hogy milyen terjedelmesnek tűnt a végeredmény. A csiptetők kényelmesek voltak, amikor csak egy kis extra hosszúságot és testet szerettem volna adni a hajamnak, bár az állandó félelmem, hogy nyilvánosan kiesnek, nagyon rövid életűvé tette számomra ezt a formázási lehetőséget.

Mindez azt jelenti, hogy manapság rengeteg lehetőség áll rendelkezésre azok számára, akik hajhosszabbítást szeretnének viselni, és minden stílusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai. A mikrolinkek például egyre népszerűbbek, mivel alacsony feszültségű alternatívát jelentenek a bevarrt fonathoz képest, miközben tartósabbak, mint a klipszes és ragasztós hosszabbítók.

Ha fontolgatod a microlink kiterjesztéseket, de még mindig van néhány kérdésed azzal kapcsolatban, hogy mik ezek és hogyan kell felszerelni őket, LeAna McKnight fodrásszal és az SL Raw Virgin Hair alapítójával beszélgettünk mindenről, amit érdemes tudni a microlink kiterjesztésekről, mielőtt időpontot kérnél.

Mik azok a mikrolink hajhosszabbítások?

A mikrolinkek a varrott és horgolt kiterjesztések természetesebbnek tűnő alternatíváját jelentik, és megfelelő karbantartás mellett valamivel tovább tarthatnak, mint a tape-ins. Lényegében ezek apró szilikon- vagy fémgyöngyök, amelyekkel apró, egyedi hajhosszabbításokat rögzítenek a természetes haj kis szakaszaihoz.

"A microlink install egy előre felerősített keratin I-tip hajszálból áll, amely 0,7 g és 1 g közötti súlyú, és amelyet egy speciális applikációs rögzítő eszközzel rögzítünk a saját hajszálad egy kis csomójához, amelyet réz vagy alumínium hengeres mikrogyöngyökkel kombinálunk" - mondja McKnight.

A felhelyezési folyamat során - amely McKnight szerint négytől hat óráig tarthat - számíthatsz arra, hogy a hajadat kis szakaszokra osztja a fodrászod, aki ezután minden egyes szakasz tövénél felhelyezi a gyöngyöket. A tényleges kiterjesztések, amelyek több egyedi szálból állnak, amelyek a hajvégnél vannak összekötve, a McKnight által említett módszerrel telepíthetők, bár egy másik népszerű módja a kiterjesztések hozzáadásának az, hogy fonott hajat varrnak a gyöngyök feletti hajba.

A legfontosabb különbség a mikrolinkek és más stílusok, például a bevarrt és horgolt hosszabbítások között az, hogy ezeknél nem kell a hajat előbb befonni a hajfonatokba, ami azt jelenti, hogy kevesebb feszültséget jelent a fejbőrre. "A mikrolinkek a legbiztonságosabb hajhosszabbító installáció, amit bárki kaphat, különösen, ha nagy hangsúlyt fektet az egészséges hajra" - mondja McKnight. "Ez a telepítés teljesen kényelmes, nem okoz feszültséget, és a szolgáltatás nem igényel semmilyen durva vegyi anyagot." Ráadásul könnyebben összemoshatóak a saját hajaddal, mivel a természetes hajadat nagyrészt továbbra is kihagyják.

Mennyi ideig tartanak a mikrolinkek?

Az, hogy mennyi ideig tartja a hajhosszabbítást, mindig attól függ, hogy Ön mennyire érzi jól magát, de általában nem érdemes öt hónapnál tovább tartani a mikrolinkeket.

"Átlagosan három-öt hónapos élettartamra számíthatunk a mikrolinkek telepítésénél, megfelelő hajápolás és megfelelő hajnövekedés mellett" - mondja McKnight.

Mennyibe kerülnek a mikrolinkek?

Ahogy a legtöbb frizuránál, úgy itt is sok mindentől függ, hogy mennyit kell várni egy microlink hosszabbítás telepítésére, beleértve a fodrász által meghatározott személyes árat is, akire a munkát bízza, de már most eláruljuk, hogy nem olcsó. McKnight szerint a stylistok 800 és 2000 dollár közötti összeget számítanak fel csak a telepítésükért, és a hosszabbítás nem mindig van benne az árban.

Ezenkívül számolnod kell a karbantartási költségekkel is, amelyek a hosszabbítók friss kinézetének megőrzéséhez szükségesek, mivel a fodrászod valószínűleg azt fogja javasolni, hogy rendszeresen tervezz vele utólagos találkozókat, hogy meg tudják húzni a gyöngyöket és megfelelően meg tudják tisztítani a hajadat.

Ki kaphat mikrotincseket?

A microlinkek szinte bárki számára alkalmasak, feltéve, hogy a természetes hajad legalább négy hüvelyk hosszú. "Bárki, aki a fonatok fogadásakor a fejbőr érzékenységétől szenved, de szeret hajhosszabbítást viselni, megfontolhatja a microlinkeket, mint alternatívát" - mondja McKnight. "Különösen azok, akik több hosszúságot, sűrűséget, színdimenziót szeretnének elérni, vagy kitölteni azokat a nem kívánt helyeket, amelyek esetleg egy rossz vágás vagy stressz következményei."

Ez azt jelenti, hogy ez nem egy védő stílus, így ha nem mossa vagy kondicionálja rendszeresen a hajad - vagy ha sérült vagy törésre hajlamos -, akkor lehet, hogy nem ez a stílus a te számodra. Bár a mikrolinkelés minden hajtípuson elvégezhető, azt javaslom, hogy a hajad legyen elég jó állapotban" - folytatja McKnight. "Ha sok a töredezett hajvéged, azt a fodrászodnak nehéz lehet álcázni. Azt sem javasolnám, hogy aki túlzott hajhullásban szenved, az ne kapjon mikroszálakat, mivel a hosszabbítás súlya nagyobb kárt okozhat"."

Kaphatok microlinkeket a hajam textúrájával?

Mint korábban említettük, nagyjából bárki kaphat mikrolink hosszabbítást, és a hajadnak nem kell egy bizonyos textúrájúnak lennie ahhoz, hogy jó jelölt legyél. Mivel ezeket úgy tervezik, hogy beleolvadjanak a természetes hajadba, olyan hajat kell felszerelned, amely megfelel a természetes textúrádnak. "A megfelelő hajtípus kiválasztása fontos, mivel ez segít abban, hogy a valódi hajad keveredjen az I-tip hajhosszabbításokkal, ami megkönnyíti a karbantartást, ha olyan hajszerkezetet telepítesz, amelyet a mindennapokban szoktál kezelni.

"A megfelelő hajtípus kiválasztásával hosszú távon rengeteg időt spórolhatsz meg a hajformázással." Ha bizonytalan vagy abban, hogy milyen típusú hajat szeretnél telepíttetni, McKnight azt javasolja, hogy foglalj konzultációt a fodrászoddal, mielőtt elköteleznéd magad az időpont egyeztetése mellett.

Mi a legjobb módja a mikroszálak ápolásának?

Az első dolog, amire fel kell készülnöd a telepítés után, hogy néhány hetente kirándulásokat teszel a fodrászodhoz, mivel valószínűleg meg kell majd húzni a gyöngyöket, meg kell mosni és hidratálni a hajadat, vagy ki kell javítani a gyöngyöket, amelyek esetleg elkezdenek csúszni. A köztes időszakban McKnight azt javasolja, hogy rendszeresen fésülje meg a haját, és hetente samponozzon.

"Hetente egyszer samponozd meg a hajad, de ügyelj arra, hogy a fejbőrnél kerüld a kondicionálókat és az olajokat, hogy elkerüld a láncszemek csúszását" - mondja. "A legjobb, ha éjszakára szatén vagy selyem főkötő vagy sál használatával óvja a haját". McKnight figyelmeztet, hogy ha nem kötözzük össze a hajat éjszakára, az potenciálisan túlzott összegubancolódást és húzódást okozhat.